تولید ۱۵ تُن سماق خشک در استان قزوین

پیله فروش گفت: سالانه ۱۵ تُن سماق خشک با برداشت از عرصه‌ های منابع طبیعی این استان تولید و به بازار عرضه می‌شود.

به گزاش خبرنگار خبرگزاری  شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، «محمد پیله فروش» بیان کرد: این میزان سماق از حدود ۳۳ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان برداشت می ‌شود.

 

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین عنوان کرد: میانگین متوسط عملکرد این محصول ۴۰۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم در هکتار است که در استان قزوین سماق در چند منطقه تولید می‌شود و پراکنش این محصول در سطح استان در اراضی کوهستانی و مناطق کوهپایه ‌ای است.

 

وی عنوان کرد: کوهین به‌عنوان مهد سماق استان شناخته می ‌شود؛ در کوهین چند روستا سماق تولید می‌کنند که شاخص‌ترین آن‌ها روستای نارنده است.

 

پیله فروش افزود: ۲ نوع سماق قهوه‌ای و قرمز در استان موجود است که اغلب محصول سماق استان از نوع قرمز است.

 

وی تصریح کرد: ویژگی‌ های فیزیولوژیکی گیاه سماق و پایین بودن نیاز آبی آن و همچنین کم بودن آفات و بیماری‌های خسارت زا، درکنار خواص ویژه سماق در مسائل تغذیه‌ای، بازار نسبت مناسب و افزایش قیمت فروش و صرفه اقتصادی، تمایل بهره‌ برداران را به ‌منظور توسعه کشت این محصول بیشتر کرده است.

 

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با اشاره به اقدامات جهاد کشاورزی به منظور توسعه کشت این گیاه گفت: به منظور طرح حمایت از گیاهان دارویی و کمک به بهره‌ برداران، از اعتبارات تبصره ‌ای و یارانه‌ ای بلاعوض کمک ‌هایی برای توسعه این محصول انجام می‌ شود.

 

وی توضیح داد: اصلاح خاک و جلوگیری از فرسایش و کنترل سیلاب  ‌ها از مهم‌ترین مزایای کشت این محصول است و گیاه سماق دارای نیاز آبی بسیار کمی بوده به همین منظور در اراضی کم آب قابل توسعه است.

 

گفتنی است؛ سماق گیاهی درختچه‌ای دارای گلبرگ سفید تا قهوه‌ای و میوه آن ارغوانی است که ارتفاع آن تا سه متر هم می ‌رسد؛ سماق خشک علاوه بر مصرف به عنوان ادویه غذایی، دارای املاح معدنی همچون آلومینیوم، کلسیم، مس، آهن، پتاسیم و منیزیم است و ارزش تغذیه ‌ای و دارویی بالایی دارد.

 

کد خبر 1113237

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha