به گزارش خبرگزاری شبستان، آیت الله سید ابراهیم رییسی امشب (۲۶ مهر) در دومین گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم درخصوص روند مقابله با بیماری کرونا و واکسیناسیون عمومی با بیان اینکه همه تلاش ما در این زمینه خارج شدن از حالت انفعالی و اقدام فعال است، افزود: برغم پیشرفت های انجام شده در زمینه واکسیناسیون، رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی همچنان باید در دستور کار مردم باشد زیرا عادی انگاری در زمینه بیماری کرونا خطرناک است و ما را با موج جدید بیماری مواجه خواهد کرد.
آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه در زمینه واکسیناسیون سیاست ما اقناعی است و اجباری نیست، گفت: از همه کسانی که واکسن نزده اند دعوت می کنم در اولین فرصت نسبت به دریافت واکسن اقدام کنند.
رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوالی درخصوص وضعیت شاخص های اقتصاد کلان کشور و برنامه های دولت برای مهار تورم، با بیان اینکه دومین موضوع مهم برای دولت معیشت مردم است،گفت: وضعیت معیشت مردم دغدغه روزانه و هر ساعت بنده است، من از فشاری که بر دوش مردم است با خبرهستم و خود را درکنار سفره مردم احساس می کنم .
آیت الله رئیسی با بیان اینکه آثار تورمی تصمیمات اتخاذ شده قبلی در کشور است که امروز در بازار و اقتصاد مشاهده می شود، گفت: بودجه سال ۱۴۰۱ باید واقعی و بدون کسری باشد.
رییسجمهوری در ادامه درباره شاخص های کلان اقتصادی و وضعیت اقتصادی مردم و التهابات ناشی از تورم بالا گفت: با مردم وعده کردیم اولویت نخست واکسیناسیون عمومی و کرونا است که کار تا حد زیادی انجام شد و باید ادامه یابد. دومین مساله معیشت مردم، کنترل تورم و گرانی در جامعه است و این دغدغه روزانه و دغدغه هر ساعت بنده است.
رییس جمهوری تاکید کرد: من روزانه و ساعتی موضوع را دنبال و وضعیت قیمتها را به طور دائم به ویژه قیمت خوراکی را رصد میکنم. با وزرا صحبت و در جلسات شرکت میکنم تا تورم کنترل شود. ما از فشار روی مردم و اقشار کم درآمد و محروم داریم و احساس میکنم در کنار سفره مردم هستم. امیدوارم با گامهایی که برمیداریم آثار تورم کاهش یابد. البته آثار تورمی تصمیمات قبلی امروز روی سفره مردم بروز یافته و تصمیمات امروز ما حتما در آینده روی زندگی مردم جلوه خواهد داشت.
رییس دولت سیزدهم درباره مساله استقراض از بانک مرکزی، اظهار کرد: باید کسر بودجه را جبران کنیم و استقراض تورم زا است. شهریور ماه دولت شروع شد و دوستان پیگیری و تلاش کردند تا بدون استقراض از بانک مرکزی پرداختها را داشته باشیم که این کار انجام شد. در مهر هم این کار بدون قرض از بانک مرکزی انجام و حقوق و دستمزدها و هزینههای دولت پرداخت میشود.
رییسی اقدام دوم را مساله تدوین بودجه ۱۴۰۱ عنوان و تاکید کرد: بودجه ۱۴۰۱ باید بدون کسری و واقعی ببندیم اگر بودجه را واقعی بستیم خوب است. تاکیدات سه سال قبل مقام معظم رهبری یعنی اصلاح ساختار بودجه را در این دوره از بودجه لحاظ میکنیم. در این زمینه افزایش بودجه سراغ نهادهایی باید برود که از درآمد کمتری برخوردارند و از سوی دیگر هزینهها باید قابل پالایش باشد.
رییسجمهوری در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا در دولت برنامهای برای لغو ارز ۴۲۰۰ تومانی وجود دارد یا نه، گفت: تا امروز جلسات متعددی در ستاد اقتصادی دولت برای بررسی این موضوع داشتهایم. با اقتصاددانان خارج از مجموعه دولت هم رایزنی و بحث و تبادل نظر شد.شاهد بودیم پول سفره مردم، در جیب چند دلال رفت. باید این موضوع طوری اصلاح شود که پول در جیب مردم برود و در سفره مردم ظاهر شود.
وی تاکید کرد: این کار ضرورت دارد اما با غافلگیری انجام نخواهیم داد و مردم را نسبت به آن بی اطلاع نخواهیم گذاشت و شوک به بازار ایجاد نخواهیم کرد. همه جوانب سنجیده میشود تا کار با اتقان انجام شود و بازار و مردم در جریان این تصمیم قرار میگیرد.
رییس دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: این اصلاح جزو برنامههای دولت است که انجام میشود و در وقت مناسب به مردم اطلاع می دهیم. در این موضوع مشارکت مردم شرط اجرای موفق است.اجرای عدالت محوری ترین نکته ای است که نسبت به آن هم وعده کردیم.
رییسجمهوری درباره مذاکرات هسته ای و اینکه آیا این کار در این دولت دنبال میشود یا نه، گفت: مذاکرات را دنبال میکنیم اما سفره و بازار را به برجام گره نمیزنیم.ما هیچ وقت میز مذاکره را ترک نمیکنیم. نسبت به مذاکرات نتیجه محور جدی هستیم و باید در طرف مقابل نشانی برای جدیت در لغو تحریمها وجود داشته باشد و این تحریمهای ظالمانه رفع شود. گفتیم که وقتی دولت مستقر شود کار دنبال میشود و الان کار از طریق وزارت خارجه دنبال میشود.
رییسی خاطرنشان کرد: به آنچه گفتیم پایبند و جدی هستیم و طرف مقابل هم باید جدی باشد. در مذاکراتی که چند روز قبل در تهران با نمایندگان اتحادیه اروپا انجام شد گفتیم که جمهوری اسلامی جدی است و باید جدیت را در طرف مقابل هم ببینیم.
رییس جمهوری در ادامه درباره حضور در ترتیبات بینالمللی و استفاده از ظرفیت های حضور در نهادهای بینالمللی برای منافع مردم و اینکه متولی این امر چه کسی است و در دولت چگونه دنبال میشود گفت: با عضویت دایم در شانگهای ارتباطات یا زیربنای اقتصادی منطقه برقرار کردیم. وزارت امور خارجه مسئول رسمی آن است چون اسنادی وجود دارد که باید به امضا برسد و زمان بر است. بخشهای مختلف اقتصادی باید برای روابط با اعضای شانگهای فعال شوند و بهویژه صادرات ما میتواند دو برابر شود. در حال حاضر نقش ما در تجارت منطقهای مناسب نیست و باید شرایط را تغییر دهیم.
رییسی ادامه داد: ارتباط با کشورهای همسایه و منطقه اولویت ما است. نشستهایی که تاکنون بوده بیشترین نشست را بعد از مسئولیت هیاتهای اعزامی به ایران داشتم. امروز اراده جدی کشورهای منطقه برای ارتباط با ایران به ویژه اقتصادی و تجاری وجود دارد و ما باید فعالیت مضاعف داشته باشیم. با این حال باید به فعالان اقتصادی بگویم که این فعالیت ها هرگز کافی نیست.
نظر شما