اصلاح علم موجب شکل گیری تمدن اسلامی و دینی است

خانه آباد گفت: اگر علم اصلاح شود تمدنی که به واسطه آن به وجود می آید، تمدن اصیلی است که می توان آن را تمدن اسلامی و دینی خطاب کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «احسان خانه آباد» امروز شنبه (۲۷ آذر) در آئین رونمایی از کتاب «علم دینی» واکاوی آرا و اندیشه های فلسفی دکتر مهدی گلشنی و دکتر خسرو باقری گفت: یکی از بنیادی ترین مقوله های ورود به حوزه نظام سازی و تمدن سازی، علم و دانش است. اگر علم اصلاح شود تمدنی که به واسطه آن بوجود می آید، تمدن اصیلی است که می توان آن را تمدن اسلامی و دینی خطاب کرد.

 

نویسنده کتاب «علم دینی» با بیان اینکه تمدن سازی دارای دو مولفه است، افزود: مولفه اول انسان سازی است که به جرأت می توان گفت بیش از 80% پیشرفت تمدن ایران زمین از طریق انسان سازی بعد از انقلاب اسلامی بوده است و مولفه دوم قدرت سازی است. البته باید این نکته را در نظر داشت که اگر مولفه اول به خوبی و درستی شکل نگیرد قدرت بوجود آمده به جای در نظر گرفتن منافع جامعه به صورت تک بعدی و فردی اعمال می شود. 

 

وی در رابطه با فسلفه نگارش کتاب «علم دینی» گفت: در نظام تعلیم و تربیت امروز از خروجی مناسبی برخوردار نیستیم چرا که آنچنان که شایسته و بایسته است به مقوله دین توجه نشده است. در نظام تعلیم و تربیت باید به این مسئله توجه داشته باشیم که یکی از خواص مهم علم، نظامندی است، حال اگر جوانی بدون تغییر شکل علم به صورت دینی آموزشهای لازم را ببیند نمی تواند آنچه که مدنظر و سرلوحه جهان بینی اسلامی است را دریافت و منتقل کند. بنابراین اگر می خواهیم به یک تمدن اسلامی ناب در جامعه برسیم ابتدا باید از علم دین استفاده کنیم.

 

خانه آباد تصریح کرد: علم دینی متشکل از جهان بینی دینی و گزاره های اسلامی است، به عبارتی علم دینی به این معناست که گزاره ها اجتماعی و برآمده از اجتهادات در صورتیکه مغایرتی با دین نداشته باشد می تواند در این حوزه قرار بگیرد. البته باید به این مسئله توجه داشته باشید که اصل در عدم مغایرت  گزاره های با مسائل دینی است و نیازی به تطابق کامل وجود ندارد. 

 

کد خبر 1128170

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha