به گزارش خبرنگار شبستان، رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست پرسش و پاسخ هفتگی خود که پیش از ظهر امروز سه شنبه 2 اسفند برگزار شد درخصوص اظهارات یکی از مقامات روحانی در تایلند مبنی بر اینکه ایرانی های دستگیر شده به علت بمب گذاری در این کشور از منافقین بوده اند گفت: اتفاقاتی که در چند وقت اخیر در کشورهای مختلف منطقه روی داده یک جریان سازماندهی شده بوده است که از ترور سفیر عربستان در واشنگتن آغاز شد و سپس ادعا شد که این اقدامات در آذربایجان دنبال می شود و بعد حوادث دهلی و گرجستان و سپس تایلند به وقوع پیوست و در همه این موارد ایران متهم به انجام اقدامات تروریستی شد اما مشخص است که اینها یک سلسله تحرکاتی سازماندهی شده بوده اند. سناریوهایی که هدف اصلی آنها متهم کردن کشور ما به فعالیت های تروریستی بوده است.
مهمانپرست ادامه داد: نقش صهیونیستها در این سناریو کاملاً روشن است آنها که متهم به دانشمندان هسته ای ایران هستند دست به اتهام زنی به کشور ما زده اند تا صحنه را به نفع خود تغییر دهند از سوی دیگر منافقین نیز در شرایط بسیار سختی به علت اقدامات دولت و مردم عراق برای اخراج آنها قرار گرفته اند و به علت انگیزه های مشترکی که با اسراییل دارند تبدیل به عوامل این رژیم برای ضربه زدن به کشور ما شده اند.
وی تصریح کرد: به نظر می آید که ارتباط و هماهنگی و انگیزه زیادی بین منافقین و صهیونیست ها برای ضربه زدن به کشور ما وجود دارد تحقیقات باید ادامه پیدا کند تا عناصری که از سوی رژیم صهیونیستی این حوادث را دنبال می کنند شناسایی شود.
اما آنچه مهم است این است که ما ترور را به هیچ شکل آن تایید نمی کنیم و فکر می کنیم باید برای ریشه کن کردن تروریسم به وجود بیاید و اسراییل که سمبل اقدامات تروریستی در دنیا است نابود شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه درخصوص هشدار نماینده قطر مبنی بر اینکه اتحادیه عرب در صورت ادامه روند کنونی خود دچار فروپاشی می شود گفت: برخی کشورهای عضو اتحادیه عرب ممکن است اهدافی را دنبال کنند که خواست کشورهای مخالف منافع جهان اسلام را تامین می کند این فتنه ای است که توسط کشورهای حامی رژیم صهیونیستی ایجاد شده است.
وی افزود: گام اول این سناریو هدف قرار دادن یکی از کشورهای عضو اتحادیه عرب یعنی سوریه بوده است اما بعد از آن نوبت به بقیه کشورهای عضو این اتحادیه می رسد پس همه کشورهای عضو باید بدانند و هوشیار باشند که اقدامات کنونی ممکن است در مورد خود آنها هم اجرا شود و این روند باعث فروپاشی اتحادیه عرب می شود.
رامین مهمانپرست سپس در مورد انتقال اعضای گروهک منافقین از کمپ اشرف به کمپ لیبرتی که گامی برای اخراج کامل منافقین از عراق است گفت: این مساله جزو مسائل حاکمیتی عراق است و ما از این اقدام ملت عراق و اراده دولت این کشور استقبال کردیم و حمایت می کنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که اگر تعدادی از افراد این گروه تمایل به بازگشت به کشور ایران را داشته باشد ایران چگونه با آنها برخورد خواهد کرد گفت: چنانچه افرادی که از عملکرد خود پشیمان شده اند آمادگی بازگشت به کشور را داشته باشند از این بازگشت استقبال می کنیم اما به طور کلی تاکید داریم که وجود عناصر تهدیدکننده که سوابق تروریستی دارند در منطقه خاورمیانه به ویژه کشورهای همسایه مورد تایید هیچ یک از کشورهای منطقه نیست.
مهمانپرست همچنین از کمک های سازمان ملل و کمیساریای عالی پناهندگان برای اخراج منافقین از عراق قدردانی کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین درخصوص همکاری رژیم صهیونیستی با برخی از گروههای لبنانی مخالف حزب الله برای قاچاق سلاح به سوریه و در اختیار قرار دادن این سلاح ها برای مخالفان دولت اسد اظهار داشت: رژیم صهیونیستی تمام تلاش خود را خواهد کرد و در کشورهای منطقه بی ثباتی ایجاد کند به ویژه در کشورهایی که نقش جدی در تقویت مقاومت دارند.
وی افزود: هر نوع اقدام غیرمنطقی از سوی کشورهای منطقه که موجب تشدید بی ثباتی در سوریه شود منافع رژیم صهیونیستی را تامین می کند.
تلاش برای فرستادن سلاح به سوریه با ماهیت تجاوزکارانه و جنایتکارانه اسراییل سازگار است اما کشورهای دیگر باید نسبت به این مساله هوشیار باشند.
مهمانپرست در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه واکنش ایران به اینکه آذربایجان محل امنی برای جاسوسهای موساد شده است چیست؟ گفت: ما انتظار احساس مسئولیت طرفینی در کشورهای منطقه را داریم زیرا شرایط منطقه بسیار حساس است و همه باید مراقب دامهای رژیم صهیونیستی باشند و با هوشیاری مراقب تردد افراد امنیتی رژیم صهیونیستی باشند.
مهمانپرست ادامه داد: جنایات رژیم صهیونیستی در کشور ما که منجر به ترور دانشمندان هسته ای ما شد به صراحت از سوی مقامات صهیونیستی تایید شده و این نشاندهنده سهل انگاری برخی کشورهای منطقه از اقدامات اسراییل است تا تذکرات لازم را به کشور آذربایجان داده ایم و متن اعتراضی خود را نیز به آنها تحویل داده ایم ولی در هر صورت جمهوری آذربایجان را کشوری همسایه با مشترکات فرهنگی و اقتصادی می دانیم پس باید به هم کمک کنیم تا ریشه های فتنه در منطقه را از بین ببریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در ادامه نشست امروز در مورد قطع صادرات نفت ایران به انگلیس و فرانسه گفت: ما در بحث روابط سیاسی و اقتصادی بین ایران و اتحادیه اروپا اعلام کرده ایم که اولویت سیاست خارجی ما ارتباط به همکاری با همه کشورها است مگر کشورهایی که خصومت طولانی با آنها داریم که از مهمترین آنها آمریکا می باشد اما در شرایط عادی با توسعه روابط با کشورهای اتحادیه اروپا موافقیم و از آن استقبال می کنیم.
وی تصریح کرد: اینکه اتحادیه اروپا تحت فشارهای سیاسی تصمیم اشتباهی می گیرد باید منتظر واکنش ها از طرف کشور ایران باشد و بداند که ضربه اصلی از این اقدامات متوجه مردم خود آنهاست.
مهمانپرست تصریح کرد: ما خود را متعهد به تامین انرژی کشورهای مختلف می دانیم اما به شرط اینکه آنها نیز متعهد به تامین منابع درآمدی کشور ما و پرداخت بهای نفت ما باشند و کشورهای اروپایی باید بدانند تصور اینکه با تحریم نفتی می شود فشار فزاینده ای بر ملت ایران وارد کرد تا از حقوق و منافع خود دست بکشند تصور اشتباهی است.
وی خاطرنشان کرد: که سهم اروپا از صادرات نفت ما 18 درصد است که به راحتی قابل جایگزینی است اما ترجیح ما روابط پایدار با همه کشورها با تعهد طرفین است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در همین راستا به دعوت ایران از 6 تن از سفرای ایران و اروپا و صحبت در مورد مسائل اقتصادی با آنها اشاره کرد و گفت: این 6 نفر به ایران آمده اند و با آنها در مورد روابط اقتصادی و تجاری بحث شد بنابراین اگر قرار است روابط ما با کشورهای اروپایی ادامه داشته باشد که ما هم خواهان تداوم آن هستیم باید برخی از روابط از جمله تضمین بهای نفت کشور ما مورد توجه قرار گیرد و وجود قراردادهای میان مدت و بلندمدت سه تا 5 ساله که شامل عدم اجازه لغو قرارداد یک جانبه از سوی خریداران نفت کشور ما باشد وجود داشته باشد.
مهمانپرست در پاسخ به این پرسش که رسانه های غربی مطرح کرده اند که فرانسه و انگلیس اصلاً از 6 ماه پیش با واردات نفت از ایران را قطع کرده اند بنابراین این اقدامات ایران نمایشی است گفت: علت اصلی اقدام ایران در مورد فرانسه و انگلیس برخوردها و رفتارهای ناعادلانه انها در مورد ایران است.
وی در واکنش به این اظهارات تبلیغاتی گفت: مگر همکاری بانکی بین ایران و انگلیس وجود داشت که انها با شدت تمام مساله تحریم بانکهای ایران از سوی انگلیس را مطرح کرده اند چیزی که برای آنها غیرقابل تحمل است این است که ایران با اقتدار تمام به دنبال خواسته هایش می باشد.
مهمانپرست تصریح کرد: که کشورهای غربی باید تصور امپراطوری ها و استعمارهای سابق را از ذهن خود دور کنند و با کشورهای مستقل برخوردی برابر و محترمانه داشته باشند.
مهمانپرست در ادامه درخصوص سرکوبهای جدید مردم بحرین از سوی رژیم آل خلیفه گفت: جرم مردم بی گناه این کشور این است که خواسته های خود را به صورت مسالمت آمیز بیان می کنند و می خواهند در سرنوشت خود مشارکت داشته باشند.
وی افزود: ما با رایزنی های مختلف با سازمانهای منطقه ای و بین المللی مساله بحرین را دنبال کرده ایم و وزیر خارجه کشورمان نامه های مختلفی را به سازمانهای بین المللی و منطقه ای ارسال کرده اند و از آنها خواسته اند تا موضوعات بحرین با جدیت بیشترین دنبال شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین در مورد ورود دو ناو ایرانی و پهلو گرفتن آنها در بنادر سوریه گفت: تحرک نیروی دریایی کشور ما در آبهای بین المللی جزو حقوق ما است و نباید حساسیت خاصی ایجاد کند این اقدام نشان دهنده اقتدار کشور ایران و توانایی آن برای فراهم کردن ثبات در منطقه است.
مهمانپرست تاکید کرد: که آموزش پرسنل دریایی کشورهای مختلف در برنامه نیروی دریایی ایران وجود دارد و ورود این ناوها برنامه ای از پیش تعیین شده بوده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین درخصوص انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی از همه مردم ایران خواست که مشارکت حداکثری در این انتخابات داشته باشند و تاکید کرد: که هر چقدر میزان مشارکت مردم بالاتر باشد دستگاه سیاست خارجی با اقتدار بیشتری می تواند ماموریت های خود در عرصه بین المللی را به انجام برساند.
پایان پیام/
نظر شما