نویسندگان ادبیات داستانی فاجعه منا تقدیر شد

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در مراسم تقدیر از نویسندگان فاجعه منا، سفرنویسی و روایتگری را اقدامی مهم در مسیرانتقال حقایق به نسل های بعدی دانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین «سیدعبدالفتاح نواب» در مراسم تقدیر از نویسندگان فاجعه منا که در امور حج و زیارت قم برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس و همه دلاور مردانی که خون خود را برای احیای دین و اسلام نثارکردند، به مصادف شدن دوم مهر ماه سالروزفاجعه منا، اربعین حسینی و هفته دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: باید از جوانانی که با ازخودگذشتی و نثار جان خود از امام شان پیروی و از فرمان ولی امر مسلمین اطاعت کردند،‌ تقدیر و قدردانی کرد.


نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، تولید دو اثر فاخر «خیابان ۲۰۴» اثر خانم زهرا کاردانی و «بکه» اثر ابراهیم اکبری دیزگاه  که فاجعه منا را روایت می کنند ، بسیار ارزشمند دانست.


حجت الاسلام والمسلمین نواب اظهار داشت: صحنه‌های تاریخ پر از روایتگری افرادی است که با ادبیات خود اقدام به روایت گری کرده‌اند به عنوان نمونه روایتگری حضور امام سجاد(ع) در مسجدالحرام و تحویل گرفتن ایشان و راه ندادن به هشام و راه باز کردن که برای آن حضرت انجام شده است، یک یادگار در تاریخ است.


نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت سفرنامه نویسی و روایتگری را اقدامی مهم در مسیرانتقال حقایق به نسل های بعدی در طول تاریخ دانست و گفت: اگر آن راوی اتفاقاتی را که برای حضرت سجاد (ع) به وقوع پیوسته است، روایت نمی‌کرد، مردم چگونه از آن حوادث با خبر می شدند و چگونه  به عزت و عظمت آن حضرت در عصر خود پی می بردند.


حجت الاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه در فاجعه منا در سال ۹۴ حدود هفت هزار زائر با لباس احرام و لب تشنه بدلیل بی تدبیری سعودی ها به شهادت رسیدند، گفت: این فاجعه  در نوع خود و در تاریخ حج بسیار بزرگ و بی سابقه بود. 


وی افزود: بی تدبیری آن کشور، عامل این فاجعه بود و سعودی ها به جای تدبیر فقط شعار دهند و روایتگری از این فاجعه بی سابقه کارهنرمندانه ای است که با تولید اثر اتفاق می افتد.


وی اضافه کرد: در اربعین حسینی جابربن عبدالله،  پیاده به سمت کربلا رفت و این حرکت او با روایتگری در تاریخ نوشته و جاودانه شده است.


حجت الاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه امروز بعد از قرنها شاهد اتفاق بزرگ پیاده روی اربعین در جهان هستیم، اظهار داشت:  این حرکت که به وسیله جابربن عبدالله آغاز شد امروز تبدیل به حرکت عظیمی در جهان شده که در نوع خود بسیار بی‌سابقه و بزرگ است و روایت گری از آن، کار بسیار ارزشمندی است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: هنر ارزشمند روایتگری داستانی و رمانی از عهده هر کسی بر نمی‌آید و تنها برخی افراد این ظرفیت را دارند و این هنری است که اکنون در درون شما شکوفا شده است.
وی عنوان کرد: شما با این هنر خود به فاجعه منا حساس شدید و اقدام به نوشتن و روایتگری کرده و این کار بزرگ را انجام دادید.


وی اضافه کرد: گرچه آثار زیادی در مورد فاجعه منا نوشته شده است ولی نباید به آن اکتفا کنید و رویکرد شما باید تبیین حقایق برای جوانان و آیندگان باشد.


حجت الاسلام والمسلمین نواب در ادامه با بیان اینکه داستان حج و قربانی، حکم الهی و اساسش حرکت حضرت ابراهیم(ع) بود، اظهار داشت: ابراهیم(ع) بدون درنگ اقدام به قربانی کرد. حرکت ابراهیم نقطه شروع کار بود، اما امروز این مسیر بعد از هزاران سال ادامه پیدا کرده و تبدیل به الگویی برای مردم شده است. حرکت حضرت ابراهیم (ع) برای خدا بود ولی اساس و شروع آن موجب اتفاقات بسیاری در جامعه از نظر روحی، روانی، معنوی ، عرفانی و... شده است.


نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: خدای متعال به شما ظرفیت استفاده از قلم را داده است، سعی کنید نقطه پایانی رمانی که می نویسید، به رشد عشق به خدا و توحید و... ختم شود. 
وی اضافه کرد: با این کار خود عشق به خدا و توحید را در قلب جوانان بکارید و آنها را به توحید و خدا دعوت کنید. این نوعی هدایت کردن است:کلام پیامبر ص « قولوا لا اله الله تفلحوا» یعنی معجزه پیامبر(ص) و کاشتن عشق به خدا در دل و قلب مردم است.


گفتنی است این مراسم به مناسبت دوم مهرماه ، سالگرد فاجعه منا که در سال ۱۳۹۴ در مسیر رمی جمرات اتفاق افتاد، برگزار شد.
 

کد خبر 1097914

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha