3 هزار سرفصل درسی تا سال آینده بازنگری می شود

معاون آموزشی وزارت علوم از بازنگری بیش از 3 هزار سرفصل دروس دانشگاهی تا پایان سال تحصیلی جاری خبر داد و گفت: رتبه‌بندی موسسات غیرانتفاعی تا اوایل سال 91 اعلام و دانشجویان طبق کیفیت مؤسسات شهریه پرداخت می کنند.

به گزارش خبرنگار شبستان، حسین نادری‌منش، معاون آموزشی وزارت علوم در نشست خبری امروز بااشاره به اینکه مکانیزم تحقیقات اولویت رشته‌ها براساس نقشه جامع و طرح آمایش صورت می‌گیرد، گفت: در برنامه پنجم توسعه رشته‌های تحصیلی هدفمند و با توجه به نیاز بومی‌سازی استان‌ها در کشور باید انجام بگیرد و اولویت‌بندی رشته‌ها مهمترین برنامه‌ها است.

نادری‌منش تصریح کرد: رشته‌های جدیدی در نقشه جامع علمی کشور آمده است و در این زمینه کمیته‌ای شکل گرفته تا ارتباط بین صنعت و دانشگاه را بیشتر کند.

وی با بیان اینکه در بحث تدوین و ارتقای شاخص های کیفی بیش از 20 کتاب جدید در حوزه علوم انسانی وارد بازار شده است، افزود: بیش از 80 کمیته متشکل از هیئت علمی دانشگاه‌ طی حکم طرح جامع و سند پنج‌ساله برای بازنگری سرفصل‌ها تشکیل شده است. طی مصوبه ابلاغ‌شده دانشگاه موظف است تمام سرفصل‌های بیش از پنج ساله را بازنگری کند و بیش از 3 هزار سرفصل در سال تحصیلی 91-90 بازنگری می‌شود.

نادری‌منش پیرامون رتبه‌بندی مؤسسات غیرانتفاعی، تصریح کرد: 344 مؤسسه اطلاعات خود را در وب‌سایت وزارت علوم قرار دادند که اوایل سال 91 نتایج آن اعلام می‌شود. براساس این رتبه‌بندی و کیفیت دانشگاه‌ها میزان شهریه دانشجویان تعیین می‌شود.

وی از 6 مؤسسه فعال تک‌جنسیتی غیرانتفاعی خبرداد و گفت: 14 مؤسسه غیرانتفاعی تک‌جنسیتی از آذربایجان غربی، فارس، خوزستان، کرمانشاه، خراسان جنوبی، مازندران و اصفهان تقاضانامه برای گرفتن مجوز داده‌اند که 2 مؤسسه در گزینش مجوز قطعی هستند.

معاون آموزشی وزارت علوم خاطرنشان کرد: برای اینکه ظرفیت‌ها هدفمند باشد، سند آمایش فراهم شد و همه دانشگاه‌های مادر هر استان مسئول این امر شدند که گزارش تهیه کنند و در این زمینه کمیته‌ تلفیق درحال حاضر تشکیل است.

به گفته نادری‌منش، تا پایان برنامه پنجم باید 20 درصد ظرفیت دانشگاه‌ها برای تحصیلات تکمیلی و کارشناسی ارشد باشد که حدود 840 هزار نفر در دوره دکتری و کارشناسی پذیرش می‌شوند.

وی در رابطه با اهداف بین‌المللی برنامه پنجم اظهارکرد: تعداد دانشجویان خارجی نزدیک به 4 هزار نفر است که امیدواریم تا آخر سند پنجم این تعداد به 25 هزار نفر برسد. در این زمینه کمیته ویژه فراملی تشکیل شده است و با تفاهم‌نامه‌ای که با اعراب صورت گرفته، سالانه 700 دانشجو در ایران به صورت بورس تحصیل می‌کنند.

نادری‌منش یادآورشد: به منظور حمایت از نخبگان شورای استعداد درخشان فعال شده است و با توجه به اصلاح آیین‌نامه برخی از روش‌ها را تسهیل کرده‌ایم. همچنین کمیته ویژه دفاع مقدس برای استفاده از تجارب علمی و عملی دفاع مقدس در دانشگاه‌ها تشکیل شده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 112121

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha