به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، دیدار نخبگان و استعدادهای برتر علمی با رهبر انقلاب، مجلس با کلیات طرح مالکیت صنعتی موافقت کرد، کوچکترین غفلت در حوزه پدافندی خسارات جبرانناپذیری به دنبال دارد، آمادگی ایران برای کمک به توسعه افغانستان از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در چهارشنبه ۲۶ آبان است.
دیدار نخبگان و استعدادهای برتر علمی با رهبر انقلاب
جمعی از نخبگان جوان و استعدادهای برتر علمی صبح امروز (چهارشنبه)، با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با حضرت آیتالله خامنهای دیدار کردند.
مجلس با کلیات طرح مالکیت صنعتی موافقت کرد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه (26آبان) مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح حمایت از مالکیت صنعتی را با 167 رأی موافق، 17 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 225 نماینده حاضر موافقت کردند.
سیدکاظم دلخوش در دفاع از کلیات این طرح گفت: مالکیت صنعتی با 152 ماده در سه مجلس یعنی مجالس نهم، دهم و یازدهم بررسی شد. از آن جا که قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری قانون آزمایشی بوده و 23 بهمن ماه 97 مهلت این قانون به اتمام رسید که با اذن مقام معظم رهبری و به دلیل حمایت از مخترعان تمدید شد.
سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با اشاره به موارد مطرح شده در طرح مالکیت صنعتی، گفت: تعریف اختراع، شرایط ثبت، حمایت از حقوق مخترع، جلوگیری از تضییع حقوق مخترعان، پیش بینی فرآیند ثبت اختراع، امکان اعتراض متقاضیان ثبت اختراع، تعیین تکلیف حقوق مادی و معنوی مخترع، حمایت از جنبه های معنوی اختراع، تعیین قواعد برای واگذاری اختراع از جمله مواردی است که در این طرح به آن توجه شده است.
نماینده دولت نیز درباره کلیات این طرح ، گفت: از آن جا که مرجع ثبت اختراعات سازمان ثبت اسناد و املاک است قوه قضائیه با این طرح موافق بوده اما به دلیل مرجع ثبت اختراعات دولت با آن مخالف است چرا که دولتمردان معتقدند باید سازمانی مستقل این موضوع را پیگیری کند.
وی خاطر نشان کرد: لایحه دولت درباره مالکیت صنعتی در حال ارسال به مجلس است این لایحه نسبت به طرح جامع تر است این در حالی است که طرح مذکور با نقشه جامع علمی کشور هماهنگ نیست.
نمایندگان در ادامه و در ماده 1 این طرح مصوب کردند؛ اختراع نتیجه فکر فرد یا افراد است که راهحل عملی جدیدی را برای حل مشکل فنی مشخص در زمینه صنعت ارائه مینماید. اختراع ممکن است به صورت فرآورده یا فرآیند باشد.
طبق ماده 2 این طرح ،گواهینامه اختراع، سندی است که مرجع ثبت مالکیت صنعتی که در این قانون «مرجع ثبت» نامیده میشود، برای اختراع صادر میکند و نشاندهنده حقوق انحصاری مندرج در این قانون برای دارنده آن است.
کوچکترین غفلت در حوزه پدافندی خسارات جبرانناپذیری به دنبال دارد
امیر سرتیپ صباحی فرد فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش در جمع دانشجویان دوره ۳۲ دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش، ضمن اشاره به رزمایشهای موفق این نیرو در سال جاری گفت: رزمایشهای ما دیدگان دشمن را متحیر کرده است و همان طور که مکرر گفته ایم امروز به لطف الهی و همت کارکنان این نیرو ما قدرت مطلق پدافند در منطقه هستیم.
وی افزود: امروزه تجهیزات ما بر لبه فناوری روز دنیاست. دشمنان ما نیز این موضوع را به خوبی دریافته اند و همواره پیشرفتهای ما را رصد میکنند.
امیر سرتیپ صباحی فرد، به قدرت بازدارندگی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اشاره و تصریح کرد: امروز اقتدار نیروی پدافند هوایی موجب شده است دشمن با وجود بهره مندی از بهترین هواپیماها و تجهیزات جرات نکند به مرزهای کشورمان گوشه چشمی داشته باشد.
وی افزود: امروز وظایف نیروی پدافند هوایی در مقایسه با هشت سال دفاع مقدس بسیار با اهمیتتر است. چرا که در دفاع مقدس ما در وضعیت جنگی بودیم و احتمال حمله را هر لحظه انتظار داشتیم. اما هم اکنون که در زمان صلح هستیم بایستی با هوشیاری و دقت بیشتر آسمان کشور را ۲۴ ساعته و در ۳۶۰ درجه رصد کنیم و توجه داشته باشیم که در حوزه پدافندی کوچکترین غفلت، خساراتی جبران ناپذیر به دنبال دارد.
