به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، میثم علیپور، حافظ کل قرآن کریم و عضو کمیته تحول و بازنگری ساختار قرآنی کشور با حضور در برنامه مصباح از شبکه قرآن و معارف سیما با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در خصوص لزوم تحول توسعه فرهنگی کشور گفت: یکی از منویات مقام معظم رهبری مدظله العالی تحول در حوزه فرهنگ به ویژه شورای توسعه فرهنگ قرآنی است ایشان در پیوست حکم هایی که به اعضای شورای انقلاب فرهنگی دادند طرح اولیه تحول را در بازه زمانی دو ماهه تعیین کردند.
وی با اشاره به اهم فعالیت های کمیته تحول و بازنگری ساختار قرآنی کشور تصریح کرد: این کمیته حدود ۲ هفته فعالیت خود را در این مقطع زمانی با طرح های مطالعاتی متعدد در مورد ساختار مدیریت قرآنی و فرهنگ قرآنی آغاز کردند گفتنی است پیش از این در مدت ۱۲ سال طرح های تحولی و بازنگری به صورت فصلی و سالیانه توسط کارشناسان و پژوهشگران متعددی انجام شده است.
این عضو برجسته هیات علمی با اشاره به عنوان بازنگری در نام کمیته تحول و بازنگری ساختار قرآنی کشور عنوان کرد: بر این اساس واژه بازنگری از این حیث در نام کمیته آمده است که آیا تحول در ساختار قرآنی به تنهایی موضوعیت دارد؟ یا قبل از ساختار در فرآیند ها و نگرش ها نیازمند بازنگری هستیم؟
وی افزود: کمیته تحول و بازنگری ساختار قرآنی کشور ضمن حضور اعضای حقیقی و حقوقی از مشارکت طراحان منظور توسعه قرآنی در شورای توسعه فرهنگ قرآنی و کمیسیون های آن و همچنین طراحان اسناد چهارگانه منشور توسعه قرآنی استفاده می کنند.
علیپور تصریح کرد: با توجه به برگزاری جلسات متعدد کمیته تحول و بازنگری ساختار قرآنی کشور به جمع بندی مهمی دست یافتیم که بر این اساس برای تحقق تحول در حوزه قرآنی بر اساس منویات و مطالبات مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی به سه بخش بینش و نگرش، فرآیندها و ساختارها نیازمند هستم. اما نکته مهم اینجاست که اولویت تحویل با کدام بخش است؟ آیا هر سه بخش نیاز به تحول دارد؟ و یا صرفاً باید به دنبال گلوگاههای حوزه قرآنی رفت و آنها را تغییر داد؟
وی عنوان کرد: کمیته تحول و بازنگری ساختار قرآنی کشور به این نتیجه رسید که اگر فرایندهای توسعه فرهنگ قرآنی شناسایی و بهسازی شود لاجرم تغییر و تحول هم شکل خواهد گرفت. این جمع بندی بر اساس نظریات کارشناسان و مبانی علوم تحول به دست آمده و بی شک پیش نویس طرح تحول قرآنی بر اساس همین مبانی علمی مدیریتی است.
این عضو کمیته تحول و بازنگری در ساختار قرآنی کشور تصریح کرد: امروز ساختار قرآنی کشور نیازمند تحول است و بازنگری ها ما را به این نقطه رساند که باید این تحول در مدیریت و نگرش ها اتفاق بیفتد.بر این اساس برخی از تعاریفی که در حوزه قرآنی به ثبت رسیده نیازمند بازنگری است به عنوان مثال استاد قرآن شخصی متخصص در تلاوت حفظ و تدریس قرآن است بر اساس این تعریف استاد قرآن قاری، حافظ و یا عضو هیئت علمی رشته های علوم قرآنی است.
علیپور خاطر نشان کرد: اما وقتی در مورد توسعه فرهنگ قرآنی و تعریف آن سخن می گوییم از پدیدهای به نام امور قرآنی یاد می کنیم که مشخص نیست کدام دانشگاه متولی تربیت متخصص امور قرآنی و مدیریت آن است و یا با تعریف گسترده پژوهش قرآنی مشخص نمیشود که با تعریف استاد قرآن چه نسبتی دارد؟ بر این اساس ما تا نگرش خود را نسبت به مشارکت اعضای دیگر جامعه در توسعه فرهنگ قرآنی تغییر ندهیم تحولی رخ نمی دهد.
نظر شما