«احمدرضا احسانی» در گفت و گو با خبرنگار شبستان در همدان با بیان اینکه 36 شهر به مرحله نیمهنهایی هفتمین دوره کتاب راه یافتهاند، گفت: فراخوان هفتمین دوره این رویداد فرهنگی سال گذشته منتشر شده بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با تأکید بر اینکه داوری این برنامه در سه مرحله بر اساس شاخصهایی همچون بهرهگیری از مشارکت و ایجاد همگرایی میان نهادها و سازمانهای دولتی انجام شده است، تصریح کرد:
این طرح با مشارکت برخی از نهادهای دولتی و غیردولتی از جمله سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نهاد کتابخانههای عمومی کشور، دیگر نهادها و سازمانهای فعال و علاقهمند در این زمینه اجرا میشود.
وی افزود: برنامههای هر شهر در زمینه ترویج کتابخوانی که با همکاری دستگاهها و نهادهای دولتی و غیردولتی تدوین و با امضای شهردار و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه میشود، قابلیت شرکت در طرح پایتخت کتاب ایران را دارد.
احسانی اظهار داشت: در مرحله نهایی یک شهر به عنوان هفتمین پایتخت کتاب ایران و چهار شهر به عنوان شهرهای خلاق کتابخوانی ایران از سوی داوران مرحله نهایی این برنامه انتخاب خواهند شد و در مراسم اختتامیه که با حضور مسئولان و اصحاب قلم و فرهنگ برگزار میشود این شهرها معرفی خواهد شد.
وی بیان کرد: فراخوان هفتمین برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران در زمستان ۱۳۹۹ از سوی دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب اعلام شد.
احسانی گفت: استفاده از مشارکت همگرایانه صنایع محلی، سازمانهای خصوصی و مردمنهاد، بهرهگیری از مشارکت همه اجزای نشر، توجه به طیف وسیعی از مخاطبان، وجود ظرفیتها و زیرساختهای اولیه برای فعال شدن در حوزه ترویج کتابخوانی، کیفیت ارایه و رعایت اصول برنامهنویسی در نگارش طرحها و برنامه، تناسب با نیازهای محلی، ارزشهای دینی و ملی، خلاقیت، ابتکار و نوآوری، قابلیت و ضمانت اجرا از جمله مولفههای داوری این آثار بودند.احسانی خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام دفتر مطالعات و برنامهریزیهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، داوری آثار راهیافته به مرحله نیمهنهایی نیز در آینده نزدیک برگزار و پس از آن پنج شهر به عنوان کاندیداهای نهایی معرفی خواهند شد.
نظر شما