معرفی عکس به مثابه رویا در کتاب «عکاسی و روانکاوی»

ترجمه کتاب «عکاسی و روانکاوی» توسط صمد قربان زاده و زهرا پژوتن به همت انتشارات انجمن سینمای جوانان ایران در سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران معرفی می‌شود.


به گزارش  خبرگزاری شبستان و به نقل از ستاد خبری سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران، كتاب «عكاسي و روانكاوي» نوشته استفان با ترجمه صمد قربان زاده و زهرا پژوتن به همت انتشارات انجمن سینمای جوانان ایران در سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران معرفی و ارائه می‌شود. 


صمد قربان‌زاده یکی از مترجمان این کتاب در شرحی درباره آن نوشته است: « «عكاسي و روانكاوي» كتابي است كه سعی دارد از یک سو از سير درباره تكامل عكاسي و دغدغه‌های عکاسان صحبت کرده و از سوی دیگر به ما كمك می‌کند نحوه صحیح دیدن عكس را تجربه و يك رويا را به يك عكس قابل درك براي ديگران تبديل کنیم.
كتاب در فصل اول از آرزوي تمام صاحبان دوربين صحبت می‌کند، اينكه آن‌ها بتوانند با فشار دادن دكمه شاتر همه آنچه را كه در ذهنشان دارند، ثبت کنند. در ادامه مختصري با روانكاوي آشنا می شود. در فصل دوم و سوم با تاريخچه اوليه عكاسي آشنا مي‌شویم كه چرا و چطور اولين عكس ثبت شد، در فصل‌هاي بعدي با ايده هاي روانشناختي مبتني بر مفاهيم عكاسي كه دو هزار سال قبل از اختراع عكاسي وجود داشت، رو به رو هستیم و درك مي‌كنيم كه روانكاوان چطور روياها را مي‌فهمیدند و ما چطور مي‌توانيم از روش آن‌ها براي معني دادن به عكس‌ها استفاده كنيم.  
کتاب در ادامه به روش‌هايي كه افراد از تئوري‌هاي روانكاوي و تكنيك‌هاي عكاسي براي خلق جهان‌هاي جايگزين استفاده مي‌كنند، نگاهي مي‌اندازيم. با ايده‌هاي برگرفته از روانكاوي ناخودآگاه كه براي دستكاري عمدي افكار و نگرش‌هاي عمومي جامعه استفاده شد، آشنا مي‌شویم كه چطور اين ايده‌ها به ابزاري براي كنترل مردم در خدمت يك طبقه خاص تبدیل شده‌اند.
اين كتاب همچنین خواننده را با برخي از عناصري كه در ساخت تصاوير سوررئاليستي به كار مي‌رود، آشنا خواهد کرد و با بررسي چند نمونه از آثار عکاسان مطرح همچون کارتیه برسون، هلموت نيوتن، سیندی شرمن، میرو کیم، گریگوری کریدسون و.‌.. تفسير تصاوير را با استفاده از نمادهاي آن‌ها و مباحث مرتبط با روانکاوی به جاي ارزش‌هاي ظاهري تصوير آموزش می‌بیند تا بداند چطور در هنگام عكاسي؛ احساسات و عواطف ردو بدل شده بين خود و سوژه را بپذيرد. در نهایت «عکاسی و روانکاوی» سعی دارد عكس را مثل يك رويا معرفی کند که براي درك آن بايد از عناصر سنتي تكنيك، سبك و هدف فراتر رفت.»


سی وهشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۰ (۱۹ تا ۲۴ اکتبر ۲۰۲۱) برگزار می‌شود. این رویداد برای اولین‌بار در تاریخ سینمای ایران واجد شرایط تایید آکادمی اسکار شناخته و معرفی شده است.
 

کد خبر 1104524

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha