نقاط کور شهری چالش آتش‌نشانی رشت/ عدم جانمایی مناسب برخی از ایستگاه‌ها

عدم جانمایی درست برخی از ایستگاه‌های آتش‌نشانی شهر رشت که به عملکرد مدیریت شهری برمی‌گردد، موجب شده در شهر نقاط کوری ایجاد شود که امکان خدمات‌رسانی سریع و فوری در زمان حادثه در آنان وجود نداشته باشد.

خبرگزاری شبستان _ رشت، در کنار تامین تجهیزات و امکانات جدید و به روز، استقرار ایستگاه‌های آتش‌نشانی در مکان مناسب و مطابق با ضوابط استاندار هم از اهمیت فوق‌العاده‌ زیادی برخوردار است اما ظاهرا این ضوابط در شهر رشت به علت نوع عملکرد مدیریت شهری و نگاه سنتی حاکم بر آن رعایت نشده است.

 

بدون تردید وجود نقاط کور شهری امکان پوشش دهی مناسب و خدمات‌رسانی سریع و فوری در زمان بروز حادثه و حریق در این مناطق را با کندی مواجه می‌کند و دود چنین اتفاقاتی به چشم مردم و شهروندان و حتی نیروهای فداکار آتش‌نشانی خواهد رفت.

 

* عدم تحویل زمین مناسب جهت احداث ایستگاه‌های جدید آتش‌نشانی در شهر رشت

«شهرام مؤمنی» جمعیت ساکن در شهر رشت را طبق اطلاعات و آمارهایی که در سال 95 منتشر شد حدودا 750 هزار نفر اعلام کرد و ابراز داشت: بر اساس ضوابط و استانداردهای لازم باید برای هر 50 هزار نفر یک ایستگاه آتش‌نشانی وجود داشته باشد.

 

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت با بیان اینکه در رشت هم‌اینک 14 ایستگاه آتش‌نشانی فعال وجود دارد و این شهر به استانداردها نزدیک شده است عنوان کرد: دو ایستگاه آتش‌نشانی دیگر هم در بلوار خرمشهر و مسکن مهر رشت در حال احداث داریم که حدودا 30 تا 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

 

 

مؤمنی جمعیت روزانه‌ای که در شهر رشت تردد می‌کنند را بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر اعلام کرد و افزود: شعاع پوششی هر ایستگاه آتش‌نشانی باید حدودا سه کیلومتر باشد که متاسفانه به دلیل یک نگرش سنتی هر جا که سازمان آتش‌نشانی اعلام کرده که نیاز به ایستگاه دارد مدیریت شهری هر کجا که زمینی را خالی دیده به ما تحویل داده است.

 

وی وجود یکسری نقاط کور در شهر رشت که دور از دسترس و پوشش  ایستگاه‌های آتش‌نشانی قرار دارند را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: جانمایی و مکان‌یابی برخی از ایستگاه‌های آتش‌نشانی شهر رشت به درستی انجام نگرفته است زیرا بر اساس استانداردهای لازم، زمین  جهت احداث ایستگاه جدید به ما تحویل داده نشد.

 

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت وضعیت امکانات و تجهیزات آتش‌نشانی را هم برشمرد و گفت: امکانات و تجهیزات ایستگاه‌های آتش‌نشانی شهر رشت در حد انتظار است اما از لحاظ کمی مقداری با مشکل مواجهیم و باید تلاش شود تا امکانات بیشتر و بهتری برای ایستگاه‌های آتش‌نشانی شهر رشت تهیه شود.

 

مؤمنی میانگین عمر ماشین‌آلات در سازمان‌های آتش‌نشانی را طبق استاندارد پنج تا هشت سال اعلام کرد و افزود: میانگین عمر ماشین‌آلات در سازمان‌ آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت قبلا 20 سال بود که با اضافه شدن 13 خودرو مدرن با تجهیزات کامل این میانگین هم‌اینک به 14 سال کاهش پیدا کرده است.

 

وی تقویت هر چه بیشتر ناوگان آتش‌نشانی شهر رشت و کاهش عمر ماشین‌آلات آن به حد استاندارد پنج تا هشت سال را ضروری خواند و بیان داشت: هزار و 378 کوچه تنگ و باریک در سطح شهر رشت وجود دارد بنابراین برای تجهیز ایستگاه‌ها اضافه شدن خودروهای سبک و نیمه سنگین به ناوگان آتش‌نشانی باید در دستور کار قرار گیرد. 

 

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت از گران بودن قیمت کلاه، دستکش، مقنعه ضد حریق و لباس مخصوص آتش‌نشانی سخن گفت و با تاکید بر اینکه تجهیز کامل یک آتش‌نشان 150 میلیون تومان هزینه در بر دارد اضافه کرد: اگر یک آتش‌نشان تجهیزاتی مانند لوله نواری و سرنازل که خط حمله و دفاع آتش‌نشانی است را نداشته باشد برای مواجهه با حریق دچار چالش می‌شود.

 

مؤمنی با بیان اینکه به علت تحریم‌ها تهیه تجهیزات آتش‌نشانی به سختی انجام می‌شود ادامه داد: شغل آتش‌نشانی حرفه‌ای تخصصی است و یک آتش‌نشان از زمان ورود به این سیستم همواره نیازمند آموزش‌های جدید است بنابراین یکی از تلاش‌ها و کارهای سازمان آتش‌نشانی به روز رسانی سطح دانش و ارتقاء توان جسمانی نیروها است.

 

وی آتش‌نشانی را جزو مشاغل سخت و زیان‌آور دانست و در پاسخ به این پرسش که چقدر از نیروهای متخصص در این سازمان استفاده می‌شود گفت: چالش و دغدغه تمام آتش‌نشانان در کل گیلان و شهر رشت تنوع قراردادهایی است که با نیروها منعقد می‌‌شود به طور مثال در شهر رشت هم‌اینک سه نوع قرارداد استخدام، کار معین و قراردی وجود دارد.

 

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت با بیان اینکه تنوع در قراردادها و پرداخت نامتوازن حقوق و دستمزد به نیروهای آتش‌نشان در روحیه آنان تاثیرگذار است افزود: از مسئولان انتظار داریم در این مورد یک ساماندهی انجام دهند تا شاهد عدالت در قراردادها و پرداخت‌ها به نیروهای آتش‌نشان باشیم.

* اعلام آمادگی شرکت‌های بومی برای تامین تجهیزات آتش‌نشانی در گیلان

«امیر مرادی» نیز با بیان اینکه در جهت توسعه و ایجاد سامانه پشتیبان خدمات ایمنی در شهرهای مختلف استان گیلان تاکنون گام‌های خوبی  برداشته شده است اظهار داشت: مهیا کردن بستر مناسب برای مقابله با حوادثی مانند آتش‌سوزی و ارائه خدمات ایمنی بسیار مهم است.

 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان ابراز داشت: آتش‌نشانان ما در استان گیلان با وجود همه مشکلاتی که به ویژه در حوزه امکانات و تجهزات دارند در هر حادثه و حریقی حضور داشته و جانانه از مردم دفاع کرده‌اند.

 

مرادی با بیان اینکه بر اساس قانون مدیریت بحران، فرمانداران هر کدام از شهرستان‌های گیلان برای خود شهرستان معینی را جهت درخواست کمک در زمان حریق و حادثه معین کرده‌اند عنوان کرد: اگر تجهیزات و امکانات آتش‌نشانی در شهرستانی پاسخگوی حریق نبود از طریق سامانه‌ای که طراحی شده ارسال تجهیزات درخواست داده می‌شود.

 

وی یکی از مشکلاتی که در سال‌های گذشته در گیلان وجود داشت را عدم وجود نردبان‌های بلند برای خاموش کردن حریق ساختمان‌های بلند مرتبه خواند و تصریح کرد: در همین زمینه توانستیم کمک خوبی را به شهرداری رشت انجام دهیم و یک نردبان بلند برای سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تامین شد.

 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان ساخت ایستگاه‌های آتش‌نشانی در شهرهایی مانند خمام، دیلمان، شفت، سنگر و لولمان را هم از دیگر اقداماتی که انجام شده است اعلام کرد و گفت: در مورد تامین ست امداد و نجات و تجهیزات آتش‌نشانی هم تا جایی که در توانمان بود به ایستگاه‌های آتش‌نشانی استان کمک کردیم.

 

مرادی با تاکید بر اینکه چندین شرکت بومی برای تامین تجهیزات آتش‌نشانی با کیفیت و قیمت مناسب مراجعه و در این راه اعلام آمادگی دارند خاطرنشان کرد: با توجه به گران بودن تجهیزات آتش‌نشانی که از خارج کشور تامین می‌شود امیدواریم با خرید این تجهیزات بتوانیم در مدیریت حریق و آتش موفق‌تر از همیشه عمل کنیم.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، سازمان آتش‌نشانی از جمله دستگاه‌های خدمات‌رسان و مهم به شمار می‌رود و توسعه ایستگاه‌های آتش نشانی متناسب با نیاز هر منطقه و محدوده جغرافیایی و میزان خطرپذیری و ناایمن بودن آن نقطه و براساس برنامه‌های تدوین شده شهرداری امری ضروری محسوب می‌شود.

 

از طرفی برای پاسخ‌گویی مناسب به نیازمندی‌های شهر رشت در زمان بروز حریق‌ها و حوادث باید به مشکلات ایستگاه‌های آتش‌نشانی و همچنین دغدغه‌ها و مطالبات به حق نیروهای فعال در آن هم توجه جدی‌تری صورت گیرد و دستگاه‌های متولی باید کاهلی و بی‌برنامگی را در این زمینه کنار بگذارند.


پایان پیام/

کد خبر 1099696

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha