کانون های فرهنگی مساجد برخاسته از بطن انقلاب است

با توجه به اینکه کانون های فرهنگی مساجد برخاسته از بطن انقلاب است پس اجرای طرح‌های مختلف فرهنگی و هنری در مساجد راهکاری برای مصون نگه داشتن جوانان از هجمه‌ها و توطئه‌های دشمنان اسلام است.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کرمانشاه،کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد مظهر توسعه فرهنگ دینی با استفاده از ابزارهای فرهنگی و هنری در جامعه هستند.

 

احیای کارکردهای مسجد، ترویج فرهنگ قرآنی، سیره نبوی و معارف و آموزه‌های اهل بیت(ع) و همچنین مبارزه با هجمه‌های فرهنگی و استفاده از ابزارها و زبان‌های نوین اطلاعاتی و ارتباطی از رسالت ‌های اصلی کانون ‌های مساجد است.  

 

هدف اصلی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد تحقق ارزش‌ها و اصول سیاست فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و تبلیغ، گسترش و تعمیق فرهنگ روح بخش اسلام و تاکید بر آرمان‌ها و ارزش‌های معنوی و فرهنگ اسلامی از جمله دیگر اهداف تأسیس کانون‌ها است.

 

 مأموریت مسجد تنها برای نماز خواندن نیست، هرچند که اقامه نماز جماعت امری اساسی، مهم و ارزشمند است و البته رسالت و وظیفه علمای دین هم تنها نماز خواندن نیست بلکه باید روحانیان با بهره گیری از همه ظرفیت های موجود بخصوص کانوها  مساجد را به مراکز تربیت و رشد جوانان فهیم و مومن مبدل کنند .

در همین راستا خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمانشاه با عباس سروری رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کرمانشاه گفتگویی ترتیب داده که با هم می خوانیم.

 

*چگونه زمینه اصلاح، رشد و تعالی نسل جوان را در مسجد و کانون های مساجد فراهم کنیم؟

 


 پاک ترین نهاد معنوی در هر شهر و دیار مسجد است. مسجد جایگاهی دارد که در ان عبادت در پیشگاه خداوند ، انسان خودش را آراسته و مهیا می کند برای ارتباط مستقیم باخداوند . وقتی در مسجد نماز بصورت جماعت بر پا می شود فرشتگان رحمت خداوند همواره بر دستان نمازگزاران و پیشانی نمازگزاران بوسه و احترام خواهند گذاشت. از این جهت باتوجه به اینکه عملکرد مسجد از جهت معنویت ، اصلاح ساختاری روح جامعه و به خصوص جوانانی که پا به عرصه مسجد می گذارند و در کانون های مسجد فعالیت دارند می تواند بسیار معنا بخش باشد و روح لطیف آنان را صیقل  و مهیا کند برای ارتباط بیشتر با خدا و لذا زمینه های رشد و تربیت و اصلاح معنوی در جوانان سرچشمه زلال آن مسجد است .

 

* نقش کانون‌ها در احياي کارکردهاي مساجد چگونه است؟

 

 کانون های فرهنگی مساجد برخاسته از بطن انقلاب است ، البته  در کرمانشاه فعالیت خوبی در کانون ها صورت گرفته ، ولی کانون های فرهنگی مساجد همانطور که از اسمش پیدا است در واقع هدایتگر جوانان به سوی،کمال، فضیلت ، شرایط معنوی جوانان است و برای ارتباط خوب و شایسته با خداوند و در واقع همراهی و همیاری مردم . از این جهت کانون های فرهنگی هنری مساجد می تواند در سرار کشور ، تاکید دارم این وظیفه را انجام دهند .

 

باتوجه به شرایطی که برای عملیاتی کردن فعالیت های معنوی در مساجد ، همراهی مردم ، همراهی با اجتماع و سوق دادن خانواده‌ها ، جوانان ، بچه ها به سمت و سوی معنویت بسیار می تواند موثر باشد  و این همراهی جوانان با کانون ها فرهنگی در بخش های مختلف جوانان می بایست زمینه های رشد و شکوفایی استعداد جوانان را شناسایی و در مساجد به کار بگیرند و در اجتماع ترویج و تدوین کند . از این جهت کانون های فرهنگی مساجد به معنای واقعی نه فقط برای امار و اطلاعات فقط با صرف اینکه در زمینه های معنوی بتواند در رشد اطلاع جامعه کارکرد داشته باشد بهترین جلوه صیقل خورده کانون های مساجد است که انشاالله به یاری خداوند با همراهی مردم و جوانان بتواند به سمت و سوی کمال حرکت کنند.

 

۳)  برای مقابله با آسیب های اجتماعی و معضلات فرهنگی از طریق مساجد  چه راهکارهایی  را باید در نظر گرفت ؟

 

 مساجد در اوایل انقلاب و در صدر اسلام به عنوان یک سنگر معنویت برای حفظ و حراست روح انسان ها تعریف شده و  انقلاب اسلامی هم پایه های اصلی آن از مساجد شکل گرفته است و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد به عنوان نهادهایی خودجوش و مردمی می‌تواند مهم‌ترین نقش را در کاهش آسیب‌های اجتماعی داشته باشد.

 

همچنین حضور جوانان و در کنار آن روحانیت  در کنار معنویت ، نماز ،فعالیت های اجتماعی ، مسجد شکل و ساختار و زیر بنای ان از اوایل انقلاب این کارکرد را داشته است و توفیقات زیادی داشته و خیل عظیمی از شهدای ما برخاسته از محلات و مساجد بوده‌اند در گردهمایی ها ، جلسات ، نمازهای جماعت و فعالیت های اجتماعی و، ما بطور کل ابتدای انقلاب کل فعالیت ها از ازدواج تا کارهای خیر ، اعزام به جبهه ،تهیه بسته های معیشتی ، سرچشمه این ها از مساجد شکل می گرفت .

 

بنابراین مسجد می تواند بهترین کارکرد فعالیت جوانان برای بهره‌گیری از فکر آنها و همراهی آنها برای حضور اجتماع با شکوه مسلمانان نقش افرین باشند . 

 

*با توجه به شیوع ویروس کرونا نقش کانون ها و مساجد را با توجه به شعار( به توان مردم)  در این برهه از زمان را چگونه ارزیابی می کنید؟

 

ویروس کرونا متاسفانه تمام معادلات جهانی را بهم ریخت به این شکل تحت شعاع خود قرار داد ، فعالیت های اجتماعی ، اقتصادی، حتی فعالیت های سیاسی و معنوی  را به  شکلی این ها را تحت شعاع کرونا قرار گرفت و این عمل باعث شده که نقش محوری مساجد و کانون های فرهنگی بخاطر بحث معیشتی ،کمک ها، کار های جهادی و زمینه هایی که در اجتماع هست  همچون  کمک به مستمندان ، سیل ، زلزله ، پدیده های طبیعی و اجتماعی هستند.

 

کانون های مساجد با کمک نیروهای بسیجی مخلص جهادی خودش توانسته در این موارد کمک کند و در بحث درمانی ، ساخت و ساز کانون های مساجد توانسته موفق باشد و هم بیشتر از این توفیقات بیشتری به دست بیاورد .

 

 

*هدف از تشکیل  کانون های فرهنگی هنری مساجد چیست؟

 

مساجد محل حضور همه اقشار، از همه گروه‌های سنی هستند و کانون‌های فرهنگی و هنری یکی از ارکان‌های مهمی است که موجب تقویت مسجد می‌شود و کانون ها امن ترین مکان برای فعالیت سالم برای جوانان است.

 

 اهداف مختلفی برای تشکیل کانون ها وجود دارد همچون احیای نقش واقعی فرهنگی، آموزشی، هنری و تبلیغی مساجد،  تربیت و رشد نیروهای متعهد، انقلابی و کارآمد در حوزه فرهنگ و هنر، توسعه فرهنگ اصیل اسلامی در شهرها و روستاهای ، مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان است.

 

و اهداف دیگر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد جذب حداکثری جوانان و نوجوانان است تا به خوبی در مقابل دشمنان ایران و اسلام ایستادگی کنند و تمام نقشه های آنان را برهم زنند.

کد خبر 1111535

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha