به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، سیدمحمد هاشمی (معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) ضمن اشاره به ضرورت برگزاری نمایشگاه کتاب به صورت مجازی اظهار کرد: کتاب به عنوان اصلیترین قالب فرهنگی، مخاطبان سنتی و جدید خود را دارد و در این سالها که کرونا شیوع پیدا کرده است برای گسترش آن در میان جامعه کارهای جدیدی انجام گرفت.
وی افزود: ما در حوزه تولید و توزیع کتاب مشکل کمتری داریم و در این میان اما مهمترین کاری که باید انجام دهیم، ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است.
او با بیان اینکه باید در میان مردم نسبت به کتاب و مطالعه حس و شوق ایجاد شود، عنوان کرد: نمایشگاههای کتاب علاوه بر اینکه به تولید جهت میدهند، دو ویژگی ترویج و توزیع کتاب را دارند؛ در طول سالهای مختلف نمایشگاههای کتاب، به سنت پیامرسان و تبلیغی در عرصه کتابخوانی تبدیل شدهاند و شوق و هیجانی مقطعی و زماندار را در میان مخاطبان ایجاد میکنند.
معاون حقوقی امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: برگزاری نمایشگاه کتاب به صورت مجازی ابتکار خیلی خوبی است و اگرچه کرونا همچنان ادامه دارد اما شاهدیم که دنیا به سمت فعالیتهای آنلاین حرکت کرده است و نباید بگذاریم که کرونا فعالیتهای تبلیغی و ترویجی کتاب را تعطیل کند.
وی با بیان اینکه ناشران در وضعیت خوبی قرار ندارند، یادآورشد: نمایشگاههای کتاب بهخصوص در استانها زمینه جان گرفتن دوباره ناشران را فراهم میکردند و طی دو سال اخیر که نمایشگاههای فیزیکی برگزار نشده است، نمایشگاه مجازی جان دوبارهای به ناشران میدهد.
سید محمد هاشمی در پایان سخنان خود با طرح این موضوع که ناشران نیز باید از این رویدادها استقبال کنند، گفت: نمایشگاههای مجازی کتاب و توسعه و ترویج آنها احیاگر فعالیت ناشران و نویسندگان است، زیرا آنها به خرید و خوانده شدن کتابهایشان دلگرم هستند.
اولین نمایشگاه مجازی کتاب استان اصفهان (پانزدهمین نمایشگاه کتاب استان اصفهان) از بیستم آذر ماه آغاز شده و تا بیستوششم آذرماه ١٤٠٠ به مدت هفت روز ادامه خواهد داشت. علاقهمندان اصفهانی برای بازدید و خرید کتاب میتوانند به ketab.ir مراجعه کنند.
نظر شما