ضرورت اتخاد ندابیر لازم برای مبارزه با آسیب های اجتماعی نوپدید

مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه آسیب های اجتماعی نوپدید بین دانش‌آموزان و دانشجویان وجود دارد که این نسل را به شدت تهدید می کند، گفت: لازم است برای مبارزه با این آسیب‌ ها تدابیر لازم اتخاذ شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، «هادی زارع پور» امروز (۲۳ آذر ماه) در نشست شورای فرهنگ عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد به بازماندگی از تحصیل برخی دانش‌ آموزان در مناطق روستایی و عشایری استان اشاره و اظهار کرد: یکی از تکالیف ما ایجاد زمینه و بسترهای لازم برای آموزش واجدین تعلیم آن است که هیچ دانش آموز واجب‌التعلیم از تحصیل باز نماند.

 

مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه یکی از شاخص های ارزیابی ها پوشش آموزشی است که باید پوشش ۱۰۰ درصدی را برای همه دانش آموزان به ویژه در دوره ابتدایی داشته باشیم، گفت: علی رغم این که از میانگین کشوری در همه دوره ها بالاتر هستیم، اما هنوز یک درصد از دانش آموزان ۶ تا ۱۱ سال ما در استان به مدرسه نیامده‌اند که به عنوان یک چالش و آسیب جدی تلقی می شود و باید این چالش را برطرف کنیم.

 

وی در ادامه به ضعف دیگری اشاره کرد و گفت: ضعف دانش آموزان و دانشجویان ما در مهارت های ارتباطی و حل مسئله و مهارت‌ های ده گانه است که اگر آنها را در نسل جوان و نوجوان تقویت نکنیم، به صورت جدی آسیب خواهیم دید.

 

زارع پور یادآور شد: یکی از مهارت ها، مهارت نه گفتن است که جوانان و نوجوانان باید یاد بگیرند و همچنین در مهارت حل مسئله در استان ضعیف هستیم و شورای فرهنگ عمومی و دستگاه‌ های مختلف باید راهکار ارائه دهند.

 

مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه، با اشاره به اینکه آسیب های اجتماعی نوپدید بین دانش‌ آموزان و دانشجویان وجود دارد که این نسل را به شدت تهدید می کند، افزود: لازم است برای مبارزه با این آسیب‌ ها تدابیر لازم اتخاذ شود، برای مثال فضای مجازی آسیبی جدی بوده و عرفان های کاذب که در میان نسل جوان و نوجوان شایع شده است.

 

هرمزی به نمایندگی از سازمان برنامه و بودجه استان کهگیلویه و بویراحمد هم در این نشست، گفت: ضعف فرهنگ کار در استان کهگیلویه و بویراحمد چه در بحث نظام اداری؛ کارکنان شاغل ضعف فرهنگ کار دارند و چه در بخش خصوصی شاهد این ضعف هستیم.

 

وی افزود: در بحث نظام اداری بررسی‌ ها نشان می‌دهد ساعت کار مفید اداری کمتر از دو ساعت است، در حالی که باید هشت ساعت در روز باشد در حوزه بخش خصوصی هم شاهد هستیم تسهیلاتی که در حوزه نظام بانکی به سرمایه گذار پرداخت می‌شود منجر به تولید و اشتغال نشده و به دنبال این هستیم که تسهیلات را بگیریم و مشکلات روزمره زندگی خود را برطرف کنیم.

 

هرمزی گفت: در رشد اقتصادی در استان توفیقاتی را شاهد نبودیم، در سال‌های اخیر رشد ارتقای بهره وری منفی بوده در استان ما در یک نگاه کلی کاهش بهره وری بیشتری داریم.

 

وی ادامه داد: موضوع تجمل‌گرایی و مصرف‌گرایی را داریم در مناسبت‌های شادی و چه در دیگر مناسبت‌ها فرهنگ مصرف گرایی در استان داریم در مهمانی‌های خانوادگی میزان مصرف در استان به نسبت استانداردها انحراف بیشتری دارد.

هرمزی افزود: در بحث عدم معرفی ظرفیت ها به خصوص در حوزه گردشگری و صنایع دستی این ضعف از ناحیه استان وجود دارد، منابع بسیاری را برای معرفی استان به کشور و خارج کشور هزینه می‌کنیم ولی اثر و نتیجه مطلوبی تاکنون نداشته است.

 

وی ادامه داد: در بحث عدم حمایت از تولید داخلی و زنجیره تولید صنایع دستی اگر موضوع تهیه مواد اولیه و بازاریابی مدنظر باشد، توفیق بیشتری خواهیم داشت، اما در بحث تولید مواد اولیه کاری در استان انجام نشده که یا از بیرون از استان و یا خارج از کشور وارد می‌شود و در اختیار تولید کننده قرار می‌گیرد. در صنایع دستی ظرفیت‌های خوبی وجود دارد اگر این زنجیره کامل شود میزان اشتغال و تولید در این حوزه بیشتر خواهد شد.

 

هرمزی افزود: در شرکت‌های دانش‌بنیان استان چندان توفیقی در این زمینه نداشته و در میان همه استانهای کشور وضعیت خوبی نداریم جوانان فارغ التحصیل خوبی داریم که می‌توانند با تاسیس این شرکت ها بخشی از مشکلات آنها حل و فصل شود.

 

وی گفت: پیشنهاد ما در موضوع مصرف‌گرایی و تجمل گرایی این است که به عنوان پنج مسئله اساسی استان مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر 1127030

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha