به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، کتاب، یکی از بزرگ ترین سرمایه هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد، فرهنگ مطالعه و کتابخوانی نیاز جامعه امروز بوده و با استفاده از ظرفیت های مختلف نیاز است که فرهنگ کتابخوانی را بین افراد جامعه به ویژه جوانان و و نوجوانان تبیین ساخت.
کتاب ها منبع غنی از مطالب در زمینه های مختلف هستند و مطالعه کتب به ارتقای سطح دانش و آگاهی هر فرد کمک می کند، نباید از این غافل شد که کتاب سلامت روحی فرد و جامعه را تضمین می کند.
خانواده؛ کانونی اثرگذار برای ترویج فرهنگ کتابخوانی
لازم است که فرزندان خود را از دوران کودکی با فرهنگ کتابخوانی آشنا سازیم و اهمیت به کتاب و کتابخوانی را از کانون خانواده ها آغاز نماییم، خانواده به عنوان کانون تربیت نقش بسزایی در تربیت فرزندان و نهادینه سازی ارزش هایی همچون فرهنگ مطالعه و کتابخوانی دارد.
والدین مهم ترین و بهترین الگوی عملی برای فرزندان می باشند و والدین علاقه مند به مطالعه و کتابخوانی در نهادینه سازی این مهم بین فرزندان خود به عنوان یک ارزش نقش بسیار اثرگذاری دارند.
احساس نیاز به مطالعه تا زمانی در وجود فرد به وجود نیاید، افراد به سمت مطالعه و کتابخوانی نخواهند رفت، بشر برای ارتقای سطح علمی و آگاهی یافتن در زمینه های مختلف نیاز به مطالعه و بهره مندی از کتب مختلف بوده است.
افراد جامعه به ویژه نسل نو با مراجعه به کتاب می توان پاسخ بسیاری از نیازهای فردی و اجتماعی را دریافت کرد.
کتاب، این یار مهربان بهترین ابزار برای سطح آگاهی و دانش افراد بوده و ترویج فرهنگ کتابخوان بین جوانان و نوجوانان به افزایش سطح مهارت، آگاهی و توانایی افراد در زمینه های مختلف کمک می کند.
کتاب یکی از بزرگ ترین داشته هایی است که می تواند پاسخ نیازهای انسان را بدهد، متاسفانه امروزه فضای مجازی یکی از علت هایی است که در کمرنگ شدن فرهنگ مطالعه و کتابخوانی نقش داشته است.
با بهره مندی از ظرفیت فضای مجازی می توان در راستای ترویج و تبیین فرهنگ کتابخوانی نقش آفرین شد و افراد جامعه را با ارزش ها و فواید کتابخوانی آشنا کرد.
ترویج فرهنگ کتابخوانی نیازمند برنامه ریزی و مدیریت صحیح بوده و هفته کتابخوانی فرصتی مناسب برای تقویت این فرهنگ و نهادینه سازی ارزش مطالعه و کتابخوانی بین نسل نو است.
یکی از ظرفیت های مهم برای ترویج و تبیین فرهنگ مطالعه بین نسل نو برپایی نمایشگاه های کتاب بوده که در این ایام مورد توجه ویژه قرار دارد، ترویج فرهنگ مطالعه بین نسل امروز ظرفیتی برای بصیرت افزیی و روشنگری در جامعه بوده و جلوی هجمه های فرهنگی را می گیرد.
منظور از کتابخوانی فقط مطالعه کتب درسی از روی تکلیف نیست، مطالعه کتب مختلف فوایدی همچون تقویت توانایی خواندن ذهن افراد می شود، آرامش روحی و روانی افراد را فراهم می آورد و سبب کاهش استرس بین افراد می شود.
تقویت ذهن و پیشگیری از آلزایمر، مقابله با افسردگی، افزایش آگاهی در زمینه های مختلف و تقویت تمرکز و تفکر و تقویت حافظه از دیگر فوایت و آثار و برکات کتابخوانی است.
لازم است که نسل امروز را با فواید کتاب و کتابخوانی آشنا ساخت و با نهادینه سازی فرهنگ کتابخوانی تجربه زندگی با کیفیت را به آنان هدیه داد.
دشمنان در قالب جنگ نرم و ترویج هجمه های فرهنگی نسل جوان و نوجوان با هدف قرار داده و با رواج ضد ارزش ها می خواهند ارزش های دینی و فرهنگی بین نسل نو کمرنگ و آنان را به گمراهی بکشاند، راه مقابله با هجمه های فرهنگی دشمن نهادینه سازی ارزش ها بین نسل امروز و روشن گری و بصیرت افزایی است.
هدایت جوانان و نوجوانان به سمت ارزش هایی همچون فرهنگ مطالعه و کتابخوانی سبب مقابله با این هجمه ها و آسیب های اجتماعی می شود و نسل نو را در برابر آسیب ها مصون می سازد.
کتاب ابزاری برای ارتقای سطح فرهنگی جامعه است
ترویج فرهنگ مطالعه نیازمند ترغیب و تشویق افراد به کتابخوانی است و در این راستا باید افراد ابتدا با نحوه مراحل انتخاب کتاب مفید و مورد نظر با توجه به نیاز هر فرد، زمان مطالعه کتاب و با روش خرید کتاب به بهترین شکل آشنا شوند و در این راستا نهادهای فرهنگی و آموزشی می توانند ایفای نقش کنند.
نهادینه سازی و ترویج فرهنگ کتابخوانی به رشد و توسعه فرهنگی و اجتماعی کمک می کند و بهترین ابزار برای ارتقای سطح آگاهی افراد است و جامعه را از جهل و نادانی نجات می دهد.
تأکید رهبر معظم انقلاب در زمینه توجه به کتاب و مطالعه و با توجه به پایین بودن سرانه مطالعه در کشور ، می طلبد که مسئولان در راستای ترویج مطالعه و کتابخوانی در جامعه همت مضاعفی در سایه برنامه ریزی داشته باشند.
تقویت فرهنگ کتابخوانی در جامعه ضرورتی انکارناپذیر بوده و از دیگر فواید کتابخوانی ارتقای نشاط اجتماعی بوده و برای نهادینه سازی فرهنگ کتابخوانی به عنوان یک ارزش باید از شیوه های نوین فرهنگ سازی استفاده شود.
استفاده از ظرفیت های فرهنگی، تبلیغی و رسانه ای در کنار کانون خانواده و نهادهای آموزشی امری مهم برای ترویج کتابخوانی در جامعه به ویژه بین نسل جوان و نوجوان است.
نظر شما