فاطمه معصومه (س) الگویی مناسب برای ولایت پذیری آحاد مختلف جامعه

حضرت معصومه (س) به عنوان یک فرد غیرمعصوم وظیفه ولایتمداری و اطاعت از امام زمان خود را به خوبی انجام داد و می توان ایشان را الگویی مناسب برای همه آحاد مختلف جامعه در زمینه ولایت پذیری دانست.

خبرگزاری شبستان _ اهواز، علی سهری: حضرت فاطمه معصومه (س) دختر امام موسی کاظم (ع) و خواهر امام رضا(ع) است که همانند برادر خود برکات بسیاری برای مردم ایران دارد و در شهر قم مدفون شده اند.

 

حضرت معصومه (س) ویژگی های منحصربه فردی دارد و از مهمترین کرامات این بانوی بزرگوار می توان به شفاعت ایشان در روز قیامت اشاره کرد؛ می دانیم که پیامبر (ص) بزرگترین و بهترین شفیع روز قیامت هستند اما در کنارشان دو تن از بانوان مسلمان نیز شفیع مسلمانان نیز هستند؛ حضرت زهرا (س) و حضرت فاطمه معصومه (س).

 

توجه ویژه بزرگان دین به حرم حضرت معصومه (س)

یک کارشناس مذهبی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار می کند: حضرت فاطمه معصومه (س) جزو فرزندان امام کاظم (ع) است که از مقام ویژه ای برخوردار بوده، به طوری که اگر شخصی، قصد شناخت این بانوی بزرگوار را دارد، باید آن را از جمال برادر بزرگوارشان امام رضا (ع) بشناسد، چراکه حضرت معصومه (س) در واقع هم سرشت و هم ذات با امام رضا (ع) است.

 

«حجت الاسلام رضا نیسی» می افزاید: بنابر احادیث و روایت ها آمده است در زمانی که هنوز حضرت معصومه (س) و حتی پدر بزرگوارشان امام کاظم (ع) متولد نشده بودند، امام صادق (ع) در بیان اوصاف حضرت فاطمه معصومه (س) می فرماید در زمین قم، از فرزندان من بانویی دفن می شود که نام او فاطمه است و جمیع شیعیان به واسطه شفاعت او، وارد بهشت می شوند.

 

وی با بیان اینکه در برخی روایات 60 فرزند برای حضرت موسی بن جعفر (ع) ذکر شده است اضافه می کند: از میان این تعداد از فرزندان امام کاظم (ع)، حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) از نظر برتری جایگاه و مقام قرب الهی، با دیگر فرزندان متفاوت هستند، گوهر و ذات مقدس فاطمه معصومه (س) به حدی مقدس و والاست که اگر این بانو، در جنسیت یک مرد بود، مقام «ولایت الله» را پیدا می کرد.

 

این کارشناس مذهبی عنوان می کند: تمامی بزرگان و عرفایی همچون آیت الله بهجت (ره) به محضر این بانوی کرامت، توجه ویژه ای داشتند و دارند و بسیاری از مکاشفات علمی خود را با توسل به حضرت معصومه (س) و در حرم مطهر ایشان، برخوردار می شدند که این مسئله نشان از گوهر عرشی این بانوی بزرگوار دارد.

 

ابعاد شخصیتی حضرت معصومه برای دختران و زنان امروزی تبین شود

استاد دانشگاه الهیات در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: بهترین و مناسب ترین الگو برای پیروی از دستورات الهی و تبعیت از ولایت برای بانوانف الگو قراردادن زندگی حضرت معصومه است، ایشان برای پیروی از ولایت و همراهی برادر خود مشقت های بسیاری را متحمل شدند.

 

«فریده امانی پور» ادامه می دهد: در دین اسلام مخالفت و منافاتی بافعالیت اجتماعی و سیاسی بانوان وجود ندارد بلکه اگر به تاریخ اسلام نگاهی بیاندازیم می بینیم که بانوانی بودند که نقش بسیار تاثیرگذاری در روشن گری و بیان حقایق را ایفا کردند، بانوانی همانند حضرت خدیجه (س)، حضرت زینب (س) حضرت معصومه (س) و ... با روشن گری خود تا آخرین توان از ولایت دفاع کردند.

 

وی با بیان اینکه بانوان و دختران جامعه امروز، به شدت نیازمند تبیین ابعاد شخصیتی حضرت معصومه (س) و الگو گرفتن از این بانوی مکرم است ابراز می کند: حضرت معصومه (س) به تاسی از جده گرامی شان حضرت فاطمه (س) و حضرت زینب (س) در دفاع از ولایت و رهبری الگوی بارز برای مسلمانان است.

 

این استاد دانشگاه بیان می کند: ولایت مداری نیز همچون دیگر مباحث اعتقادی از مباحث مهمی است که زنان نیز در طول تاریخ همپای مردان در آن نقش آفرین بوده اند که به طور نمونه می‌توان به شخصیت ولایت مدار حضرت معصومه (س) اشاره کرد که در دفاع از ولایت، با هجرتی آگاهانه و از روی بصیرت توانستند در این زمینه نقش آفرینی کرده و به‌عنوان الگویی شایسته برای زنان شیعه مطرح شود.

 

امانی پور تصریح می کند: برجستگی‌ها و ویژگی‌های حضرت معصومه (س) دو محور است که آن هم سنگری با ولایت و ولایت مداری ایشان به معنای واقعی بود که عالمانه به حمایت از ولایت پرداخت  و زندگی خود و دفاع از ولایت را در این دید که در کنار امامت و ولایت قرار گیرد.

 

حضرت معصومه (س) علاوه بر اینکه فرزند امام بودند اما به عنوان یک فرد غیرمعصوم وظیفه ولایتمداری و اطاعت از امام زمان خود را به خوبی انجام دادند و می توان ایشان را الگویی مناسب برای همه آحاد مختلف جامعه در زمینه ولایت پذیری دانست.

 

کد خبر 1117076

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha