به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان «پوریا عادلی» در نشست ویژه «هفته ملی سلامت بانوان» با بیان اینکه سرطان پستان، یکی از شایعترین سرطانها در کل دنیاست، افزود: متاسفانه دهک سنی افراد مبتلا به سرطان در کشور ایران پایینتر از بقیه کشورهاست و همچنین پاسخ به درمان نیز در این زنان جوان، ضعیفتر است.
به گفته او، نه تنها آمار سرطان پستان که آمار تمام سرطانها در اصفهان بالاست. هر چه شهر صنعتیتر و سبک زندگی غربی در آن بیشتر باشد، سرطان نیز در آن افزایش می یابد؛ اصفهان نیز از این مقوله مستثنی نیست.
دبیر هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه چیزی به نام سونامی سرطان البته در ایران وجود ندارد، بیان کرد: شیوع سرطان در ایران بسیار شبیه به آمار افراد مبتلا به این بیماری در ترکیه است، هر چند میزان مبتلایان در ترکیه کمی بیشتر است.
وی ادامه داد: اتفاق خوبی که در سالهای اخیر در شهر اصفهان افتاده، این است که با غربالگریهایی که انجام شده، شاهد مراجعه زنانی هستیم که تودههای سرطانی آنها بسیار کوچک است. این موضوع هم درمان را آسان میکند و هم پاسخ به درمان را، اما همچنان در شهرستانهای اطراف اصفهان مشکل مراجعه زنان با تودههای بزرگ را شاهد هستیم؛ به دلیل تشخیص دیرهنگام و همچنین درگیر شدن بیمار با درمانهای خانگی و سنتی پس از تشخیص بیماری؛ درمانهایی مثل استفاده از طب سنتی و زالو درمانی و این درحالی است که این درمانها باعث متاستاز و پیشرفت بیماری میشود و درمان را سخت میکند.
این متخصص رادیوتراپی آنکولوژی با بیان اینکه هنوز علت کاهش سن سرطان پستان مشخص نشده است، بیان کرد: تنها ویتامینی که به نوعی می تواند از سرطان های مختلف پیشگیری کند، ویتامین دی است؛ درحالی که تقریبا همه زنها با کمبود ویتامین دی مواجه هستند.
دبیر هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی اصفهان در ادامه این نشست با بیان اینکه 40 درصد سرطانها قابل درمان هستند، افزود: 30 درصد افراد مبتلا به سرطان با درمان، عمر طولانیتری میگیرند و 30 درصد دیگر تنها با درمان تسکین مییابند. البته افراد مبتلا به سرطان پستان و همچنین سرطان دهانه رحم در صورتی که زود به پزشک مراجعه کنند، به درمان نیز پاسخ خواهند داد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه تودههای مختلفی در پستان زنان ممکن است ایجاد شود، بیان کرد: ممکن است برخی از این تودهها خوشخیم و برخی دیگر بدخیم باشند. تشخیص نوع این تودهها به مراجعه به پزشک نیاز دارد. البته ممکن است برخی از زنان متوجه توده نشوند؛ بنابراین هر زن 20 سال به بالا باید سالی یکبار برای معاینه سینه به پزشک مراجعه کند. همچنین زنانی که در سنین بالای 35 سال قرار دارند، سالی یک بار باید برای ماموگرافی مراجعه نمایند.
دبیر هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی اصفهان در ادامه با بیان اینکه سرطان رشد افسارگسیخته سلولهای هر ارگان است، بیان کرد: پستان نیز از این قاعده مستثنی نیست و رشد سلولها در پستان باعث به وجود آمدن آن میشود. این سرطان سطوح مختلفی دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه انواع مام ها یا خوشبو کنندههایی که حاوی آلومینیوم هستند، ممکن است برای زنان مشکلاتی را به وجود آورند (البته و به طور قطع این موضوع به اثبات نرسیده است)، بیان کرد: توصیه این است که از موادی که حاوی آلومینیوم هستند، استفاده نشود.
طب سنتی به شرطه ها و شروطه ها!
«کامران منتظری»، نیز در ادامه با اشاره به طب سنتی و اسلامی و مکمل، افزود: طب سنتی دارای تعریف علمی و رشته تخصصی در دانشگاه است. اگر درمان بیماران توسط متخصصان این حوزه انجام بگیرد، درمانی درست خواهد بود؛ درغیر اینصورت، این درمان یقینا به جز آسیب زدن به فرد، نتیجه
رئیس سازمان نظام پزشکی اصفهان با بیان اینکه متاسفانه برخی افراد برای درمان به سمت و سوی افراد غیرمتخصص می روند، افزود: این موضوع باعث ایجاد مشکل، برای پزشکان شده است. برای مثال، فرد به سرطان مبتلا شده، اما خودش را برای درمان به این افراد میسپارد؛ مریضی که روز و ساعت آن برای درمان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
رئیس سازمان نظام پزشکی اصفهان در ادامه با اشاره به اهمیت غربالگری زنان، بیان کرد: از آنجا که این مساله از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، بهتر است غربالگری اجباری و رایگان در بخشهای مختلف اجرا شود و حتی پزشکان را اجبار کنیم سالی یکی دو بار وضعیت سلامتی خود را مورد ارزیابی قرار دهند.
وی بیان کرد: در برخی کشورها، از طریق سازمان های بیمه، افراد مجبور به غربالگری می شوند، زیرا برای بهره مندی از امکان استفاده از بیمه باید به اجبار به ماموگرافی بروند، برای همین افراد همواره مورد غربالگری قرار میگیرند.
سلامت زنان، تصمین کننده سلامت جامعه است
«محسن مصلحی» نیز در ادامه با اشاره به بکارگیری طب سنتی برای درمان بیماران افزود: این مساله از ابعاد مختلفی برخوردار است. برای مثال، براساس قانون نظام پزشکی، در ایران هر فردی برای پرداختن به حرفه پزشکی باید پروانه طبابت داشته باشد. برخی از افراد مدعی طب سنتی با کاسبکاری و با شکلهای عجیب و غریب از باورهای مذهبی و فرهنگی و تاریخی مردم سوء استفاده می کنند؛ درحالیکه سلامت مردم در این وضعیت به شدت تهدید میشود.
قائم مقام سازمان نظام پزشکی اصفهان با بیان اینکه سلامت زنان، سلامت جامعه را نیز تضمین میکند، افزود: سلامت به ابعاد مختلف روحی، جسمی، اجتماعی و معنوی تقسیم میشود. هر کدام از اینها زیرشاخههای مختلفی دارند که قابل سنجش است؛ برای مثال، سلامت اجتماعی که اتفاقا به آن کمتر هم پرداخته میشود، چه چیزی است؟ آیا رفتن به ورزشگاه یا دوچرخه سواری است یا موضوعات عمیقتری را در برمیگیرد؟ نباید به دنبال آدرس غلط رفت و دغدغه زنان را در این مسائل مختصر محدود کرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه نقش مادر در سلامت معنوی و اجتماعی خود و جامعه بسیار زیاد است، تصریح کرد: بنابراین به این مساله باید براساس شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه پرداخته شود.
به گفته او، باید یک برنامه کلان کارشناسی شده تدوین شود که در آن همه ابعاد سلامتی زنان در نظر گرفته شده باشد، همچنین شاخصهای مختلف سلامتی طی سالهای مختلف مورد ارزیابی قرار گیرند.
نظر شما