به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، «سید ضیاءالدین میرحسینی» در گفتوگوی خبری تحقیق و توسعه بدون پژوهش را دستاوردی ناپایدار قلمداد کرد و اظهار داشت: توسعه پایدار و همه جانبه در هر کشوری در گرو گسترش فعالیتهای پژوهشی آن کشور است و اساسا پژوهش ارتباط بسیار تنگاتنگی با امر توسعه دارد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان با بیان اینکه قدرت، توان و استقلال هر کشوری و میزان پیشرفته بودن آن کشور به توسعه علم و فناوری آن بستگی دارد عنوان کرد: در توسعه علم و فناوری جایگاه پژوهش بسیار حساس و تعیین کننده است از طرفی کلیه برنامههای توسعهای باید مبتنی بر پژوهش باشند.
میرحسینی به معضل آب در سطح کشور اشاره کرد و با تاکید بر اینکه توسعه صنعتی در کشور بدون توجه به الزامات استقرار برخی صنایع آببر انجام و شکل گرفت اضافه کرد: نتیجه بیتوجهی به پژوهش این شده است که صنایع استقرار یافته نه تنها در امر اشتغالزایی ناموفق بودند بلکه برای مردم و محیط زیست هم مشکلاتی را ایجاد کرد.
دبیر جشنواره برگزیدگان پژوهش و فناوری ستاد هفته پژوهش و فناوری استان گیلان مبنای برنامههای توسعه محور را پژوهش دانست و یادآور شد: روند پژوهش در گیلان رو به رشد است و نزدیک به 18 هزار مقاله که حاصل پژوهش و تحقیق هستند در دانشگاه گیلان به چاپ رسیده که هشت هزار از آنها در مجلات بینالمللی به چاپ رسیدهاند.
وی تهیه و تدوین 540 عنوان کتاب، توسعه تحصیلات تکمیلی، وجود نزدیک به یکصد رشته گرایش در دوره دکتری و 170 گرایش در دوره کارشناسی ارشد در دانشگاه گیلان را زمینهساز توسعه پژوهش خواند و اظهار داشت: در راستای این موارد، توسعه فناوری و تحقیقات تقاضا محور را هم در استان گیلان شاهد هستیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان اعتبارات یک درصد پژوهش را در سال قبل یک میلیارد و 700 میلیون تومان اعلام کرد و با بیان اینکه حدود یک میلیارد و 300 میلیون تومان آن در استان اجرا شد گفت: در مورد برخی از دستگاههایی که تکالیف پژوهشی خود را اجرا نمیکنند واقعا باید برخوردهای قانونی انجام شود.
میرحسینی سوق دادن طرحهای پژوهشی به سمت توسعه و پیشرفت گیلان را امری که دانشگاه به آن اهتمام ویژه و خاصی دارد دانست و خاطرنشان کرد: تمام فرآیندهای پژوهشی توسط دانشگاه گیلان ارزش گذاری میشود و با تصویب آنها در هیئت امنا کاری کردیم تا پژوهشها تقاضا محور و متناسب با نیازهای استان باشند.
نظر شما