سقف‌هایی که از قوانین و قانونگذاران محافظت کردند

ساختمان های ادوار مجلس شورای اسلامی در 32 سال گذشته شاهد اتفاقات جالب بین قانونگذاران برای تصویب قوانین بوده اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، ساختمان مجلس قدیم با صندلی های سرخ رنگش و ساختمان مجلس در بهارستان با کرسی هایی سبز در طول این 32 سال مامنی برای قانونگذاران ایران اسلامی بوده اند. هر گاه از کنار ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی واقع در خیابان امام خمینی (ره) عبور می کنیم خاطرات زیادی اعم از اسکناس های صورتی رنگ ده تومانی که برای همه حسی نوستالژیک دارد برایمان زنده می شود. خاطراتی که سازنده ایران اسلامی در طول 24 سال از 1358 تا 1382 بوده اند. مجلسی با حضور بزرگان سیاسی جمهوری اسلامی از دور اول تا دور ششم که قوانین کشور را تعیین کردند.
این ساختمان که پیش از انقلاب محل مجلس سنا بود در مجلس اول شورای اسلامی شاهد تصویب عدم کفایب سیاسی سیدابوالحسن بنی صدر و تصویب آزادی گروگان‌های سفارت آمریکا بود.
یکی دیگر از بحرانی‌ترین درگیری‌های اتفاق افتاده در ساختمان مجلس قدیم در مجلس اوّل حمله به علی‌اکبر معین‌فر در حین ادای نطق پیش از دستور از تریبون مجلس و به هم زدن سخنرانی مهندس مهدی بازرگان بود. یکی دیگر از اقدامات مهمی که در زیر سقف ساختمان سفید رنگ با نمای داخلی سرخ رنگ انجام شد تغییر نام مجلس شورای ملی در مجلس سوم به مجلس شورای اسلامی بود.
پس از این همه قانون مهمی که در تاریخ استفاده از ساختمان مجلس قدیم به عنوان مجلس شورای اسلامی تصویب شد، این ساختمان در سال 1382 جایش را به ساختمان مجلس شورای اسلامی در میدان بهارستان داد تا پس از این تاریخ، مجالسی نظیر مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی دانش آموزان در آن برگزار شود.
ساختمان هرمی شکل مجلس شورای اسلامی در ضلع شمالی میدان بهارستان از سال 1382 مامن قانونگذاران ایران اسلامی در دوره مجلس هفتم و هشتم تا به امروز بوده است و با معماری زیبا و بودجه کلانی صرف ساختن آن شده به نظر می رسد تا مدت های مدیدی سقف نمایندگان مجلس شورای اسلامی در میدان بهارستان باشد.
در این ساختمان که نمایی سبزرنگ و زیبا دارد در دوره های هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی که نمایندگانی اکثرا اصولگرا داشت شاهد تصویب قوانین مهمی از جمله طرح تثبیت قیمت‌ها، وضعیت صندوق ذخیره ارزی، سهمیه بندی بنزین، هدفمندی یارانه، چشم انداز بیست ساله و برنامه 5 ساله پنجم بوده است.
طرح تثبیت قیمت: یکی از مصوبات جنجالی مجلس هفتم طرح تثبیت قیمت‌ها بود که بر اساس آن دولت خاتمی را از افزایش تدریجی قیمت برخی اقلام یارانه دار، همچون سوخت و کالاهای عمومی منبع می‌کرد. دکتر حدادعادل این طرح را هدیه مجلس هفتم به مردم نامید.به گفته منتقدین، این طرح، نه تنها که باعث کاهش تورم نشده است، بلکه نرخ تورم را از 15٪ درصد به 24٪ رسانده، شرکت‌های دولتی را زیانده کرده و برنامه چهارم توسعه را نیز مخدوش ساخت. بگفته برخی کارشناسان، این مصوبه، منجر به تورم انفجاری پس از سهمیه‌ای کردن بنزین و دورتر شدن از اهداف اصلی برنامه چهارم توسعه (هدفمند کردن یارانه‌ها) گردید.
سهمیه بندی بنزین: پس از روی کار آمدن دولت محمود احمدی نژاد، مجلس هفتم با زیر پا گذاردن مصوبه قبلی خود در طرح تثبیت قمیت‌ها، طرح سهمیه بندی بنزین را تصویب کرد.
هدفمندی یارانه ها یکی از مهمترین بخش‌ها و نمایان‌ترین بخش طرح تحول اقتصادی است که به تغییر فرآیند دادن یارانه‌ها می‌انجامد. در این فرایند با حذف تدریجی یارانه‌ها‌ از مواد سوختی، مواد خوراکی، آب، برق و سایر اقلام در ایران نوع دادن تغییر می‌کند که بخشی از این یارانه‌های حذف شده (60 درصد در سال 1390) به صورت نقدی به مردم پرداخت می‌شود و سایر درآمد این کار صرف کارهای عمرانی و فرهنگی می‌شود. این کار در اواخر دههٔ 1380 به اجرا گذاشته شد و بخش عمدهٔ آن در دههٔ 1390 انجام خواهد شد. از هدفمندسازی یارانه‌ها به عنوان بزرگترین طرح تاریخ اقتصادی ایران نام برده می‌شود.
به گزارش خبرنگار شبستان، سقف ساختمان های مجلس و در و دیوار آن به هر رنگی که باشد، مامن کسانی است که با تدابیر خودشان نیازهای کشور را با تصویب بهترین قوانین، پاکسازی قوانین موجود و نظارت بر کار اجرای قوانین کشور مرتفع می کنند.
پایان پیام/


 

کد خبر 112931

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha