سیستان و بلوچستان از نظر ذخایر معدنی آنتیموان در رتبه اول کشورر قرار دارد

رئیس سازمان صمت سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان از نظر ذخایر معدنی آنتیموان دررتبه اول کشور ، منیزیت و تیتانیوم دررتبه دوم کشورو کانسنگ طلا در جایگاه ششم کشور قرار دارد

«داود شهرکی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار داشت: توجه به ظرفیتهای معدنی استان موجب استقرار صنایع وابسته خواهد شد که نهایتا " ایجاد اشتغال ، ارزش افزوده (فرآوری مواد معدنی ) ، عمران و آبادانی را در  سایر نقاط استان درپی خواهد داشت.


وی افزود: توسعه صنایع معدنی با توجه به اینکه واحدهای معدنی  استان در نقاط مختلف استان پراکنده می باشد باعث ماندگاری جمعیت و جلوگیری از مهاجرت مردم به شهرهای بزرگ و به دنبال آن  حاشیه نشینی در شهرها را کاهش خواهد داد .

 

شهرکی ادامه داد : درحال حاضر تعداد 398 واحد معدنی  در سطح استان با ایجاد اشتغال بیش از 7هزار  نفر فعال می باشند .

 

این مقام مسئول خاطرنشان کرد : تا کنون و به طورقطعی میزان ذخایر انواع مواد معدنی کشف شده در استان به رقم بالغ بر 3میلیارد تن رسیده است که با توجه برنامه های اکتشافی مستمر که در حال انجام است قطعا" به میزان ذخایر معدنی استان اضافه خواهد شد .

 

شهرکی ادامه داد : طی مدت 6 ماهه امسال در سطح استان تعداد 8 واحد معدنی  غیر فعال دوباره به چرخه تولید بازگشته است که زمینه ایجاد اشتغال جهت 116 نفر را فراهم نموده است .

 

گفتنی است ماده معدنی استراتژیک آنتیموان رسانای ضعیف گرما و برق است و از آنتیموان خالص  برای ساخت انواع خاصی از دستگاه های نیمه رسانا  و از آلیاژ این ماده معدنی درصنایع دفاعی، باتری سازی و ... استفاده می شود،ماده معدنی منیزیت نیز نقش اصلی را در صنایع دیرگداز و نسوز  و سایر صنایع دارد، ماده معدنی استراتژیک تیتانیوم به دلیل وزن کم و استحکام زیاد در صنایع آلیاژی مانند  استتفاده در بنده هواپیما و ... استفاده می شود ، کانسنگ طلا سنگی است حاوی ماده معدنی با درات ریز طلا که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نمی باشد و زمانی که میزان آن به یک گرم در هر تن برسد ، با احداث کارخانه جدایش و فرآوری قابلیت بهره برداری را دارد.

کد خبر 1101809

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha