به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الجزیره، روزنامه انگلیسی تایمز گزارش داد: شرکت فیس بوک با شکایت هایی قضایی در انگلیس و آمریکا روبه رو است که این شرکت را به مشارکت در نسل کشی مسلمانان روهینگیا در سال 2017 میلادی از طریق اجازه نشر سخنان تحریک آمیز علیه این اقلیت در میانمار متهم کرده است.
وکلای قربانیان خواستار غرامت بیش از 150 میلیارد دلار در یکی از بزرگترین دادرسی های دسته جمعی برای قربانیان جرایم ضد انسانی دربرابر دادگاه های داخلی در سراسر جهان شدند.
وکلا می گویند: فیس بوک سخنان نفرت انگیز و انزجارطلبانه علیه اقلیت مسلمان روهینگیا را ترویج و تقویت کرده است. با این وجود، فیس بوک به قصور در کنترل محتوای ضد روهینگیا اذعان کرد. بنابراین این شرکت مدیرانی را منصوب نکرد تا بتوانند زبان های میانماری یا روهینگیایی را بخوانند یا درکی از صحنه سیاسی در این کشور داشته باشند.
این وکلا همچنین فیس بوک را به شکست در حذف پست های تحریک کننده به خشونت یا بستن صفحاتی حاوی سخنان نفرت انگیز متهم کرد، باوجود اینکه هشدارهای مکرر از سال 2013 میلادی توسط سازمان های حقوق بشری ارایه شد.
گزارش های رسانه ای اعلام کردند: اینگونه محتوا وضعیت وخیم در آنجا را تشدید می کند.
در این شکایت ارایه شده به دادگاه منطقه شمالی سانفرانسیسکو آمده است: مدیریت فیس بوک برای تجارت زندگی روهینگیا به منظور نفوذ به بازار یک کشور کوچک در جنوب شرقی آسیا آماده بود.
شکایت کنندگان، فیس بوک را به رباتی تشبیه کردند که برای یک ماموریت برنامه ریزی شده است. این رشد ناشی از نفرت و تقرجه، اختلافات و اطلاعات نادرست است که منجر به نابودکردن زندگی صدها هزار روهینگیایی شده است.
در نامه ای که وکلای قربانیان به مقر فیس بوک در انگلیس ارسال شد، آمده است: موکلان ما به عنوان بخشی از نسل کشی و جنایت علیه بشریت در میانمار مورد اقدامات خشونت بار خطرناک، قتل و نقض شدید حقوق خود قرار گرفتند.
در این نامه آمده است: کمپین نسل کشی از طریق مطالب منتشر شده در فیس بوک تقویت شده است.
در آگوست 2017 میلادی، نیروهای امنیتی میانمار با حملات خشونت بار به مسلمانان در روستاهای ایالت راخین حمله کردند. به طوری که مسلمانان روهینگیا مجبور به فرار به بنگلادش و زندگی در شرایط سخت داخل بزرگ ترین اردوگاه های پناهندگان در جهان شدند.
نظر شما