ارزیابی و اعتبارسنجی نظریه‌ها کارکرد هیئت حمایت از کرسی های نظریه‌پردازی

دبیر هیئت حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره، این سازمان را از جهت دهی و دولتی کردن نظریه پردازی مبرا دانست و تاکید کرد: وظیفه این سازمان اعتبارسنجی نوآوری‌ها و نقد نظریه‌های جدید است.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، دکتر سیدعلیرضا واسعی، دبیر هیئت حمایت از کرسی های نظریه‌پردازی در مراسم رونمایی از نظریه ابتناء حجت‌الاسلام رشاد، دولتی کردن نظریه‌پردازی را نفی کرد و گفت: این هیئت سازمانی برای اعتبارسنجی نوآوری‌ها و نقد نظریه‌های جدید است و در پی جهت‌دهی‌ و دولتی کردن نوآوری‌ها و خارج کردن نظریه‌پرداز از صحنه علمی نخواهد بود.

 

وی افزود: این هیئت سازمانی برای اعتبارسنجی عرصه علوم انسانی است و نظریه‌پردازی را انحصاری و دولتی نخواهد کرد.

 

عضو پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با تأکید بر اینکه جایگاه این هیئت ارزیابی و اعتبارسنجی نظریه‌ها است، اظهار داشت: کارکرد اساسی این هیئت آن است که افراد دارای فکر و نوآوری را شناسایی کند و حمایت‌های حقوقی و معنوی و مالی لازم را از آنها به عمل آوریم.

 

وی با تشریح روند عملکرد هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی بیان کرد: نظریه از لحاظ شکلی بعد از گذراندن مراحل اولیه ارایه طرح در کرسی‌های علمی توسط شورای داوران و کمیته ناقدان صاحب نظر در آن حوزه و موضوع خاص بدون حضور مخاطب عام مورد ارزیابی و بررسی قرار می‌گیرد.

 

عضو پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به برگزاری سه اجلاسیه موفق برای نظریه ابتناء اشاره کرد و گفت: بعد از ارزیابی اولیه توسط متخصصان مرتبط با این نظریه، اجلاسیه‌های مختلفی با حضور متخصصان عام مورد نقد و ارزیابی مجدد قرار می‌گیرد.

 

گفتنی است، شورای داوری و کمیته ناقدان کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره نظریه ابتناء با حضور استادان و صاحب‌نظران حوزه و دانشگاه چون علی عابدی شاهرودی، ابوالقاسم علیدوست، عبدالحسین خسروپناه، سعید جوادی آملی، سیدمحمدمهدی میرباقری، علیرضا قائمی‌نیا، ابوالفضل کیا شمشکی و هادی صادقی در تاریخ 10 تیر 88 برگزار و در آن نظریه ابتنا به عنوان نظریه جدید در حوزه «فلسفه منطق فهم دین» و «فلسفه معرفت دینی» به اجماع صاحب‌نظران پذیرفته شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 11145

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha