حال ناخوش آب شرب سنندج

چند سالی است طعم و بوی آب شرب سنندج تغییر کرده و حال ناخوش آب شرب این شهر، سنندجی‌ها را نگران کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، به اعتقاد متولیان حوزه آب استان، رشد جلبک‌ها در سد قشلاق و واگردانی پاییزه و بهاره طعم و بوی آب سنندج را دستخوش تغییرات کرده که این امر موجب می‌شود با تغییر دمای هوا لایه‌های بالا و پایین سد جابجا شوند و طعم و بوی آب سنندج نامطبوع شود.

 

 

اوزون زنی و استفاده از پرمنگنات پتاسیم و‌ کربن فعال در تصفیه‌خانه سنندج بعنوان گزینه‌ای در راستای بهبود طعم و بوی آب شرب در دستور کار قرار گرفت.

 

 

اما این راهکار نیز نتوانست در بهبود طعم و بوی آب شرب سنندج اثرگذار باشد و براساس نظرات کارشناسان بهداشت، آب سالم براساس استاندارد دارای تعریف مشخصی است و علاوه بر سالم بودن آب از نظر میکروبی و شیمیایی باید فاقد هرگونه بو و طعمی باشد تا آیتم‌های استاندارد را به طور کامل شامل شود.

 


 

طرح انتقال آب از سد آزاد به تصفیه‌خانه سنندج بعنوان یک راهکار موثر در دستور کار قرار گرفت که در حال انجام است اما به نظر می‌رسد تا اتمام این پروژه، مردم همچنان باید از آب شرب طعم و بودار استفاده کنند که همچنان بر نگرانی‌های آنها می‌افزاید.

 

 

اخیر امام جمعه سنندج نیز در خطبه‌های نماز جمعه نارضایتی خود را از وضعیت آب شرب سنندج اعلام کرد و افزود: انتظار می‌رود مسئولان و متولیان استانی و کشوری چاره‌ای برای این مشکل  بیندیشند تا از نگرانی‌های مردم کاسته شود.

 

 

برای وضعیت آب شرب سنندج باید تمهیدات پدافندی بکار برد

 


عیسی هواسی بازرس کل استان کردستان در بازدید از سد قشلاق و تصفیه خانه سنندج ضمن تقدیر از تلاش‌های مستمر متولیان بخش آب استان، اظهار کرد: دسترسی به آب آشامیدنی سالم و با کیفیت از حقوق طبیعی هر شهروند و جزء نیازهای اساسی هر جامعه‌ای است و نباید از مسائل پدافندی جهت حفاظت از تنها منبع آب شرب سنندج غافل شد.

 

 

 

وی افزود: با توجه به اینکه مساله آب فرابخشی است کلیه دستگاه‌های استان بر حفاظت از منابع آب و حفاظت از محیط زیست خصوصا در حاشیه سدهای استان، باید تعامل و همکاری مطلوب داشته باشند.

 

 

 

وی ضمن اشاره به برنامه‌ریزی بلند مدت و کوتاه مدت برای رفع معضل آب شرب سنندج، اظهار داشت: هر چند بخشی از تغییر طعم و بوی آب مربوط به تغییر اقلیم، افزایش جمعیت و آلودگی بالادست منابع آب است اما برای رفع طعم و بوی آب شرب سنندج نیاز است برنامه‌هایی برای بلند مدت و بخشی هم برای کوتاه مدت اندیشیده شود.

 

 

 

این مقام مسئول ادامه داد: محور توسعه پایدار انسان سالم است و سلامت انسان نیز در گرو سلامت آب هست که یکی از پارامترهای مهم برای ادامه حیات است.

 

 

هواسی به وجود تهدیدات بالا دست سدها اشاره کرد و افزود: در بحث حفاظت از منابع تامین آب شرب شهرها باید تمرکز بر تمامی حوزه ها باشد و هر دستگاه و سازمانی که متولی صیانت کمی و کیفی از منابع آب است باید تمام همت خود را برای تامین آب سالم بکار بگیرد.

 

 

وی افزود: مهم ترین منابع آلوده کننده آب سدها، پساب فاضلاب روستاهای بالادست، سموم و کودهای شیمیایی باغات حاشیه سدها و وجود فعالیت‌ها و سازه‌های غیرمجاز، است.

 

میزان ورودی‌ها به سد بالغ بر 40 درصد کاهش پیدا کرده است

 

 

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان نیز در این مراسم ضمن ارائه اطلاعاتی در خصوص وضعیت آب سد قشلاق گفت: با توجه به اینکه امسال خشکترین سال طی 50 سال گذشته بوده، میزان ورودی‌ها به سد بالغ بر 40 درصد کاهش پیدا کرده و در حال حاضر حجم ذخیره آب این سد حدود 130 میلیون متر مکعب است.

 

 

 

آرش آریانژاد افزود: در جهت جبران کسری مخزن آب سد قشلاق از تخصیص 40 میلیون متر مکعبی سد آزاد استفاده می کنیم که این آب بصورت ثقلی به سد قشلاق تزریق می‌شود.

 

 

وی از پیشرفت 25 درصدی خط انتقال آب سد آزاد به تصفیه خانه سنندج خبر داد و اظهار داشت: در صورت تامین کامل منابع مالی این پروژه، امید است اواخر خرداد ماه 1401 شاهد افتتاح این خط باشیم.

 

 

 

آریانژاد به برنامه منابع و مصرف آب سد قشلاق اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر با در نظر گرفتن تبخیر، تامین آب بخش زیست محیطی، کشاورزی و شرب در پیک مصرف ماهیانه 10 میلیون متر مکعب از آب سد قشلاق مصرف می‌شود که با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای تامین آب شرب سنندج مشکلی نداریم.

 

 

 

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان ادامه داد: سلامت مردم استان کردستان برای مسئولین صرفنظر از اینکه در کدام وزارتخانه فعالیت دارند باید در اولویت باشد و با همکاری، تمام توان خود را به منظور ارتقای سطح کیفی و کمی آب شرب انجام دهند.

 

 

استفاده کشاورزان بالادست سد قشلاق از کود شیمیایی موجب تغذیه گرایی سد شده است

 

 

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان نیز طی این بازدید گفت: حوزه آبریز بالادست قشلاق 850 هکتار دریاچه در تراز نرمال است و در بالادست این سد 23 هزار هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد که از این میزان 80 درصد دیم و 20 درصد آبی است که استفاده کشاورزان بالادست از کود شیمیایی و سموم سبب تغذیه گرایی سد شده است.

 

 

عرفان مؤمن‌پور به پایش آب سد، اشاره کرد و اظهار داشت: این شرکت به صورت مستمر نسبت به سنجش کیفیت آب سد قشلاق، اقدام می‌نماید.

 

 

علیرغم اقدامات انجام شده و در دست اجرا برای وضعیت آب شرب سنندج، اما مردم این روزها ترجیح می‌دهند آب چشمه‌های اطراف شهر را بعنوان آب آشامیدنی انتخاب کنند  که این مهم نیز تنها برای تعدادی از ساکنان سنندج که خودرو یا دسترسی راحت به آب چشمه‌ها را دارند، امکانپذیر بوده و عده‌ای نیز به دلیل مسافت طولانی با چشمه‌ها و نداشتن وسیله برای تردد همچنان باید آب لوله‌کشی طعم و بو دار را تحمل کنند و همه اینها بیانگر حال ناخوش آب شهر سنندج است که باید هرچه سریعتر چاره‌ای برای بهبود آن اندیشیده شود.

 

کد خبر 1101916

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha