به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند، آیت الله «سید علیرضا عبادی» امروز (۱۶ آذر) در دیدار با جانشین سازمان بسیج مداحان کشور با اشاره به جایگاه ویژه مداحی برای اهل بیت (ع)، اظهار کرد: یکی از زوایای مداحی توفیق حب اهل بیت(ع) است که خداوند به کسانی که این توفیق را دارند عنایت کرده است.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی در ادامه مداحان را مانند رسانه ای دانست که رسالت خود را نسبت به جامعه ادا می کنند و گفت: در این راستا رعایت چند چیز شرط است یکی اینکه محتوای مداحی باید دارای پیام باشد و صرفا جنبه عاطفی نباشد، دیگر اینکه سنت خودشان را حفظ کنند، ما هم در گذشته و هم در حال ایران و از جمله در خود خراسان جنوبی مداحان جالبی داشته و داریم.
وی با اشاره به اینکه شیوه سنتی مداحی بر اساس فطرت انسانی است، تصریح کرد: حتی اگر یک کودک شش ساله نوحه می شنود حالات یک عزاداری به خود می گیرد، آهنگ آن مداحی او را تحت تاثیر قرار میدهد و مانند افراد بزرگسال حالت گریه و حزن به خود می گیرد.
آیت الله عبادی با بیان اینکه شیوه مداحی سنتی مخاطب شنونده را به نشاط می آورد، افزود: اما سبک مداحی در زمان کنونی دچار تغییراتی شده است به طوریکه اگر تصویری از آن مداحی نباشد و مخاطب آن را از رادیو بشنود متوجه نمی شود که آن مربوط به مجلس عیش است یا عزا تا برسد زمانی که مداحی حالت ترانه پیدا می کند.
امام جمعه بیرجند با تأکید بر اینکه مداحی باید محتوای دارای پیام داشته باشد و آهنگ و سبک مداحی در جذب پیام بسیار موثر است، گفت: در هر زمان و شرایطی مسئله روز و نیازهای مردم اعم از اینکه جنبه حب یا بغض داشته باشد در اولویت است و باید در پیام های مداحی ها گنجانده شود.
به گفته وی باید مواد اولیه را با توجه به مسائل اولویتدار روزمره به دست شعرا بدهیم تا آنها متناسب با این اولویتها اشعار را تنظیم کنند تا ما همیشه به روز و دارای پیام صحبت کنیم و حتی آهنگ مداحی ما دارای پیام باشد.
آیت الله عبادی با اشاره به اینکه هنر یکی از اسرار ماندگاری آثار است، عنوان کرد: از تاریخ زندگی امام رضا(ع) تا کنون مشاهده می کنید که اشعار دعبل خزاعی اصلا کهنه نمی شود و مانند آیه قرآن می ماند، چون اشعار او هدفمند بود و صرفا برای یک جلسه و مراسم سروده نمی شد.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی گفت: در همه امور اخلاص جان مایه اصلی است، گاهی اوقات مطلبی به یک ساعت توضیح نیاز دارد تا مخاطب آن را متوجه شود اما شاید بتوانیم همین مطلب را در یک رباعی منتقل کنیم.
نظر شما