قرآن بنی رضی در مرحله صدور مجوز نشر/هنر کتابت قرآن احیا شود

معاون نظارت بر چاپ و نشر دارالقرآن با اشاره به طی مراحل صدور مجوز برای مصحف بنی رضی، علامتگذاری به شیوه ایرانی که سهولت قرائت را درپی دارد از ویژگی های آن برشمرد.

 

احمد حاجی شریف، معاون نظارت بر چاپ و نشر سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به قرار داشتن قرآن بنی رضی در محله صدور مجوز نشر به خبرنگار شبستان گفت: این مصحف توسط بنی رضی از نسخ نویسان ممتاز کشور به رشته تحریر در آمده و به همت ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور به طور کامل و 30 جزئی با شمارگان پنج هزار نسخه منتشر می شود.

وی درباره امتیازات این مصحف اظهار کرد: هر یک از صفحات این قرآن ختم به آیه شده و از نظر نگارش از بعد بالای هنری برخوردار است. کتابت آن به شیوه مصاحف ایرانی قرائت را برای مخطاب با سهولت همراه می کند و در هر صفحه از آن 13 سطر کتابت شده است.

 

حاجی شریف تاکید کرد: امید است دیگر خوشنویسان کشور نیز به احیای فرهنگ کتابت قرآن به شیوه ایرانی اهتمام داشته باشند تا بتوان به دوران نامداری در این عرصه که چهره هایی همچون نیریزی و ارسنجانی ها کتاب قرآن ایران را سرآمده کرده بودند، بازگردیم.

معاون نظارت بر چاپ و نشر سازمان دارالقرآن با بیان این مطلب که قرآن بنی رضی به شیوه رسم المصحف کتابت شده است، عنوان کرد: اما علامتگذاری آن به شیوه مصاحف ایرانی است به گونه ای که واوهای مدی را به صورت ضمه برگردان درج کرده است.

 

وی ادامه داد: کیفیت چاپ نیز از دیگر ویژگی های این مصحف است چراکه در کاغذ گلاسه و چهاررنگ چاپ شده است. این قرآن در ادامه مسیر انتشار مصاحف سهل القرائت بر مبنای رسم الاملاء که بعد از انقلاب رواج بیشتری داشته کتابت شده است.

حاجی شریف با بیان این مطلب که نمی توان فعلا به توافق بر سر کاربرد شیوه واحد در کتابت قرآن اندیشید، ابراز کرد: چراکه هم اکنون شیوه های متعددی در کشور در حال اعمال است. اینکه امروز قرآن عثمان طه مورد توجه ناشران قرآنی قرار دارد به دلیل آزاد بودن امتیاز چاپ و نشر آن است، در حالی که برای مصاحفی همچون بنی رضی چندین سال وقت و میلیون ها تومان اعتبار هزینه شده است.

 

وی درباره متابعت سازمان دارالقرآن الکریم از شیوه نامه ابلاغی مرکز طبع و نشر قرآن برای کتابت مصحف شریف ابراز کرد: اگرچه این شیوه نامه ابلاغ شده اما صحت اجرایی ندارد. سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان مسئول نظارت بر چاپ و نشر قرآن در نظام نمی تواند مصحفی را منتشر کند که قرائت آن برای عموم مردم ممکن نیست.

حاجی شریف تاکید کرد: این شیوه نامه به جهت علامتگذاری مخاطب را با سختی در قرائت مواجه می کند که متاسفانه در سطح آموزش و پرورش هم به کار گرفته شده است. باید توجه داشت که نمی توان قرآن را به شیوه ای نوشت که دیگران قادر به خواندن آن نیستند چراکه درباره آیات الهی صوت از اصالت برخوردار است نه کتابت.

وی با بیان این مطلب که اجرای چنین آیین نامه ای تنها از طریق ابلاغ رهبر معظم انقلاب ممکن می شود، خاطرنشان کرد: هر ماه نزدیک به 50 قرآن با خطوط و کتابت متفاوت به معاونت نظارت بر چاپ و نشر قرآن در سازمان تحویل داده می شود.

پایان پیام/


 

کد خبر 112364

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha