مژگان ریاحی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: حفر غیر کارشناسی کانال در کنار پی طاق در سال های گذشته و رانش دیوار، افزایش بار زنده طاق (بازدیدکنندگان گروهی زیاد)، اشکال ساختاری در معماری اولیه طاق و پوسیده شدن ملات های نگه دارنده آجرها موجب ایجاد ترک و شکاف در سقف این بنا و برهم خوردن یکپارچگی طاق آن شده بود.
وی از صرف 60 میلیون ریال اعتبار برای مرمت این بنا خبر داد و افزود: عمارت ستوده واقع در قلعه تاریخی چالش تر قرار دارد و 2 عمارت بیرونی و اندرونی با عذاره های سنگی و نقوش ایرانی - اسلامی، این بنا را که در سال 1323 هجری قمری در چالش تر بنا شده همچنان کانون توجه گردشگران و علاقه مندان به بناهای تاریخی قرار داده است.
وی همچنین از پایان یافتن کاوش های باستان شناسی در بخش های منج، بارز و شوارز، ارمند، میلاس و خان میرزا شهرستان لردگان خبر داد.
ریاحی اظهار داشت: کاوش های باستان شناسی در این محوطه های تاریخی اوایل پارسال آغاز شده بود و اکنون با پایان یافتن این کاوش ها در مجموع 512 محوطه باستانی و قابل ثبت در فهرست آثار ملی شناسایی شده است.
وی خاطر نشان کرد: اشکفت ها، پناهگاه سنگی، تپه ها، محوطه، گورستان عصر آهن، بردگوری، هاون سنگی بستری و سنگ آسیاب از جمله آثار شناسایی شده با قدمت متعلق به دوران اسلامی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: تاکنون سه فصل باستان شناختی در اردل اجرا شده است که با اجرای این سه فصل یکصد و 73 محوطه باستانی از دوره پارینه سنگی تا دوره قاجار شناسایی شده است.
ریاحی، تعداد کل آثار شناسایی شده در سه فصل بررسیهای صورت گرفته را 592 محوطه باستانی عنوان کرد و گفت: چهارمحال و بختیاری اکنون 490 اثرملی ثبت شده از قبیل بنای تاریخی، محوطه باستانی، قبرستان و تپه دارد.
پایان پیام/
نظر شما