خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ می گویند پاییز که می شود، فصل درس و مشق هم آغاز می شود، اما من می گویم بوی مهرماه با هفته دفاع مقدس که می آمیزد، فصل دیگری از عاشقی را رقم می زند که هوای دیگری دارد، هوایی به دل انگیزی برگ های رنگ باخته و سرخ و زرد شده.
در این فصل اگر به گلزار شهدا سر بزنی پای درس شیرین دلدادگی خواهی نشست. ابتدای مسیر ورود به معصومزاده بجنورد، چشمت به تندیس رزمنده در وسط میدان مقدس می اُفتد که یادآور روزهایی است که رزمندگان با دلاورمردی و پایداری جان را در طبق اخلاص گذاشته و اجازه ندادند که خاک میهن به دست دشمن بیافتد.
اینک پس از گذشت چهار دهه از آن روزها هنوز هم یاد شهدا آرامش بخش دل های بی قرار است، تصاویر شهدا در مزارشان و چفیه های آویخته، پیام آور روزهای دفاع مقدس و شهید و شهادت است.
گلزار شهدا در کنار امامزاده سید عباس بن موسی بن جعفر(ع)، مامنی برای دل های خسته و فرصتی برای زدودن زنگار غفلت ها است.
خراسان شمالی، دیار فرهنگ ها و قومیت ها، زادگاه شیرمردان و دلاورمردانی از تُرک، کُرد، تات، ترکمن و فارس است که غیرتمندانه در تمام عرصه ها حضور داشته اند و در عرصه مبارزه با ظلم، جانفشانی ها کرده اند.
حضور شهدایی از شیعه و سنی، از کرد و ترک و ترکمن و تات و فارس در گلزار شهدای بجنورد نشان از این دارد که غیرتمندی مردم این دیار، مرز قومی و قبیله ای ندارد، اینجا همه در برابر حمایت از ارزش های دینی، یکپارچه و یک صدا هستند.
تعداد شهدای آرام گرفته در معصوم زاده بجنورد ۵۰۶ شهید است که پنج شهید گمنام هم در ضلع جنوبی معصومزاده مدفون است. سن و سال درج شده در مزار شهدا، نشان می دهد که عشق به شهادت پیر و جوان نمی شناسد، البته چه بسا که شوق شهادت در جوانترها بیشتر است، سن و سال بیشتر شهیدان که در این گلزار آرام گرفته اند کمتر از 25 سال است.
شهدایی که عشق به پرواز، آنان را به جبهه های غرب و جنوب کشور کشاند. محل پرواز این شهدا به وسعت دل بزرگشان است، از خاک پاگیر فکه، از اروند بی قرار و خروشان تا جزیره مجنون و شلمچه است. گویی خاک مقدس جبهه ها از هر نقطه، کانالی به آسمان زده و به آن راه یافته است.
اینجا برخی مزارها بوی ماه مهر و بوی مدرسه می دهد، دانش آموزانی که جبهه ها را کلاس درس کرده و خود معلم آن شدهاند، در جبهه مقاومت دانش آموز و معلم در یک کلاس، درس آموز عاشقی شدند، گاهی هم معلمان با شهادت خود، حق معلمی را تمام و کمال ادا کرده اند، مزار معلمان شهید هنوز هم کلاس درس همه بجنوردی ها است.
برخی مزارها هم نام و آوازه شان جهانی است، مزار امیر سرلشکر محمد علی صفا که او را شکارچی تانک ها لقب داده اند، در قطعه یک گلزار شهدا چشم نوازی می کند. در قطعه (2) و در قسمت پایین دست امامزاده هم یادمان سردار شهید محمد زاده و نیز مزار شهید حمیدی زاده شهید مدافع حرم برگی دیگر از افتخارات استان را به نمایش گذاشته است.
گلزار شهدای بجنورد، یادآور رشادت فرماندهانی است که همواره در شهامت و ایستادگی سرآمد بوده و در خط مقدم، از سرباز پیش بوده اند و اکنون در کنار سربازانشان و همرزمانشان آرام گرفتهاند و در کنار هم نوای رشادت و سرفرازی را می سرایند.
۵۰۶ شهید در گلزار شهدای بجنورد، همچون ۵۰۶ شمع همیشه روشن ساکنان و صاحبان دل شهروندان هستند، دل هایی که از روشنایی آنان نور گرفته اند. مادران و فرزندان شهیدان، میعادگاهشان را گلزار شهدا کرده اند، هنوز کنار مزار نشسته اند. هر از مدتی با حضور در مزار شهیدشان عطر اخلاص به خود می گیرند و نفس تازه می کنند. این عطر اکنون که این گلزار را ترک می کنم با من است، عطری به خوش بویی صداقت و ایمان.
نظر شما