به گزارش خبرگزایر شبستان به نقل از روابط عمومی سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور اولین نشست تخصصی رئیس سازمان زندانها با رستههای مختلف شغلی که با حضور مددکاران زندانهای سراسر کشور برگزار شد.
رئیس سازمان زندانها در این نشست که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار می شد گفت: انتخاب رسته مددکاری برای برگزاری اولین جلسه تخصصی سازمان نشان دهنده اعتقاد به کار مددکاری در نظام زندانبانی است.
وی افزود: مهمترین ماموریت ما در زندان ها مددکاری است و اعتقاد داریم مددکاری در یک قالب مشخص اداری نمی تواند اهداف تعیین شده در آیین نامه مددکاری را محقق کند.
حاج محمدی تصریح کرد: در دل مددکاری محبت و عشق به انسان هاست و مددکاران ما باید با عشق و علاقه و وقت گذاشتن بیشتر موجب اتفاقات خوب برای زندانی و خانواده او بشوند.
وی اظهار داشت: مددکار ملجاء و پناهگاه مردم است. سعی کنید در زندان ها با این نگاه و رفتار و اخلاق پسندیده با نفوذ دردل افراد و جلب اعتماد ضمن مراقبت از آنان مشکلات شان را در حد توان رفع کنید.
رئیس سازمان زندانها ادامه داد: برخلاف برخی از مشاغل که کم کاری در آن شاید قابل اغماض باشد غفلت و کم کاری مددکار می تواند منجر به نابودی شخصیت یک زندانی و حتی بروز مشکلات در خانواده زندانی شود.
رئیس سازمان زندانها در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مددکاری یعنی عشق و محبت به انسان ها به ذکر خاطره ای از شهید لاجوردی پرداخت و گفت: یکی از نزدیکان ایشان تعریف می کرد که در یکی از شب های رمضان شهید لاجوردی با یک پارچ آب در میان زندانیان رفته بود فردی که سردسته آن گروهک تروریستی بود پس از شناختن او و با دیدن این صحنه ومشاهده اوج مهربانی و انسانیت وی و مراقبت او از زندانیان و تفاوت آنچه از لاجوردی شنیده بود با آنچه می دید دچار تحول بزرگ شد و به جبهه مردم و انقلاب گروید.
عضو شورای عالی قوه قضائیه ادامه داد: از نظر ما یکی از شاخص های اصلی مدیریت در سطوح مختلف داشتن حس و روحیه مددکاری است.
حاج محمدی در ادامه به موضوع فعالیت مددکاران افتخاری در زندان ها نیز پرداخت و گفت: در آیین نامه مددکاری این موضوع تصریح شده است و در دوره تحولی سازمان زندان ها هیچ منعی برای حضور مددکار افتخاری در مراکز تامینی و تربیتی وجود ندارد.
وی از مجموعه مددکاری سازمان خواست از ظرفیت مددکاران افتخاری استفاده شود و برای جذب و بکارگیری متقاضایان مددکاری اجتماعی در زندان ها برنامه ریزی کنند و شرایط لازم را فراهم نمایند.
رئیس سازمان زندانها با اشاره به موادی ازآیین نامه مددکاری بر مترقی بودن این آیین نامه تاکید کرد و گفت: در سال دوم خدمت و ماموریت در سازمان زندان ها بر لزوم شناسایی مددکاران موفق و به کارگیری آنان در پست های مدیریتی تاکید و می شود و اولین نمونه آن انتخاب مددکار به عنوان مدیر ندامتگاه دماوند تهران بود.
حاج محمدی افزود: با رصد عملکرد مددکاران در زندان های سراسر کشور از این پس مددکار نمونه در پایان هرماه معرفی خواهد شد.
حاج محمدی در پایان خطاب به مددکاران زندان ها گفت: تا یقین نکردید که مشکل زندانی حل شده از پای ننشینید و اگر در استان به نتیجه نرسیدید از طریق سامانه مشعل به سازمان اعلام کنید. از درد و مشکلات جسمی و روحی زندانیان به سادگی رد نشوید چرا که در پیشگاه خدا باید پاسخگو باشیم.
با برنامه ریزی های صورت گرفته مقرر است از این پس جلسات تخصصی رئیس سازمان زندان ها با رسته های مختلف شغلی در زندان ها با هدف هم افزایی، بحث و تبادل نظر و بیان مستقیم نظرات و دیدگاه ها برگزار شود.
در اولین جلسه با موضوع مددکاری ۲۵۵ نفر به نمایندگی از مددکاران زندان ها حضور داشتند که برخی از آنان به بیان دیدگاه ها و نظرات خود و طرح مشکلات شغلی پرداختند.
در ابتدای این جلسه جمشیدی مدیرکل منابع انسانی و پشتیبانی سازمان به ارائه گزارشی از وضعیت مددکاران پرداخت.
نظر شما