جوانان را حول محور مسجد به کتاب و کتابخوانی سوق دهیم

حجت‌الاسلام شایان با بیان اینکه جوانان را حول محور مسجد نسبت به کتاب و کتابخوانی سوق دهیم گفت: ائمه جماعت به عنوان مدیر فرهنگی و معنوی مسجد در سوق دادن جوانان بهشمت کتاب و کتابخوانی می‌توانند نقش کلیدی و بسیار مهمی داشته باشند.

حجت‌الاسلام «علی شایان» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعه‌سرا اظهار کرد: مساجد از صدر اسلام تاکنون مهمترین و با عظمت‌ترین پایگاه عبادی، سیاسی و اجتماعی و بزرگترین مرکز نشر آموزه‌های اسلامی و احکام و معارف انسان‌ساز الهی بودند.

 

امام جمعه موقت گوراب‌زرمیخ افزود: در این میان نقش محوری ائمه جماعت به عنوان مدیر فرهنگی و معنوی مسجد بر کسی پوشیده نیست لذا در بحث کتاب و کتابخوانی و خصوصاً سوق دادن جوانان به این سمت و سو نیز امامان جماعت می‌توانند نقش کلیدی و بسیار مهمی داشته باشند.


وی گفت: ائمه جماعات با ایجاد ابتکارها و خلاقیت‌های قابل توجه مانند برپایی مسابقات کتابخوانی در موضوعات کاربردی و مهم و همچنین اهدای جوایز، حتی برگزاری اردوهایی با محتوای کتاب و کتابخوانی و تشویق جوانان با همکاری اداره آموزش و پرورش و سایر نهادها می‌توانند با استفاده از ظرفیت‌های مسجد در این زمینه بسیار موثر و موفق باشند.

 

حجت‌الاسلام شایان تصریح کرد: در راستای جذب نوجوانان و جوانان در کارهای آموزشی، پرورشی و فرهنگی اول با یاری گرفتن از نهاد خانواده و همراه و همدل کردن آنان در این مسیر و بعد استفاده از روش‌های جذاب و راه‌هایی که ایجاد انگیزه و رغبت در این نسل نو می‌کند و همچنین ایجاد فضای رقابت، نشاط و بهره‌گیری از روش‌های بروز و جدید و ابتکارات و ابداعات و برنامه ریزی دقیق در این زمینه با مشاوره گرفتن از کارشناسان و صاحب نظران، قطعا می‌شود به توفیقات بسیار قابل توجهی در این زمینه نائل شد.

 

امام جمعه موقت گوراب‌زرمیخ در ادامه بیان کرد: این فعالیت‌ها باید به صورتی باشد که خروجی های آن هم به صورت مشهود و هم در آمار میدانی افزایش کتابخوانی و تقویت فرهنگ مطالعه به عیان رخ نمایی کرده و آثار غیر قابل انکارش مشهود باشد.

 

وی ابراز کرد: البته از یک نگاه همه اقشار اعم از خانواده، اجتماع، محلات، مسئولان و مردم روستاها و شهرها می توانند در زمینه سوق دادن جوانان به سوی کتابخوانی نقش آفرین باشند اذعان کرد: قطعا نقش خواص جامعه و هادیان فکری و معنوی اجتماع و صاحبان تریبون و معلمان و خصوصا پدر و مادر و اولیای امر و آن هایی که از جهت مسئولیتی و مالی و ایجاد بسترهای لازم دستشان بازتر است، طبیعی است که میزان تاثیر گذاری آنان بسیار بیشتر است.

 

حجت‌الاسلام شایان با اشاره به کتابخانه‌های مساجد گفت: ابتکار عمل در دست متولیان امور مساجد باشد و در هر شهر و منطقه‌ای حداقل دو مسجد دارای کتابخانه‌هایی مجهز و مدرن و در عین حال واجد شرایطی مناسب برای مطالعه باشد.

 

وی با بیان اینکه حتی مطالعه کتب درسی دانش آموزان نیز با محوریت مسجد و کتابخانه‌های مساجد انجام گیرد خاطرنشان ساخت: سالن‌هایی برای مطالعه دانش‌آموزان و دانشجویان در نظر گرفته شود قطعا این خلاقیتی گرانسنگ است که می‌تواند محوریت مسجد را در این زمینه‌ها پررنگ‌تر کند و جوانان را حول محور مسجد نسبت به کتاب و کتابخوانی سوق دهد، امری که قطعا از نگاه جامعه شناسانه نیز آثار و برکات آن قطعا نصیب اجتماع و آحاد مردم خواهد شد.

کد خبر 1117814

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha