خبرگزاری شبستان،جهان اسلام: در صد و پنجاه و دومین سالروز تولد «مهانداس کارامچاند گاندی»، نماد آزادی هند که در بین مردم به «مهاتما گاندی» معروف است یکی از وکلای آفریقای جنوبی از کمک خانواده های مسلمان به گاندی در مبارزه با بی عدالتی یاد کرد.
گاندی رهبر سیاسی و معنوی هندیها بود که ملت هند را در راه آزادی از استعمار امپراتوری بریتانیا رهبری کرد. او در طول زندگیاش استفاده از هر نوع ترور و خشونت را برای رسیدن به مقاصد رد میکرد. فلسفهٔ بیخشونتی گاندی که خود نام «ساتیاگراها» (در زبان سانسکریت بهمعنای تلاش و کوشش برای رسیدن به حقیقت ) روی بسیاری از جنبشهای مقاومت بدون خشونت در سراسر جهان و تا امروز تأثیر گذاشته است.
گاندی در سال 1893 وارد آفریقای جنوبی شد . او تا سال 1914 به عنوان وکیل و فعال فعالیت می کرد. به گفته خودش در هند متولد شد اما در آفریقای جنوبی ساخته شد.
صابر احمد جزبهی ، وکیل برجسته آفریقای جنوبی به خبرگزاری آناتولی گفت: خانواده های مسلمان گاندی را از طریق میزبانی و تامین مالی وی هنگام انجام اقدامات و و فعالیت هایش در ناتال و آفریقای جنوبی ، سخاوتمندانه کمک کردند.
وی در این باره گفت: مسلمانان در آن زمان تا حد زیادی تحت تاثیر ظلم و نژادپرستی استعمار بودند.گاندی نه تنها بر آفریقای جنوبی تاثیر گذاشت بلکه فلسفه وی همه نژادها را تحت تاثیر قرار داد ، زیرا او نشان داد که جایگزینی برای خشونت وجود دارد.
«نلسون ماندلا» در حالی که صدمین سالگرد جنبش غیر خشونت آمیز گاندی را جشن می گرفت ، اذعان کرده بود که فلسفه گاندی به دگرگونی مسالمت آمیز کمک کرده و تلاش کرده است تا شکاف های ایجاد شده توسط آپارتاید را بهبود بخشد.
این وکیل که در اوایل دهه 1970 مطالعه فلسفه گاندی را آغاز کرد ، گفت که آموزه های وی هنوز در قرن 21 مورد توجه است.
وی افزود: گاندی حرکت غیر خشونت آمیز خود را در ژوهانسبورگ در سال 1906 آغاز کرد. گاندی جوان به آفریقای جنوبی دعوت شد تا نمایندگی شرکت تجاری «دادا عبدالله» را که متعلق به یک خانواده مسلمان است در مورد اختلافات مربوط به زمین و مشاغل آنها در ژوهانسبورگ داشته باشد.
جزبهی گفت زمانی که گاندی ژوهانسبورگ را ترک کرد تا به کوازولو-ناتال سفر کند ، متوجه شد که چگونه با رنگین پوست ها بدرفتاری می شود ، زیرا خود او به دلیل سفر با قطار درجه یک که فقط برای سفیدپوستان معنی داشت از قطار بیرون رانده شد.
خانواده های مسلمان گاندی را از طریق میزبانی و تامین مالی وی هنگام راه اندازی عملیات خود در ناتال و آفریقای جنوبی ، سخاوتمندانه کمک کردند. هدف کلی کسانی که به گاندی کمک کردند این بود که ببینند او عدالت اجتماعی مورد نظر خود را پیاده می کند.
نظر شما