به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، حجت الاسلام و المسلمین زین العابدین روحانی نیا، مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی در آیین اختتامیه نخستین کنگره شعر آیینی در این استان که شب گذشته (5 اسفند) با حضور کمال شفیعی، مدیر امور استان های حوزه هنری کشور، مهندس شفقت، استاندار این استان و نیز شاعران و ادب دوستان در محل تالار حافظ شهرستان بجنورد برگزار شد، هنر شعر و شعرا را از نگاه حوزه دین یک جایگاه بی بدیل دانست و آن را ماندگار خواند.
وی همچنین شعر آیینی را به واسطه بیان مناقب آل محمد(ص) و نیز مصائب و رنج هایی که ائمه اطهار متحمل شدند را سرشار از فضایل اخلاقی و انسانی عنوان کرد.
حجت الاسلام روحانی نیا، همچنین با اظهار این نکته که شعر، شخصیت شاعر را می نمایاند، شاعران را به ارتقاء اندیشه، شناخت هرچه بیشتر و همگام با زمان خود بودن، فراخواند.
وی در ادامه مطلب فوق تصریح کرد: شاعران آیینی این جایگاه را دارند که به واسطه صداقت، اخلاص و معنویت موجود در شعر خود که نشأت گرفته از قرآن و سیره اهل بیت علیهم اسلام است مانا و ماندگار شوند.
وی با ابراز خرسندی از این برنامه بزرگ فرهنگی، آن را حرکتی ارزشمند خواند و اظهار امیدواری کرد: بستری برای شناسایی استعدادها و قابلیت های جوان فراهم شود و پیوند مستحکم و مستمری بین جوانان شاعر و فرهنگ اهل بیت علیهم السلام و آیین اسلام برقرار شود.
میثم مرادی، سرپرست حوزه هنری خراسان شمالی نیز در ادامه ترویج و توسعه سیره اهل بیت را از اهداف برگزاری این کنگره نام برد و افزود: شناسایی هرچه بیشتر استعدادها و شاعران این عرصه، آشنایی عموم مردم با ظرفیت های ادبی، تولید آثار فاخر و تجلیل از پیشکسوتان این عرصه از دیگر هدفهای این برنامه ادبی، فرهنگی است.
وی همچنین تقویت جریان شعر دینی را در دستور کار حوزه هنری خراسان شمالی اعلام کرد و برگزاری ماهانه نشست های تخصصی دراین رابطه را از اهم اقدامات و برنامه های آتی در این نهاد نام برد.
مرادی ضمن تأکید بر تقویت جریان شعری در حوزه دین، تصریح کرد: هر زمان که آثار ادبی با این موضوعیت به حد مطلوب برسد دومین کنگره را برگزار خواهیم کرد.
حسن روشان، دبیرعلمی این کنگره نیز در ادامه از وصول 700 اثر به دبیرخانه آن خبر داد و افزود: 530 اثر از 131 شاعر استان برای ارزیابی اولیه انتخاب که در نهایت در دو رده سنی زیر 30 سال و بالای 30 سال و در دوقالب شعر کلاسیک و سپید اشعار رسیده بررسی و داوری شد.
وی همچنین اضافه کرد: در بخش های مذکور هیئت داوران این کنگره، 13 برگزیده و دو تن نیز شایسته تقدیر انتخاب کردند.
روشان، با عنوان اینکه این جشنواره را برگزار نکردیم که تعدادی شاعر را به عنوان برگزیده اعلام کنیم و همه چیز تمام شود، گفت: تمام تلاش ما این است که بدینوسیله ظرفیت ها شناخته و ارتباط شاعران بیشتر شود.
وی خواستار راه اندازی دبیرخانه دائمی شعر آیینی در این استان شد.
در این مراسم از قاسم مهرنیا، داراب بدخشان و قدرت الله شریفی به عنوان سه تن از پیرغلامان و شاعران پیشکسوت شعر آییینی در خراسان شمالی تقدیر و تجلیل شد و کلیپی نیز از فعالیت های این شاعران برای حاضران به نمایش درآمد.
این مراسم با قرائت شعر تنی چند از شاعران جوان استان و معرفی اسامی برگزیده های بخش های مختلف پایان یافت.
پایان پیام/
نظر شما