به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «حبیب شریف»، امروز (چهارشنبه 3 آذر) در نشست خبری گفت: وظیفه اصلی بنیاد نخبگان شناسایی و هدایت استعدادهای برتر در راستای نخبه پروری و نخبه شناسی است.
رئیس بنیاد نخبگان فارس با اشاره به اینکه پس از شناسایی نخبگان الگوسازی از زندگی نخبگان برای نسل جوان در دستور کار قرار دارد، تاکید کرد: نخبه فرد مستعدی است که پس از طی مراحل نخبگی به اون نخبه گفته می شویم.
مدیرعامل مجمع خیرین نخبه پرور فارس با یادآوری این مطلب که در کشور سالانه حدود سه هزار نفر از سرآمدان و اندیشمندان را تحت حمایت قرار می دهد، افزود: نحوه گزینش هم از بین دانشجویان استعدادهای درخشان رتبه بالا انتخاب می شوند.
استاد دانشگاه شیراز با یادآوری این مطلب که بین مقاطع مختلف تحصیلی هم هیچ تفاوتی وجود ندارد، تاکید کرد: جوایز در راستای توانمندسازی دانشجویان شکل گرفته و این جوایز در حوزه های مختلف است.
وی با اشاره به اینکه این جوایز یک بورسیه تمام عیار محسوب می شوند و فضای رقابتی حاکم است، افزود: جایزه «شهید احدی» برای افرادی که در کارشناسی ارشد بتوانند درجه مناسبی دریافت و بدرخشند بدون آزمون سراسری دکتری به مقطع بالاتر می روند و افراد می توانند برای کسب اطلاع بیشتر به سامانه bmn.ir مراجعه کنند.
شریف با یادآوری این مطلب که از سالی که بنیاد در فارس شکل گرفته است تاکنون حدود پنج هزار نفر از افراد در بنیاد نخبگان پرونده دارند و تحت حمایت هستند، اضافه کرد: اجزای اکوسیستم کارآفرینی در کشور شکل گرفته است.
وی با اشاره به اینکه کارآفرینی اجزای مختلفی دارد که این اجزا عبارتند از ترویج، آموزش، نیروی انسانی، زیرساخت ها، سرمایه گذران خطر پذیر و سازمان های دولتی، خصولتی و غیردولتی است، افزود: سه مورد اول در بنیاد نخبگان در حال اجراست و تمرکز ما روی همین سه مقوله بوده و ما به حوزه کارآفرینی هم پرداختیم و سعی شده بقیه اجزا هم مورد توجه قرار دهیم.
شریف با تاکید بر اینکه مرکز شتاب دهنده سلامت علوم پزشکی، کارخانه نوآوری در مخابرات ایران، مرکز نوآوری دانشگاه صنعتی شیراز، پردیس فناوری و مرکز نوآوری علوم انسانی دانشگاه شیراز بخشی از زیرساخت های کارآفرینی است، افزود: ما نیاز به سرمایه گذار خطر پذیر داریم، هیچ کس نیست به خیرین کمک کند و به همین خاطر بسیاری از جوانان به تهران و اصفهان رفته اند و جای VC ها در فارس خالی است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان فارس با یادآوری این مطلب که به دلیل محدودیت هایی که در بنیاد وجود دارد به پیشنهاد نخبگان مجمع مردم نهاد شکل گرفت به نام مجمع خیرین نخبه پرور که اهداف مجمع مثل بنیاد نخبگان است و تفاوت آن از هزینه هاست که بنیاد نخبگان از بودجه دولتی دریافت می کند، افزود: بودجه بنیاد نخبگان سال گذشته 80 میلیارد تومان بوده است.
مدیرعامل مجمع خیرین نخبگان فارس با اشاره به اینکه جوایز تحصیلی و حقوق کارکنان مستقیما از بنیاد ملی نخبگان پرداخت می شود، افزود: برای بنیاد نخبگان فارس بودجه اندکی در نظر گرفته بودند که تنها یک چهارم آن محقق شد و این بودجه صرف هزینه های جاری می شود.
وی با اشاره به اینکه در مجمع خیرین نخبه پرور به مقوله دانش آموزی پرداخته ایم، برنامه «شهاب» برای شناسایی و هدایت استعدادهای برتر برای دانش آموزان مورد توجه قرار گرفت که همواره مورد توجه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بوده است، اظهار کرد: استان فارس به دلیل وجود مجمع خیرین نخبه پرور در این راه توقف نکرد و در حال هدایت دانش آموزان است.
شریف از طراحی جوایزی به نام بزرگان و سرآمدان به همت مجمع خیرین نخبه پرور خبر داد و یادآور شد: آنچه که مهم است این بوده که نام بزرگان را به عنوان الگو به جوانان معرفی کنیم تا جوانان ادامه دهنده راه این بزرگان باشند.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه بیشترین خیرین نگاه سخت افزاری دارند، افزود: 14 اختراع توسط در یک سال اخیر مورد ثبت قرار گرفته اند که این اختراعات جز اختراعاتی هستند که ثبت اختراع شده اند و قابلیت تجاری سازی دارند.
شریف با اشاره به اینکه شناسایی افراد در حوزه های مختلف توسط بنیاد ملی نخبگان شکل می گیرد، اظهار کرد: استفاده از پتانسیل نخبگان ایرانی خارج از کشور در دستور کار قرار گرفت و امکانات مختلف در اختیار وی قرار می دهد و تاکنون 6 هزار نفر از این نخبگان وارد کشور شده است و یکصد نفر هم به فارس آمده اند.
وی بر لزوم توجه متولیان امر برای اشتغال استعدادهای برتر تاکید کرد و گفت: برخی افراد به خاطر نبود اشتغال از این شهر و استان و حتی کشور نقل مکان کرده اند.
نظر شما