وحدت شیعه و سنی، وحدت حقیقی، دائمی و اعتقادی است

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی گفت: وحدت شیعه و سنی اتحاد سیاسی و مقطعی و موردی نیست؛ بلکه وحدتی اعتقادی و نشأت ‌گرفته از عقاید و آرمان‌های والای دینی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ حجت‌الاسلام والمسلمین «رضا نوری» امروز دوشنبه در همایش گرامیداشت هفته وحدت که با حضور علمای شیعه و سنی در محل مسجد جامع باغلق شهرستان راز و جرگلان برگزار شد، ضمن تبریک فرا رسیدن سالروز میلاد نبی مکرم اسلام (ص) و آغاز هفته وحدت، به تبیین اهمیت و نقش وحدت حقیقی در جامعه پرداخت.

 

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی اظهار کرد: زمانی وحدت سیاسی، مقطعی، موردی و بر اساس منافع است؛ مانند وقتی که دو کشور هیچ سنخیت فرهنگی و فکری با یکدیگر ندارند؛ اما برای دست‌یابی به برخی اهداف سیاسی و منافع مقطعی با همدیگر متحد می‌شوند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین نوری ادامه داد: وحدت نظام استکباری اعم از آمریکا و شوروی سابق برای نابودی نظام نوپای اسلامی در سال‌های ابتدایی پس از پیروزی انقلاب یا ائتلاف آمریکا برای حمله به افغانستان در سال 2001 از جمله وحدت‌های مقطعی و منفعتی بود.

 

وی با بیان اینکه این‌گونه وحدت‌ها، وحدت‌های واقعی و دلی و اعتقادی نیست، تصریح کرد: در مقابل این وحدت‌های مقطعی و ظاهری، وحدت حقیقی و دائمی و اعتقادی وجود دارد که وحدت شیعه و سنی از این نوع است.

 

رئیس شورای استانی حوزه علمیه خراسان شمالی گفت: وحدت شیعه و سنی اتحاد سیاسی و مقطعی و موردی نیست؛ بلکه وحدتی اعتقادی و نشئت‌گرفته از عقاید و آرمان‌های والای دینی است.

 

امام جمعه بجنورد با بیان اینکه شیعه و سنی همه خدای واحد، قرآن واحد، پیامبر واحد و هدف و مسیر واحد داشته و اشتراکات فراوانی در اصول و فروع دینی دارند، اظهار کرد: زمانی که همه ما اعتقاد خود را از خدا و قرآن واحد می‌گیریم در نتیجه وحدت اعتقادی نیز می‌یابیم؛ اما در این مسیر وجود اختلافات اندک فقهی امری طبیعی است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین نوری با اشاره به اینکه هیچ‌یک از مذاهب پنج‌گانه شیعه و سنی مذهب دیگر را نفی و تکفیر نکرده است، گفت: ما همه همدیگر را مسلمان می‌دانیم و وقتی یکدیگر را مسلمان می‌دانیم نسبت به هم حق و حقوقی داریم؛ بر این اساس مسلمان باید جان و مال و عِرض و آبروی مسلمان دیگر را محترم شمارد؛ زیرا برادر دینی یکدیگر محسوب می‌شوند.

 

نماینده ولی‌فقیه در خراسان شمالی افزود: از آنجا که اولاً وحدت ما اعتقادی و دائمی است و ثانیاً همه مسلمان بوده و یکدیگر را مسلمان می‌دانیم؛ در نتیجه مسلمانی قاعده و تکلیف دارد و تکلیف ما این است که قاعده برادری و اخوت را نسبت به یکدیگر حفظ کرده و در برابر دشمنانید واحده باشیم.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین نوری گفت: در کشور ما در سایه رهبری داهیانه مقام معظم رهبری و پیش از آن امام راحل، موضوع وحدت شیعه و سنی امری واجب و اختلاف و توهین حرام دانسته شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: بر این اساس کسانی که تفرقه‌افکنی کرده و توهین به مذاهب دیگر را در جامعه رواج می‌دهند خلاف فتوای صریح امام راحل و رهبر معظم انقلاب عمل می‌کنند و از سوی دیگر به هوش باشیم که از اختلاف بین شیعه و سنی تنها دشمنان مشترک ما سود می‌برند.

 

نماینده ولی‌فقیه در خراسان شمالی گفت: اگر به‌درستی ریشه‌یابی کنیم می‌بینیم ریشه همه این اختلافات و تفرقه‌ها نیز به دشمن مستکبر و مشترک ما بازمی‌گردد؛ ازاین‌رو باید همه ما اعم از شیعه و سنی هوشیار بوده و برای تقویت وحدت بین مسلمانان تلاش کنیم و علاوه بر این اجازه ندهیم برخی آگاهانه یا ناآگاهانه در آتش اختلاف و تفرقه بین مسلمانان بدمند.

 

 

 

کد خبر 1106152

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha