کشاورزی سنتی دیگر جوابگو نیست/ لزوم پیوند پژوهش و فناوری با حوزه کشاورزی

عباسی با تاکید بر اینکه کشاورزی سنتی دیگر جوابگو نیست گفت: پژوهش و فناوری باید با حوزه کشاورزی گیلان پیوند بخورد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «اسدالله عباسی» امروز (چهارشنبه 17 آذر) در اختتامیه همایش هفته پژوهش که با حضور مدیران دستگاه‌های اجرایی، پژوهشگران و فناوران استان گیلان برگزار شد اظهار داشت: از اینکه توفیق پیدا کردم تا در جمع فرهیختگان و فناوران گیلان باشم خرسندم. 

 

استاندار گیلان با بیان اینکه راه پیشرفت و بالندگی از مسیر پژوهش و فناوری می‌گذرد عنوان کرد: طبق برنامه پنجم و ششم توسعه سهم پژوهش قرار بود هر سال نیم درصد افزایش پیدا کند اما این امر به دلایلی آن طور که باید تحقق پیدا نکرد.

 

عباسی یکی از دلایل اصلی عقب ماندگی سیستم اداری را علم پایه نبودن و انجام کارها خارج از مبنای سیستمی و پژوهشی خواند و تصریح کرد: تولیدات علمی ما باید خریداران زیادی داشته باشد اما متاسفانه حوزه صنعت با فناوری و پژوهش ارتباط مناسب و خوبی ندارد. 

 

وی حذف و برداشتن موانع از مسیر پژوهش و ارتباط آن با اقتصاد و حوزه صنعت را خواستار شد و با تاکید بر اینکه نگاه دولت خدمتگذار بر مبنای دانش بنیان است افزود: کشاورزی سنتی دیگر جوابگو نیست و با شیوه فعلی درآمد زیادی نصیب فعالان این عرصه نمی‌شود.

 

نماینده عالی دولت در استاندگیلان پیوند حوزه کشاورزی استان با پژوهش و فناوری را هم مهم و لازم دانست و اضافه کرد: دولت وظیفه دارد به دانشگاه‌ها کمک مالی انجام دهد اما دانشگاهی که نتواند در راستای درآمدزایی تولیدات پژوهشی و علمی داشته باشد کارایی مناسبی ندارد.

 

استاندار گیلان وضعیت صنعت در استان را مورد توجه قرار داد و با اذعان به اینکه دستگاه‌های اجرایی در امر پژوهش نباید غفلت کنند اظهار داشت: دانشگاه ها باید به سمت ارتباط برقرار کردن با سرمایه‌گذاران پیش بروند تا تولیدات پژوهشی وارد بازار مصرف شود.

 

عباسی دفع آفات و نباتات به روش‌های اصولی و حل معضل پسماند را از جمله موضوعاتی که پژوهشگران و فناوران گیلانی می‌توانند به آن ورود کنند و طرح ارائه دهند ذکر کرد و افزود: اگر محصولات فناورانه  خوبی در این حیطه ها تولید شد باید زمینه جهت خریداری و تولید انبوه آن‌ها فراهم گردد.

 

وی گیلان را از حیث منابع انسانی استانی بسیار قوی اعلام کرد و با بیان اینکه باید از این ظرفیت ها بهینه استفاده شود ادامه داد: دستگاه‌های اجرایی گیلان باید اعتبارات یک درصد پژوهشی خود را جذب کنند و گزارش آن را به استانداری ارائه دهند.

 

نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به اینکه یکی از شاخص‌های سنجش مدیریت و عملکرد مدیران میزان جذب اعتبارات پژوهشی است خاطرنشان کرد: دستگاهی که در این امر کوتاهی کند تنبیه می‌شود زیرا هزینه کرد در حوزه پژوهش سرمایه است.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، در پایان این مراسم از پژوهشگران و فناوران نمونه گیلان و دستگاه های برتر در حوزه فناوری  با اهدای لوح سپاس تقدیر به عمل آمد.
 ‏

کد خبر 1124926

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha