خبرگزاری شبستان،جهان اسلام: پرتاب مواد منفجره در مرکز اسلامی المپیا تازه ترین آخرین مورد از رشته حمله به مکان های عبادی در این منطقه است.
دفتر شورای روابط آمریکایی-اسلامی در واشنگتن ویدئویی امنیتی را به اشتراک گذاشت که نشان میدهد فردی در روز 23 نوامبر در حالی که در درون خودروی خود از مسجد المپیا می گذشت مواد منفجره را به داخل این مسجد پرتاب کرد.
اگرچه در این افتاق به کسی آسیبی نرسید و خسارتی وارد نشد اما به گقته شورای روابط اسلامی-آمریکایی همسایگان صدای انفجار را تا دو مایلی دورتر شنیدند و این انفنجار تعداد زیادی از افراد حاضر در مسجد را شوکه کرد.
«مصطفی محمد علی »، رئیس مرکز اسلامی المپیا در این یاره گفت: این نوع حملات فقط افراد جامعه اسلامی را گردهم می آورد و ما را قوی تر می کند.
وی افزود: ما نه فقط در مرکز اسلامی المپیا بلکه در جامعه گسترده تر با کنیسه ها، کلیساها و گروه های بین ادیانی متحدتر می شویم.
این انفجار تازه ترین مورد از سری حملات به مکان های عبادی از جمله کلیساها، کنیسه ها و مساجد در منطقه پوگت ساند، است.
محمدعلی گفت: به نظر می رسد در اینجا یک الگو وجود دارد و این چیزی است که به نظر من باید به طور کلی و در ابعاد گسترده تر نه فقط به عنوان یک حادثه باید مورد بررسی قرار بگیرد.
به همین دلیل است که وحدت میان مساجد و کلیساها در آمریکا مسئله ای است که این روزها رواج بیشتری نسبت به قبل پیدا کرده است.
به نظر می رسد یکی از دلایل افزایش این وحدت، گسترش پدیده مذهب هراسی چه در آمریکا و چه در سایر کشورهای جهان به ویژه کشورهای اروپایی است. حالا دیگر نه تنها اسلام هراسی بلکه مسیحیت هراسی هم تبدیل به دغدغه ای بزرگ برای همه آنهایی شده که هنوز نشانه هایی از انسانیت در درونشان وجود دارد.
جهان در حال تبدیل شدن به جایی است که در آن ایجاد هراس از مذاهب و پیروان آن، امری عادی شده است و در این شرایط تفاوتی میان اسلام هراسی یا مسیحیت هراسی وجود ندارد. همانطور که اسلام هراسی در سراسر جهان به ویژه در کشورهای غربی و امریکا در حال گسترش است، حمله به مسیحیان هم افزایش پیدا کرده و نمی توان به این مسئله واکنش نشان نداد.
نمونه بارز این روند را می توان در افزایش حملات علیه مساجد، کلیساها و حتی کنیسه ها در آمریکا مشاهده کرد.
«مسجد جامع شهر نیوهیون ایالت کنتیکت آتش گرفت» ، «مراسم عزاداری برای قربانیان آتش سوزی در مسجد «دارالهجرت» در «مینه آ پلیس» آمریکا برگزار شد»، «حداقل 4 نفر در نتیجه حمله مسلحانه به کلیسایی در منطقه «نیو انگلند» ایالت نیوهمپشایر زخمی شدند»، «یک مرد مسلح ۱۱ نفر را در کنیسه یهودیان در شهر پیتسبرگ امریکا به قتل رساند» و. ..؛ این ها تنها چند نمونه از اخبار مرتبط با هدف قرار دادن مکان مذهبی در آمریکا هستند.
احساس خطر در نتیجه این اتفاقات موجب شده است تا از سوی دیگر خبرهایی مانند وحدت مسجد و کلیسا که نشان دهنده نزدیک شدن مسلمانان و مسیحیان به یکدیگر است، به گوش برسد. نمونه وحدت میان مسجد و کلیسا در شهر «بالتیمور» واقع در «مریلند» آمریکا به چشم می خورد. در چند ماه اخیر مسجد «محمد» با همکاری چند کلیسای مسیحی به درخواست برای وحدت، پاسخ مثبت داده اند.
در این ماه ها، این مسجد و کلیساها از جمله کلیسای «Kingdom Life»، کلیسای «Morning Star» و کلیسای «Safe Streets » عشق را در میان شهروندان بالتیمور تقسیم کرده اند. «اندرو محمد»، یکی از اعضای جامعه اسلامی بالتیمور در این باره می گوید: «خشونت در جامعه ما را به سمت وحدت با جامعه مسیحی سوق داد».
پیش از این نیز یک کلیسا و یک مسجد مرزی خواستار برگزاری روز وحدت در «پارک دوستی» به منظور پیوند میان ادیانی در مرز مکزیک و آمریکا شده بودند. امام «طاها حسن» از مرکز اسلامی «سان دیه گو» در این باره گفت: وقتی کنار هم جمع می شویم، می توانیم با هم به دعا و نیایش بپردازیم و بر مشکلات غلبه کنیم.
مساجد، کلیساها و کنیسه ها حالا به این نتیجه رسیده اند که برای مقابله با پدیده مذهب هراسی باید با هم متحد باشند و مسلمانان، مسیحیان و یهودیان هم می دانند که برای جلوگیری از گسترش پدیده هراس از مذاهب باید دست به دست هم بدهند.
نظر شما