در ادامه امیر سرتیپ ولیوند زمانی، فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش به ایستادگی و مقاومت و پایمردی غیور مردان نیروی پدافند هوایی ارتش اشاره کرد و گفت: پدافند هوایی نیرویی است که کارکنان آن از ضریب هوشی بالایی برخوردارند، چرا که چیزی به اسم آتش بس در این نیرو نداریم و هر لحظه حتی در زمان صلح نیز امکان تجاوز دشمن وجود دارد و این ماموریت بسیار دشوار و سختی است.
آمادگی ایران برای کمک به توسعه افغانستان
حسن کاظمی قمی، نماینده رئیس جمهور کشورمان در امور افغانستان امروز در مراسم آغاز به کار کمیتههای همکاریهای ایران و افغانستان در کابل گفت: امروز به دلیل مخالفت بیگانگان مشکلات زیادی برای مردم افغانستان پیش آمده و افغانستان دارای منابع زیادی است که دیگران اجازه نداده اند از این نعمتها استفاده شود. ایران برای شکوفا کردن توانمندیهای افغانستان در کنار مردم افغانستان خواهد ایستاد.
بر اساس گزارش صداوسیما، وی افزود: اشغالگر از افغانستان فرار کرده است، اما شرارت او وجود دارد و کاری نکنیم که مردم افغانستان به دلیل مشکلات از کشور فرار کنند. برادرانه به هم اعتماد کنیم، کاغذبازیها را کنار بگذاریم و زمینههای همکاری را پیدا کنیم.
نماینده رئیس جمهور کشورمان تصریح کرد: در کمیتهها در ابتدا ضرورتها مطرح شود و سپس نقشه راه همکاریهای مشترک را برای دو کشور پیدا کنیم و در چشم انداز پنج تا ۱۰ ساله کار کنیم.
وی افزود: ما اینجا هستیم تا کمک کنیم اقتصاد افغانستان شکوفا و زمینه صادرات کالاهای افغانستان فراهم شود. ما به دنبال تجارت صرف نیستیم بلکه میخواهیم در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی نیز همکاری کنیم تا زمینه شکوفایی افغانستان فراهم شود.
در همین حال کمیتههای همکاریهای جمهوری اسلامی ایران و افغانستان در کابل آغاز به کار کرد.
در سومین روز سفر کاظمی قمی نماینده رئیس جمهور کشورمان در امور افغانستان کمیتههای همکاریهای جمهوری اسلامی ایران و طالبان در هفت کمیته در کابل آغاز به کار کرد.
در مراسم آغاز به کار کمیتهها سرپرستان وزارتخانههای زراعت، امور مهاجران، اطلاعات و فرهنگ، اقتصاد و تجارت و صنعت طالبان حضور دارند.
حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رییس جمهور کشورمان و هیات همراهش روز سهشنبه نیز با ملا عبدالغنی برادر، معاون اول رییس کابینه طالبان دیدار و درباره راه های گسترش همکاری های ایران و افغانستان گفتگو کرد.
همچنین در این دیدار در مورد گسترش روابط میان دو کشور و ایجاد کمیته های مشترک همکاری در عرصه های مختلف توافق صورت گرفت.
همچنین حسن کاظمی قمی با امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان نیز روز سه شنبه دیدار و درباره مسایل مختلف از جمله موضوعات سیاسی ، اقتصادی ، امور مهاجرین ، روابط دوجانبه و همکاری های منطقه ای و بین المللی رایزنی کرد .
برگزاری هفتمین نشست ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی
با توجه به رویکرد دولت جدید در توسعه روابط اقتصادی با همسایگان، هفتمین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در سال جاری با دستورکار "بررسی آخرین وضعیت روابط اقتصادی با عراق" در حضور اعضای ستاد به ریاست مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه برگزار شد. در این نشست معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ضمن ارائه گزارشی از سفرهای اخیر خود به بغداد و همچنین کردستان عراق ، با هدف شناسایی و رفع موانع موجود بر سر راه توسعه روابط اقتصادی و تشریح شرایط حاکم بر روابط دو جانبه، بر امکان توسعه مبادلات تجاری فیمابین دو کشور تا سقف دو برابر حجم مبادلات جاری، مشروط به رفع مشکلات مرزی موجود، تاکید کرد.
در ادامه نمایندگان شرکت کننده در جلسه، نظرات و پیشنهادات خود را جهت جمعبندی نهایی ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی ارائه کردند.
نظر شما