به گزارش خبرنگار شبستان، سیدضیاء هاشمی، رییس صنف واحد تهیهکنندگان و رییس شورای صنفی نمایش با حضور در برنامه سینمایی هفت به ارایه توضیحاتی در زمینه ساختار فعالیت این صنف و انتقادهای موجود پرداخت.
هاشمی در ابتدا با یادآوری وضعیت آشفته و چندپارهگی تهیهکنندگان پیش از روی کار آمدن معاونت سینمایی جدید گفت: تهیهکنندگان دیگر نمیتوانستند زیر یک سقف قرار گیرند اما چون منافع عدهای در گروی بینظمی و اغتشاش بود حاضر به پذیرش شرایط تازه نشدند.
رییس شورای صنفی نمایش تأکید کرد: در سال 90 تمامی مسئولیت اکران بر عهده صنف واحد بوده و دولت هیچ دخالتی در این زمینه نداشت.
در ادامه این برنامه، همایون اسعدیان، رییس سابق شورای صنفی اکران روی خط تلفن هفت حاضر شد و گفت: در گذشته رییس شورای صنفی به خود اجازه نمیداد ترکیب اکران را بر اساس فیلمساز و تهیهکننده و نحوه ساخت فیلم تعیین کند چرا که این در صلاحیت شورای صنفی نیست اما شورای صنفی کنونی به دنبال تعیین ترکیب اکران فیلمها است.
وی ادامه داد: باید فیلمهای زیادی پروانه نمایش قطعی داشته باشند تا بر اساس پارامترهای مختلف بتوان فیلمهای اکران را مشخص کرد.
اسعدیان همچنین با انتقاد از دخالت احتمالی دولت در اکران گفت: شورای صنفی موجود شبحی از شورای صنفی واقعی است.
هاشمی اما در ادامه وضعیت کنونی اکران را از آرزوهای صنف تهیهکنندگان دانست و افزود: ما برای تشکیل صنف واحد همه لوازم اجرایی مورد نیاز را از دولت گرفت.
وی تصریح کرد: آرایش اکران یکی از وظایف شورای صنفی است و انتخاب یک ملودرام اشکآور برای اکران نوروز مناسب نیست.
این سخنان هاشمی که تلویحاً به فیلم "بوسیدن روی ماه" اشاره میکرد بار دیگر با تماس تلفنی اسعدیان مورد انتقاد وی قرار گرفت.
هاشمی البته از اکران جدایی نادر از سیمین در هنگام عید سال گذشته دفاع کرد و گفت: جدایی نادر از سیمین فیلمی تکاندهنده بود و مخاطب را به فکر فرو میبرد.
وی بار دیگر بر استقلال صنف تهیهکنندگان و شورای صنفی نمایش از دولت تأکید و خاطرنشان کرد: استقلال ما از دولت در 33 سال گذشته بینظیر است و معاونت سینمایی هر آنچه ما خواستیم اجرایی کرده؛ تا آنجا که میتوان گفت بخش خصوصی اکنون بهترین دوره در کاهش تصدیگری دولت را پشت سر میگذارد.
مهدی کرمپور، دیگر رییس سابق شورای صنفی نمایش در ادامه روی خط برنامه هفت آمد و در سخنانی کوتاه از اینکه شورای صنفی نمایش درگیر سیاستگذاری در حوزه سینما شده، انتقاد کرد.
سیدضیاء هاشمی اما در بخش دیگری از برنامه هفت درباره حضور صنف واحد تهیهکنندگان در کنار ارشاد برای تأیید یا رد فیلمنامهها گفت: ما تنها به دنبال فراهمکردن شرایطی هستیم که فیلمنامهها از استانداردهای کیفی لازم برخوردار باشد.
وی یادآور شد: ممیزی فیلمها مطلقا به ما ربطی ندارد و حضور نماینده ارشاد در جلسات نیز تنها به خاطر بررسی استانداردهای ساختاری فیلمنامهها است.
پایان پیام/
نظر شما