به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، تاکید رییسجمهوری برای تسریع در فروش اموال مازاد دولت، تزریق منابع راهکار اشتغالزایی نیست، عدم وابستگی مسائل کشور به برجام در دولت سیزدهم، خلاءهای فرهنگی در توسعه بروکراسی وجود دارد از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۸ آذر است.
تاکید رییسجمهوری برای تسریع در فروش اموال مازاد دولت
آیتالله سید ابراهیم رییسی دوشنبه شب در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، اظهار امیدواری کرد برنامه مولدسازی اموال مازاد دولت با همکاری همه دستگاهها و قوای کشور هر چه سریعتر اجرایی شود.
رییس جمهوری گفت: تمام مدیران برای رفع کسری بودجه بدون آثار تورمی باید با وزارت اقتصاد و دارایی برای تأمین بوجه از این طریق همکاری کنند.
وی همچنین اهتمام مسئولان را برای تثبیت قیمتها و آرامش بازار اقدامی ارزنده و ضروری دانست و خواستار تداوم نظارت دقیق و جدی بر قیمتها و تنظیم بازار شد.
در این جلسه، وزیر امور اقتصادی و دارایی از راهکارهای پیشنهادی برای اجرای برنامه مولدسازی داراییهای دولت از طریق فروش اموال مازاد با هدف تامین بخشی از منابع بودجه گزارش داد و مقرر شد برای برطرف شدن موانع فروش اموال مازاد دولت مجوزهای لازم دریافت شود.
در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت همچنین طرح تامین منابع مالی از طریق تهاتر و با هدف افزایش سرمایه گذاری در پروژههای زیربنایی در حوزههای نفت، نیرو و راه و شهرسازی مطرح و مقرر شد برای تسریع در اجرای این طرح ها، مقررات و آییننامههای لازم تهیه و به تصویب مراجع ذیصلاح برسد
در ادامه جلسه گزارشی از وضعیت تنظیم بازار و نقش مثبت اجرای طرحهای دولت برای تثبیت قیمتها بویژه اقلام خوراکی ارائه شد که نشان میدهد اجرای طرح سفارش خرید مرغ و تخم مرغ از طریق سامانههای فضای مجازی و تحویل مستقیم آن به متقاضی در تهران و کرج در ثبات قیمت ها و توزیع، آسان تر، موثر و موفق بوده است.
تزریق منابع راهکار اشتغالزایی نیست
سید احسان خاندوزی در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه(9آذر) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون جهش و رونق تولید در مورد نحوهی اجرای بند «الف» تبصره ۱۸ قانون بودجه سال جاری به منظور حمایت از تولید و اشتغال بیان کرد: یکی از اتفاقات مبارک که در بودجه سال ۱۴۰۰ رخ داد این بود که برخلاف سالهای قبل بدون اینکه مصارف پیشبینی شده در تبصره ۱۴ بودجه صرفا هزینه شود برای پویایی و به کارگیری آن در رشد اقتصادی و اشتغالزایی آن را به بند «الف» تبصره ۱۸ بودجه انتقال داد که در آنجا منابع پیش بینی شده دولت برای اشتغالزایی با منابع بانکی تلفیق شد و به اهرمی برای رفع بیکاری و اشتغالزایی پایدار تبدیل گردید.
وزیر امور اقتصاد و دارایی اظهار کرد: نکته مهم دیگر تخصیص این منابع متناسب با نرخ بیکاری در هر استان بود یعنی این منابع بانکی و دولتی که با هم ترکیب شد بنا شد متناسب با نرخ بیکاری هر استان تخصیص داده شود، اما آنچه که در عمل اتفاق افتاد در خردادماه سال جاری دستورالعمل اجرای این تبصره مصوب شد، اما آنچه که باعث شد انتظارات مجلس شورای اسلامی و دولت در این زمینه تحقق نیابد این بود که سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد که باید موافقتنامههای بیندستگاهی طی شود و بر این موضوع تاکید کرد. ما در سه ماه آغاز به کار دولت جدید سعی کردیم تا این مراحل کنار زده شود و هرچه سریعتر این ۳۲ هزار میلیارد تومان اختصاص یابد.
وی ادامه داد: نکته حائز اهمیت دیگر تعیین سهم استانها بود که سلسله جلساتی در این زمینه برگزار شد و درخواست استانها به صورت مکتوب جمعآوری شد و در کارگروههای تخصصی ملی مورد ارزیابی قرار گرفت. قرارداد عاملیت بانکی و اینکه چگونه کار از سوی بانکها صورت گیرد نیز مورد بررسی قرار گرفت.
خاندوزی با بیان اینکه هدف ما ایجاد اشتغال پایدار است،گفت: صرفا تزریق منابع راهکار اشتغالزایی نیست و لذا برنامه تمام دستگاهها را برای نحوه هزینهکرد این ۳۲ هزار میلیارد تومان برای اشتغالزایی پایدار جمعآوری کردیم.قرار است در ۱۳ آذرماه تمام استانها برای نحوه اجرای بند «الف» تبصره ۱۸ فراخوانده شوند. سهم اشتغال هر استان مشخص شده و انشاءالله ظرف یک ماه آینده اعتبارات برای اشتغالزایی در سال جاری تزریق میشود و کوتاهیهای گذشته جبران میگردد.
عدم وابستگی مسائل کشور به برجام در دولت سیزدهم
غلام رضا شریعتی اندراتی، نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی ورئیس مجمع نمایندگان استان مازندران در توئیتی نوشت:
شرطی سازی امور کشور با همت و تدبیر دولت قوی در حال شکستن است،
عضویت در سازمان همکاری شانگهای، گسترش واکسیناسیون، تحرکات و روابط دیپلماسی انرژی ایران در منطقه، نشانی از عبور شرطی سازی کشور به برجام و افایتیاف و امثالهم است.
دولتی مردمی برای ایران قوی
خلاءهای فرهنگی در توسعه بروکراسی وجود دارد
مهدی طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شب گذشته (دوشنبه 8 آذر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: قانونگذار امر کرده که بخشی از کسری بودجه دولت از روش فروش اموال مازاد تامین شود. هیچ دستگاهی نمیتواند از این امر تخطی کند.
طغیانی گفت: در توسعه بروکراسی خلاءهای فرهنگی وجود دارد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: دیوان محاسبات و سایر دستگاههای نظارتی باید در مقابل متخلفان فروش اموال مازاد دولتی برای متخلفان پرونده قضایی تشکیل دهند.
رژیم صهیونیستی امروز حتی توان رویارویی با حزب الله را هم ندارد
هادی بیگینژاد، نماینده ملایر در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون انرژی مجلس در توئیتی نوشت: امروز،روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین است. رژیمی که زمانی سه کشور عربی را شکست می داد امروز حتی توان رویارویی با حزب الله را هم ندارد و در آینده نزدیک دیگر جرات هماوردی با حماس را نیز نخواهد داشت.
بدا به حال دولت ها و دولتمردانی که به این خانه عنکبوت در حال فروپاشی امید بسته اند.
نظر شما