معرفی داوران بخش مستند جشنواره هنرهای تجسمی فجر

اعضای هیات داوران بخش مستند چهارمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از ستاد خبری چهارمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر، «محمد حسین حلیمی»، «احمد ضابطی جهرمی»، «اکبر عالمی»، «علیرضا قاسم خان» و «عبدالحمید قدیریان» هیات داوران بخش مستند این دوره از جشنواره را تشکیل می‌دهند.

 

این اعضاء در روزهای پایانی هفته جاری، 41 فیلم راه یافته به بخش مسابقه را مورد ارزیابی و داوری نهایی قرار می‌دهند.

 

برپایه این خبر، «محمد حسین حلیمی» متولد 1319 در همدان است. وی پس از ورود به مدارس جدید و اتمام دوره دانشسرای مقدماتی همدان و اخذ مدرک متوسطه در رشته ادبیات فارسی به معلمی روی آورد. او در دانشکده هنرهای زیبا در رشته نقاشی به تحصیل پرداخت و به منظور ادامه تحصیل و کسب اطلاعات جدید عازم فرانسه شد. با ورود به دانشکده هنرهای تزیینی پاریس (آرـدکو) و همچنین در دوره فوق لیسانس هنرهای تجسمی دانشگاه سوربن تجربیات تازه‌ای را شروع کرد. ابتدا از دوره فوق لیسانس رشته گرافیک (کمونیکاسیون ـ ویزوئل ) فارع التحصیل شد، پس از آن فوق لیسانس هنرهای تجسمی و بعد دکترای سیکل سوم را از دانشگاه سوربن در سال 1360 به اتمام رساند و بلافاصله به ایران برگشت. حلیمی در حال حاضر دانشیار دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است. کتاب «اصول و مبانی هنرهای تجسمی» از جمله تالیفات این هنرمند به شمار می‌رود.

 

«احمد ضابطی جهرمی» نیز در سال 1330 در جهرم به دنیا آمد. وی پس از پایان تحصیلات، بعنوان عضو هیأت علمی رسمی دانشکده صداوسیما منصوب شد. وی دارای مدرک دکترای پژوهش هنر است. جهرمی همچنین در سال 1355 در رشته کارگردانی سینما و تلویزیون از دانشکده هنرهای دراماتیک فارغ التحصیل شد. از جمله فعالیت‌های او می‌توان به مستندسازی، و تدوین فیلم، مؤلف و مترجم 22 جلد کتاب،70 مقاله و 20 جلد جزوه آموزشی در زمینه گوناگون تئوری فیلم، به ویژه تدوین و فیلم مستند اشاره کرد. وی تاکنون توانسته در فعالیت‌های هنری خود، جوایز متعددی کسب کند.

 

«اکبر عالمی» متولد سال 1324 در اهواز است. او در رشته رادیو تلویزیون از دانشکده هنرهای دراماتیک فارغ التحصیل شد و تحصیلاتش را در انگلستان ادامه داد. عالمی ترجمه و تألیف کتاب‌های فنی سینمایی و تدریس مباحث تکنیکی و تخصصی در دانشکده‌های سینمایی، ریاست لابراتوار وزارت فرهنگ و آموزش عالی (1375) و مسوولیت لابراتوارهای سازمان صدا و سیما (1360) را نیز عهده دار بوده‌است.

 

«علیرضا قاسم خان» دیگر داور بخش مستند جشنواره هنرهای تجسمی نیز دارای لیسانس کارگردانی سینما از دانشگاه هنر و فوق لیسانس پژوهش هنر (گرایش سینما) دانشگاه آزاد اسلامی است. وی مستندهای متعددی در زمینه هنرهای تجسمی ساخته است که از جمله آن‌ها می‌توان به فیلم مفهوم باغ در مینیاتور ایران، تاریخ نقاش مینیاتور، تاریخ نقاش مینیاتور و همچنین فیلم کوتاه مجسمه‌های مرگ اشاره کرد. قاسم خان، داوری جشنواره فیلم میراث فرهنگی ایران (1380) و مسوولیت انتخاب آثار جشنواره فیلم و صنعت تهران 1383 را نیز برعهده داشته‌است. وی هم اکنون عضو هیات مدیره انجمن مستندسازان سینمای ایران است. وی سال‌ها مدیر سینماتک موزه هنرهای معاصر تهران نیز بود.

 

«عبدالحمید قدیریان» در سال 1339 در تهران متولد شد. او بنا به علاقه خود در رشته نقاشی، سال 1357 وارد دانشکده هنرهای زیبا و به دلیل مسائل سیاسی جنگ و انقلاب فرهنگی بعد از ده سال در سال 1367 فارغ التحصیل شد. وی از سال 1360 به عنوان نقاش، فعالیت حرفه‌ای خود را آغاز کرد و بعد از آن در سال 1365 با فیلم «گذرگاه» به عنوان چهره‌پرداز، وارد عرصه سینما شد. قدیریان در سال 1366 با فیلم «هراس» طراحی صحنه و لباس را نیز تجربه و پس از آن آثار متعددی را طراحی کرد. او در سال 1380 موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد در رشته نقاشی از دانشکده هنر شد. او در طول فعالیت‌های هنری خود جوایز متعددی را از جشنواره‌های مختلف دریافت کرده‌است.

 

بخش مستند چهارمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر از هفتم تا دوازدهم اسفندماه در سینما تک موزه هنرهای معاصر تهران برگزار می‌شود.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 110376

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha