خبرگزاری شبستان – خراسان جنوبی؛ کرونا ویروس که آمد خدمت به محرومان شکل های متعدد به خود گرفت. هر کس هر آنچه از دستش بر می آمد، در راستای خدمت به همنوعان و به ویژه خانواده های کم بضاعت دریغ نکرد. از کمک های مومنانه گرفته تا همکاری در ضدعفونی معابر عمومی، حضور در بیمارستان ها و کمک به کادر درمان، تولید ماسک و شیلد و انواع خدماتی که تا قبل از کرونا کمتر به این وسعت دیده بودیم.
در این بین دانشجو معلمان خراسان جنوبی هم طی طرحی ابتکاری اقدام به حضور در مناطق محروم و روستاهای دوردست استان برای جهاد علمی به دانش آموزان کردند، طرحی که برای اولین بار از خراسان جنوبی آغاز شد و اکنون به الگویی برای سایر استانهای کشور تبدیل شده است. در طرح جهاد علمی حدود 250 نفر از دانشجو معلمان و البته برخی از فرهنگیان استان با حضور در مدارس همان منطقه خود، به ارائه آموزش حضوری به دانش آموزان ابتدایی می پردازند.
دانشجو معلمان استان علاوه بر جهاد علمی، طرح جهاد سازندگی و خدمت به محرومان را هم در برنامه کاری خود قرار دادند و در همین ایام کرونا که بیشتر کلاس هایشان مجازی بوده، هر دو ماه یک اردوی سه تا پنچ روزه به منظور انجام کارهای عمرانی، فرهنگی، علمی و آموزشی در مناطقی که از پیش نیازسنجی شده بود برگزار کردند.
هفته بسیج هم فرصت خوبی بود تا با حضور در یک روستای کم برخوردار استان، علاوه بر ترویج فرهنگ کار و تلاش، خدمتی بی منت را به مردم روستای «حصارسنگی» بیرجند کرده باشند، روستای حصارسنگی در 75 کیلومتری مرکز استان قرار دارد و دانشجو معلمان مرکز شهید باهنر اردویی سه روزه را در این روستا برگزار کردند.
تجریه شیرین اردوهای جهادی را از دست ندهند
«ایمان نبویان» یکی از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان بیرجند با اشاره به اینکه اولین مرتبه است که در این اردو شرکت می کند، گفت: حضور در روستا و خدمت به محرومان و از طرفی کار گروهی لذت بخش است، دانش آموزان روستا وقتی می بینند که مدرسه این روستا زیباسازی شده و لبخند به لبشان می نشیند برای ما جذاب است.
وی که مشغول خطاطی و خوشنویسی بر روی دیوارهای مدرسه است، با اشاره به اینکه خطاطی را از پدر و پدربزرگ که هر دو خوشنویس بودند، آموخته است، گفت: زکات علم نشر آن است، خطاطی هنری است که با تلاش و پشتکار بدست آوردم و در این اردو هم در راستای ترویج معارف دین از آن استفاده بردم که برای بچه ها بسیار موثر و مفید خواهد بود.
این دانشجوی دانشگاه فرهنگیان با اشاره به اینکه اردوهای جهادی فرصت بسیار خوبی برای آشنایی بیشتر با مناطق محروم و مشکلات آنها است، گفت: چیزی که در این اردوها انسان را سر ذوق می آورد، لبخند روی لب کودکان و نوجوانان روستایی و البته صمیمیت و همدلی بین اعضای گروه است.
نبویان با بیان اینکه دفعات بعدی چنانچه از او برای حضور در اردو دعوت شود، قطعا میپذیرد تا با هنرمندی خود آثار دیگری از خود بر روی در و دیوار مدارس به یادگار بگذارد، اظهار امیدواری کرد دیگر دانشجویان هم تجریه شیرین اردوهای جهادی را از دست ندهند و حداقل یک مرتبه در سال در این اردوها شرکت کنند.
رفع محرومیت دغدغه معلمان آینده
«علی کاوسی» یکی دیگر از جهادگران گروه هم با اشاره به اینکه من از سال 99 با گروههای جهادی دانشجویی آشنا شدم و تاکنون چهار اردوی جهادی شرکت کرده ام، گفت: اولین اردو را در مدرسه روستای آسو به رنگ آمیزی مدرسه پرداختیم و خدا را شکر اردوی با برکتی شد.
وی با بیان اینکه خوبی اردوهای جهادی این است که قبل از ساختن یک مدرسه، اول خود انسان رشد می کند، هم از نظر روحی و جسمی و هم بینش انسان تقویت می شود، ادامه داد: هر اردویی که برگزار می شود، نگرش انسان نسبت به همه چیز تغییر می کند.
این دانشجوی دانشگاه فرهنگیان با اشاره به اینکه اردو یک کار فرهنگی رفاقتی است که علاوه بر فعالیت های عمرانی و آموزشی، به اعضای گروه هم خیلی خوش میگذرد، افزود: دانشجو در این اردو وقتی محرومیت را میبینند، کم کم دغدغه مند میشود و بعد تلاش میکنند که دغدغه را در خود رشد دهد و بعد هم در جهت رفع این محرومیت قدم بر می دارد.
کاوسی اظهارداشت: چنانچه تمام دانشجو معلمان به این اردوها بیایند، دغدغه کار کردن و تلاش برای رفع موانع در محل خدمت، در آنها ایجاد میشود و دانش آموزان را هم با همین تفکر تربیت خواهند کرد، لذا دیگر مسئول و ادارهای نخواهیم داشت که نسبت به مشکلات مردم بی تفاوت باشند.
وی با بیان اینکه اردوی جهادی می تواند نگاه و دیدگاه افراد نسبت به زندگی و خدمت به مردم را عوض کند، گفت: دانشجو معلمی که اکنون در یک اردوی جهادی حضور پیدا میکند، می تواند خود یک تیم جهادی تشکیل دهد و روستا را با اقدامات خود با استفاده از ظرفیت و توان داخلی آنجا متحول کند و از طرفی چون قبلا کار تشکیلاتی انجام داده است می تواند پیگیر مشکلات روستای محل خدمت و یا مکان محل خدمت خود باشد.
طرحی که الگویی برای سایر استانها شد
«جواد چوپان» مسئول گروههای جهادی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر هم با اشاره به اینکه خودم از ترم دوم دانشگاه با اردوهای جهادی دانشجویی آشنا شدم و هر ترم حداقل دو اردو را شرکت کردم، ادامه داد: اولین اردویی که رفتیم روستای گُل بود که حیاط حسینیه را ساختیم و از آنجا با اعضای گروه، رفاقت و صمیمت شکل گرفت و تقویت شد.
وی با بیان اینکه اقدامات دانشجویان جهادگر در روستاهای محروم، یک سری کارهای فرهنگی، عمرانی و آموزشی و تربیتی ماندگار است که اثر آن سالها برای بچه ها باقی می ماند، گفت: دانشجو علاوه بر تجربههایی که در این اردو کسب می کند، دعای خیر مردم و به ویژه کودکان و نوجوانان را برای همیشه به همراه خود دارد.
مسئول گروههای جهادی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر با بیان اینکه امسال چهارمین اردوی جهادی است که به همت بسیج دانشجویی دانشکده شهید باهنر بیرجند شرکت میکند، گفت: در این اردو که به مدت سه روز در روستای حصارسنگی در حال برگزاری است، 16 نفر از دانشجویان دانشگاه برای تعمیر و زیباسازی مدرسه روستا حضور دارند.
چوپان با بیان اینکه ساخت آبخوری جدید برای مدرسه، سیمان کاری دیوارهای حیاط مدرسه و بخشی از راهرو، دیوار نویسی و برگزاری کلاس های رفع اشکال برای دانش آموزان از جمله برنامه های این اردوی سه روزه در روستای حصارسنگی است، توضیح داد: اصل اردوی جهادی دانشگاه فرهنگیان به جهاد علمی و تربیتی بر می گردد که از یک سال و نیم قبل در استان آغاز شده است.
وی با بیان اینکه جهادی علمی تربیتی دانشجو معلمان تاکنون سه مرحله در استان اجرایی شده است، گفت: هر دوره حدود 250 دانشجو معلم از سراسر استان در طرح جهاد علمی شرکت و تعداد زیادی دانش آموز ابتدایی را آموزش می دهند.
برگزاری کلاس جبرانی 5 هزار دانش آموز
مسئول گروههای جهادی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر با بیان اینکه طرح جهادی علمی برای اولین بار در سطح کشور از خراسان جنوبی شروع و امروز تبدیل به یک طرح برای کل کشور شده که در همه استانها اجرا می شود، اظهارداشت: طبق این طرح دانشجومعلمان در هر نقطه ای از استان که هستند همان منطقه خود برای تدریس و برگزاری کلاس را انتخاب و برای دانش آموزانی که دسترسی به شاد نداشتند و یا در ایام کرونا آسیب دیدند آموزش می دهند.
چوپان با اشاره به اینکه بیش از 5 هزار دانش آموز ابتدایی در این سه مرحله از کلاس های دانشجویان جهادی استفاده کرده اند، گفت: این کلاس ها بیشتر برای دانش آموزان ضعیف و افرادی که دسترسی به اینترنت نداشته اند، در روستاهای محروم برگزار شد.
وی با بیان اینکه اردوی جهادی یک اردوی رفاقتی و خودسازی است، خاطرنشان کرد: خیلی از دانشجو معلمان دید آنها نسبت به اردوی جهادی متفاوت است و فکر می کنند که در این اردوها فقط کار عمرانی انجام می شود در صورتی که اینگونه نیست و هر دانشجویی که یک مرتبه به اردوی جهادی می آید معمولا دفعات بعدی بیشتر استقبال می کند.
نظر شما