به گزارش خبرگزاری شبستان، درحالی که در سالهای گذشته ساخت نیروگاههای جدید و افزایش مداوم ظرفیت تولید برق کشور از اولویتهای اصلی وزارت نیرو بوده است، این وزارتخانه براساس سیاستهای جدید خود ساخت نیروگاههای جدید را از اولویت خارج کرده است.
وزیر نیرو در این زمینه گفت: وی تصریح کرد: درحال حاضر رویکرد وزارت نیرو و صنعت برق با توجه به اجرای طرح هدفمندی، مطابق با سیاست قبلی نیست که دائم نیروگاه بسازد و به ظرفیت برق کشور اضافه کند، بلکه با کارهای کمهزینهتری میتوانیم همین پایداری را در شبکه برق کشور ایجاد کنیم.
وی در توضیح این راهکارها، از برنامهریزی برای کاهش تلفات شبکه برق و افزایش راندمان نیروگاهها خبر داد و گفت: این درحالی است که باتوجه به اجرای هدفمندی یارانهها و آغاز واقعیتر شدن قیمتها، بخش صنعت بهخوبی مدریت مصرف را دنبال میکند تا صنایع خود را بهرهور تر کند و ازسوی دیگ مصرفکنندگان بخش خانگی نیز برای کنترل مصرف بهشدت فعال شدهاند.
نامجو با این حال افزود: باتوجه به اینکه صنعت برق از قابلیت و سرعت بسیار خوبی برخوردار است، درحال حاضر رکورد کشور از زمانی که کار ساخت یک نیروگاه آغاز میشود، تا زمانی که این نیروگاه وارد مدار میشود حدود 13 ماه است و این موضوع فرصت کافی را به کشور میدهد تا با برنامهریزی صحیح برای شرایطی که در آینده پیشبینی میکند، حرکت کند.
به گفته وزیر نیرو، همه این مسایل نشان میدهد که اگر حادثه خاصی رخ ندهد، با ظرفیت فعلی صنعت برق میتوان چندین سال نیاز شبکه برق کشور را اداره کرد و دولت میتواند سرمایهگذاری های خود را به سمت و سویی که نیاز بیشتری برای آن وجود دارد، هدایت کند.
نامجو درمورد ظرفیت کنونی صنعت برق کشور به ایسنا گفت: درحال حاضر حدود 63 هزار و 911 مگاوات ظرفیت تولید برق را وارد مدار برق کشور کردهایم که این ظرفیت بسیار خوبی محسوب میشود.
وزیر نیرو پیشتر نیز از توقف پروژههای خارج از اولویت برای پرداخت بدهیهای این وزارتخانه خبر داده و گفته بود که با توجه به این که هدفمندی یارانهها باعث کاهش مصرف انرژی میشود، وزارت نیرو توانست بخشی از توسعهای که طبق برنامههای قبلی در دستور کار داشته را کاهش دهد تا بدهیهای خود را کاهش دهد.
پایان پیام/
نظر شما