حجتالاسلام اسماعیل صلواتی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان درباره نبود توجه به گردشگری منطقه چاروسا و بویر احمد گفت: آبشار کمر دوغ، حدود هشتاد متر ارتفاع دارد و از زیباییهای خداوند متعال در این منطقه است؛ چشمههای آب شیرین و شور در فاصلههای نزدیک وجود دارد؛ در طول سال هم آب یکسانی دارد و دوازده ماه سال گردشگران برای دیدن این آبشار به منطقه میآیند. آبشار کمردوغ در بخش چاروسا از توابع شهرستان کهگیلویه یکی از جاذبههای طبیعی و بینظیر این منطقه است که جزو هفتمین آبشارهای مرتفع کشور شناخته شد که ریزش آن دوغ مانند و ارتفاعی قریب به 100 متر دارد.
امام جمعه چاروسا کهگیلویه و بویراحمد افزود: این آبشار با چشماندازی زیبا یکی از نادرترین و زیباترین آبشارهای استان کهگیلویه و بویراحمد است که در بالای و کنار این آبشار چشمههای پرآب متعددی از دل کوه میجوشد و زیبای آن را دوچندان میکند. هوای خنک و باطراوت سرسبزی و شادابی کوههای بلند و دلنشین، آبشار کمردوغ را به یک منطقه دیدنی و جذاب برای گردشگران تبدیل کرده است.
حجت الاسلام صلواتی ابراز داشت: یکی دیگر از مهمترین جاذبههای گردشگری این منطقه که بهعنوان نماد این بخش از آنها یاد میشود وجود بارگاه مقدس امامزادگان «سید محمید»(سید محمود) و «میرسالار» از نوادگان امام هشتم است که در نزدیکی این آبشار هر سال شمار فراوانی زائر را به این منطقه جذب و ارزش و اثر طبیعی آن را دوچندان میکند. امامزاده سید محمود نیز در مسیر آبشار کمر دوغ قرار دارد که از سایر استانها و کشورهای منطقه برای زیارت امامزاده و کمر دوغ میآیند؛ ولی متأسفانه سیزده کیلومتر جاده این مسیر بسیار نامناسب است؛ یکی از سئوالات اصلی گردشگران منطقه این است که با این ظرفیت گردشگری چرا رسیدگی درستی انجام نشده است.
وی یادآور شد: امامزاده سید حمید(ع) جزو امامزادگان واجبالتعظیم در این منطقه با فاصله 10 کیلومتری با شهر قلعه رئیسی و 75 کیلومتری دهدشت، مرکز شهرستان کهگیلویه واقع شده است. عمارت عظیم این امامزاده با وسعتی معادل 170 و محوطهای 105 متر متشکل از دو قسمت هشتی با پلانی شکل شامل صحن، ایوان، ترکیب مخروطی با گچ قدیم که بر نوک آن پنجه پنج تن آل عبا نصب شده است.حضور زوار متعدد در فصلهای مختلف سال نشان از احترام نسبت به این امامزاده واجبالتعظیم همانند سایر امامزادگان در سطح کشور و استان را میرساند.
امام جمعه چاروسا، درباره مشکلات این منطقه محروم ادامه داد: این منطقه حدود 270 کیلومتر از مرکز استان فاصله دارد، از مناطق کم برخوردار و محروم است؛ این محرومیت در حدی است که با وجود اینکه آب موجود است، اما موتورهایی برای پمپاژ آب برای برخورداری مردم وجود ندارد. با وجود تلکابین در این منطقه، اشتغالزایی خوبی برای جوانان و مردم این منطقه ایجاد و بسیاری از مشکلات این مردم محروم را حل خواهد کرد. اگر مسئولان کشوری و استانی به ظرفیتهای این منطقه توجه کنند، خیلی از مشکلات این منطقه در عرصههای مختلف حل خواهد شد.
وی درباره مشکلات ترافیکی که به واسطه تردد گردشگران و مردم حتی باعث تلفات جانی میشود تصریح کرد: برای حل این مشکل ساخت یک جاده کمربندی برای برخی از شهرهای این منطقه بسیار مفید خواهد بود. زیرا طبیعت بکر و زیبای این منطقه وجود آبشارها و رودخانههای فراوان با وجود دشتها و کوههای سرشار از درختان و گلهای وحشی چشم هر رهگذر را به سوی این منطقه جذب میکند.
گفتنی است، قلعه تاریخی قلعه رئیسی، تنگه الگن، آبشار چم لپو، روستای پلکانی شوتاور، باغات المور و روستای ادرج از دیگر نقاط گردشگری واقع در بخش چاروسا هستند.قلعه تاریخی قلعه رئیسی یکی از بزرگترین قلعههای به جامانده دوره قاجاریه در استان کهگیلویه و بویراحمد است که در سال 1377 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
نظر شما