به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «کاووس حسنلی»، امروز (دوشنبه 12 مهر) با اشاره به برگزاری ویژه برنامه های مرکز حافظ شناسی در یادروز حافظ امسال گفت: امسال به دلیل بحران کرونا بسیاری از برنامه های یادروز حافظ تحت تاثیر شرایط کرونا و به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
مدیر مرکز حافظ شناسی افزود: مرکز حافظ شناسی تلاش می کند در تمام ایام سال چراغ حافظ و حافظ شناسی را با برگزاری برنامه های مختلف روشن نگاه دارد و سالانه روز بزرگداشت حافظ را با یک عنوان خاص برگزار می کند که امسال موضوع برنامه های علمی یادروز حافظ، «حافظ و هنر» است.
مدیر کرسی پژوهشی حافظ با تشریح مفهوم هنر عنوان کرد: مفهوم هنر در متون گذشته فارسی طیفی از معناهای گوناگون را در بر می گرفت و شامل فضیلت، دانایی، استعداد، معنویت و ... بود و در سخنرانی برای پژوهش های امسال بررسی مفهوم شناسانه هنر در اندیشه حافظ، شیوه های بیان هنری حافظ و بهره هنرهای گوناگون از شعر و اندیشه حافظ در نظر گرفته شده که مورد استقبال هنرمندان پژوهشگر قرار گرفته است.
وی با اشاره به ویژه برنامههای روز حافظ گفت: برنامههای علمی یادروز حافظ از 8 مهر و روز بزرگداشت مولانا با سخنرانی «محمدیوسف نیری»، استاد دانشگاه شیراز با عنوان «مولانا و حافظ، میناگران سلوک الهی»، آغاز شده است.
حسنلی ادامه داد: سخنرانی های علمی بیست و پنجمین یادروز حافظ با سخنرانی در مراسم اختتامیه جشنواره داستانی حافظ تا 18 مهر با سخنرانی «سعید حسام پور» با عنوان «جهان روایت و شعر حافظ» و «اصغر دادبه» با موضوع «حافظ شاعری اندیشمند، آراسته به چندین هنر» ادامه خواهد یافت.
مدیر مرکز حافظ شناسی اعلام کرد: سایر سخنرانی های علمی و هنری یادروز حافظ از 21 تا 23 مهر، هر شب ساعت 20 تا 22 به صورت مجازی ارائه خواهد شد.
وی ادامه داد: در کنار این سخنرانی ها، خاطرات یا احساس شخصی هنرمندان رشته های مختلف در طرح «حافظ و هنرمندان»، در قالب ویدئوهای کوتاه منتشر خواهد شد.
حسن لی با اشاره به اختتامیه «جشنواره داستانی حافظ» گفت: مرکز حافظ شناسی در بیست و پنج سالگی فعالیت خود این جشنواره را در سال 1400 برگزار کرده است و مقدمات این جشنواره از یک سال پیش آغاز شد و با انتشار متن فراخوان ادامه یافت که شرکت کنندگان تا 15 مرداد فرصت ارسال آثار داشتند و مجموعا 320 نفر با ارسال داستانهای خود به دبیرخانه در این جشنواره شرکت کردند که نتیجه بررسی آثار در مراسم اختتامیه اعلام خواهد شد.
وی افزود: رصد فعالیت های حافظ پژوهان در سراسر جهان و ارزیابی آنها از فعالیت های دیگر مرکز حافظ شناسی است و جایزه نشان درجه یک علمی این مرکز تاکنون به پنج نفر از حافظ پژوهان اهدا شده که شامل پروفسور «فوشه کور» از فرانسه، پروفسور «جیووانی درمه» از ایتالیا و استادان «بها الدین خرمشاهی»، «سلیم نیساری» و «سعید حمیدیان» از ایران هستند.
حسن لی اضافه کرد: امسال مرکز حافظ شناسی به مناسبت بزرگداشت یادروز حافظ در ساعت 16 و 30 دقیقه روز 20 مهر در برگزاری مراسم اهدای نشان، ششمین نشان درجه یک علمی حافظ شناسی را به یکی از استادان فعال و مترجمان غیر ایرانی دیوان حافظ اهدا خواهد کرد.
وی اعلام کرد: تمامی علاقمندان به شعر و ادب و حافظ می توانند از طریق نشانی ابر دراک https://derak.cloud/hafez و صفحه رسمی اینستاگرامی مرکز حافظ شناسی به آدرس @hafezstudiescenter برنامه ها را دنبال کنند.
نظر شما