نقش بانوان و ولی نعمتان انقلاب و دفاع مقدس تبیین شوند

میرعالی از رسانه‌ها خواست به همه کتاب‌های حوزه دفاع مقدس توجه داشته باشند و منتظر تقریظ مقام معظم رهبری بر یک کتابی نمانند گفت: وظیفه داریم آثار حوزه ادبیات پایداری را رصد و در معرفی و تبیین بانوان و ولی نعمتان انقلاب و دفاع مقدس تلاش کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «فاطمه سادات میرعالی» امروز (یکشنبه ۷ آذر) در نشست خبری مراسم تکریم مجاهدان رختشوی‌خانه و رونمایی زا تقریظ مقام مععظم رهبری بر کتاب «حوض خون» که در حوزه هنری خوزستان برگزار شد اظهار کرد: کتاب «حوض خون» در رابطه با فعالیت‌های بانوان اندیمشکی از پشتیبانی جنگ و با موضوع رختشویی در بیمارستان شهید کلانتری اندیمشک است که خاطرات ۶۴ نفر از بانوان در این کتاب جمع‌آوری شده است.

 

نویسنده کتاب «حوض خون» با اشاره به سختی‌های کار نگارش این کتاب افزود: یک بخش از سختی‌های تهیه و تدوین این کتاب به اخلاص بانوان برمی‌گشت که به دنبال بازگو کردن این رویدادها و خاطرات نبودندو بخش دیگر این بود که سال‌ها از این بانوان سراغی نگرفته بود و هیچ اسم و آدرسی از آنها نداشتیم که حدود هشت نفر از پژوهشگران پروژه، محله به محله و خانه به خانه به دنبال این بانوان گشتند تا با پرس و جو توانستیم تعدادی از آنها را شناسایی و خاطرات آنها را جمع‌آوری کنیم.

 

وی با بیان اینکه همکاران پژوهشگر ما در مجتمع شهید جواد زیوداری اندیمشک همه توان خود را به کار گرفتند و پای درد و دل این بانوان نشستند تا بتوانند خاطرات آنها را جمع‌آوری کنند ادامه داد: ما برای این کتاب اگرچه خاطرات ۶۴ نفر جمع‌آوری شده ولی با حدود ۳۰۰ نفر صحبت کردیم تا از صحت و سقم و راستی‌آزمایی مطالب اطمینان حاصل کنیم.

 

میرعالی اضافه کرد: مجتمع شهید زیوداری اندیمشک تنها به دنبال جمع‌آوری اطلاعات و چاپ کتاب نیست بلکه ما در حال جمع‌آوری اطلاعات و محتواهای غنی هستیم قبل از اینکه این گنجینه‌ها از دست بروند؛ ما در حوزه‌های دیگر از جمله داستان‌نویسی، فیلمنامه‌نویسی و ... هم فعالیت داریم و به دنبال تربیت نیروی تخصصی در این حوزه‌ها هستیم.

 

وی تصریح کرد: به نظر من دفاع مقدس هم صحنه‌های اکشن دارد، هم جذابیت و هم انگیزه بالا، ولی متاسفانه چون به این خاطرات به خوبی پرداخته نمی‌شود و تنها کلیات مدنظر است برای جوانان و نوجوانان ما قابل درک نیست و تصویرسازی نمی‌شود اما اگر واقعیت‌ها را خوب بیان و تصویرسازی کنیم می‌توان این جذابیت را با تولید بازی‌ها و فیلم‌ها و قهرمان‌سازی میان نسل امروز جامعه ایجاد کرد.

 

این پژوهشگر دفاع مقدس گفت: بانون فعال در رختشوی‌خانه را الگوی زن انقلابی اسلامی معرفی کرد و یاد آور شد: تمام ابعادی که برای یک زن ترسیم می‌کنیم از مادر بودن، همسر بودن، حضور در جامعه حساس و بحرانی و برنامه ریزی که برای زندگی خود دارند در این بانوان تجلی پیدا می‌کند و می‌توان آنها را الگوی زن انقلابی اسلامی و مجاهد دانست.

 

وی خاطر نشان کرد: اواخر سال ۹۳ فعالیت مجتمع شهید زیوداری اندیمشک با هدف نقش اندیمشک در دفاع مقدس آغاز و از اوایل سال ۹۴ کارهای پژوهشی و تحلیلی و مصاحبه‌ها با کمک تعدادی از پژوهشگران شروع شد و بخشی از آن مربوط به فعالیت زنان رختشوی‌خانه بود و با توجه به ظرفیتی که زنان در این حوزه داشتند تصمیم گرفته شد کتابی با همین موضوع نگارش شود و حاصل آن کتاب «حوض خون» بود که نگارش آن به طور جدی از سال ۹۶ کلید خورد.

 

نویسنده کتاب «حوض خون» با بیان اینکه هدف ما از همان ابتدا تنها اندیمشک نبود، بلکه در تلاش هستیم کل خوزستان و تمام کشور را به جهان معرفی کنیم یاد آور شد: هر جا زمینه آموزش فراهم می‌شد برای یادگیری بیشتر حضور پیدا می‌کردیم و با وجود حس مسئولیت محققان مجموعه، مجتمع شهید زیوداری امروز در سطح کشور شناخته شده و تدوین شیوه نامه علمی در حوزه تاریخ شفاهی برای اولین بار از دستاوردهای این مجتمع است.

 

وی از رسانه‌ها خواست به همه کتاب‌هایی که در حوزه دفاع مقدس نگارش شده توجه داشته باشند و منتظر این نمانند که مقام معظم رهبری بر یک کتاب تقریظ بنویسند و خاطر نشان کرد: ما وظیفه داریم آثار حوزه ادبیات پایداری را رصد و در معرفی بانوان و ولی نعمتان انقلاب و دفاع مقدس تلاش کنیم.

 

«صغری روستایی» از زنان فعال در رختشوی‌خانه و «دکتر محمد تایید» رئیس وقت بیمارستان شهید کلانتری اندیمشک نیز در این نشست به بیان مطالب و خاطراتی از فعالیت بانوان در رختشوی‌خانه پرداختند.

کد خبر 1121294

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha