نشر نماز مانع ترویج آسیب های اجتماعی است

زرهانی تاکید کرد: نشر نماز مانع ترویج آسیب های اجتماعی است و ساخت مساجد و نمازخانه ها سرمایه گذاری در حوزه معنوی و تامین امنیت ملی را رقم خواهد زد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی ستاد اقامه نماز، آئین افتتاح و بهره برداری از پروژه نمازخانه های بین راهی در تعدادی از استان های کشور با حضور محمد حسین رضایی مشاور رئیس جمهور در امر نماز، دکتر سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور و بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج)، داریوش امانی معاون وزیر و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، حجت الاسلام و المسلمین ناصری مشاور فرهنگی وزیر و دبیر شورای اقامه نماز سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، سید علی مهدیان معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز و و جمعی از مدیران مرکز و استان صبح روز سه شنبه، ۳۰ آذر ماه برگزار شد.

 

حجت الاسلام والمسلمین «ناصری» ،در ابتدا با اشاره به آیه ۱۸ سوره سباء و اهمیت سیر و سفر از نگاه قرآن کریم گفت: خداوند متعال درحدود ۵۰ آیه در قرآن در خصوص سیر و سفر نکات مهمی را بیان نموده است و در ۱۴ آیه به صورت تصریح خداوند کریم اشاره به سفر می کند و در ۷ آیه صراحتا امر به سفر می کند که در مهمترین آنها به سفر ایمن و با آسودگی خاطر و ایمنی کامل اشاره می‌ کند.

 

مشاور فرهنگی وزیر و دبیر شورای اقامه نماز سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در ادامه با بیان نقش مهم راهداری در کشور گفت: سازمان راهداری علاوه بر اینکه وظیفه اداره، حفظ و نگهداری از جاده ها و مسیرهای مواصلاتی کشور را بر عهده دارد، بلکه این وظیفه را به عنوان یک عبادت تلقی میکند و همه مسوولین از ریاست سازمان تا راهداران عزیز هم جان خود را در طبق اخلاص قرار داده اند و هم وظیفه قرآنی خود را حفظ جان کاربران جاده ای است را عمل می کنند.

 

وی تصریح کرد: تمامی فعالیت های سازمان برای رسیدن به این هدف است که مسیری ایمن را برای کاربران جاده ای فراهم کنند و بر همین اساس اگر نمازخانه ها و مجتمع های بین راهی در مسیر جاده احداث می شود به این خاطر این است که کاربران جاده ای علاوه بر ادای فریضه دینی خود به استراحت بپردازند تا سفر ایمنی را داشته باشند.

 

حجت الاسلام ناصری یادآور شد: به همین منظور تعداد ۱۱۰ باب نمازخانه در راه های مواصلاتی کم برخوردار و در جنب راهدارخانه ها جهت حفظ و نگهداری در سال گذشته هدف گذاری شده است که ۴۰ باب از آن بر عهده سازمان بود که ۲۰ نماز خانه کلنگ زنی شده و ۱۵ نمازخانه امروز به بهره برداری می رسد و ۵ باب تا پایان سال جاری و ما بقی آن در سال آینده بهره برداری خواهد شد.

 

دبیر شورای اقامه نماز سازمان راهداری در پایان سخنان خود با اشاره به اهمیت تقدیر از موثرین امر نماز گفت: با توجه به اینکه راهداران سازمان راهداری به خاطر گستره کاری و در برگیری آن در سطح کشور هم وظیفه سازمانی را انجام می دهند و هم به نگهداری از نمازخانه های بین راهی مشغول هستند ترتیبی اتخاذ شود تا در اجلاس سراسری نماز تجلیل شوند و همچنین ضمانت اجرایی نظارت در خصوص مجتمع های خدماتی و نمازخانه ها تقویت گردد.

 

در ادامه جلسه سید علی مهدیان معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز ضمن عرض تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا(س) و تشکر و قدردانی همه مروجین امر نماز گفت: امروزه با تدبیر مناسب، همت بالا و تلاش مضاعف شاهد بهره برداری نماز خانه های بین راهی با امکانات مناسب هستیم.

 

وی افزود: برنامه ریزی احداث نمازخانه و مساجد بین راهی در سال ۹۹ آغاز شد و این برنامه در خصوص راه های مواصلاتی که به لحاظ سرمایه گذاری توجیه اقتصادی نداشته و به لحاظ اماکن اقامه نماز و فضای معنوی کم برخوردار هستند هدف گذاری شد.

 

سید علی مهدیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره بر لزوم شناسایی مناطق و جانمایی مناسب نمازخانه ها گفت: در حوزه تکمیل این کار علاوه بر توسعه و استمرار مراکز جانمایی شده، سایر راه های مواصلاتی و شریان های جاده ای در حال بررسی می باشد و تلاش می‌کنیم از ظرفیت خیرین مسجد ساز و خیرین ترابری و سازمانها و نهاد های فعال در این حوزه استفاده بهینه را داشته باشیم و خروجی قابل دفاعی را ارائه نماییم.

 

معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز تاکید کرد: توجه ویژه به میزان تردد شریان ها در ملاک جانمایی نمازخانه ها و مساجد بین راهی اولویت گذاری شود تا بتوانیم در جلب مشارکت دستگاه ها و نهاد ها از طریق کمیسیون عمرانی مجلس و فرایند اصلاح آیین نامه دولت اقدامات موثری را انجام دهیم.

 

در ادامه جلسه دکتر سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور ضمن تقدیر و تشکر از مسوولین راهداری و راهدارانی که در سطح کشور مشغول خدمت می باشند، گفت: نحوه فعالیت این سازمان در امر ترویج فرهنگ نماز نشانگر همت و عزم نظام اسلامی برای حل مشکلات نمازخانه های مسقر در جاده های مواصلاتی است.

 

وی عنوان کرد: ایستادگی همه مقامات بلند مرتبه در اشاعه فرهنگ نورانی نماز نوید مهمی در عزم ملی در جهت رفع مشکلات موجود می باشد.

 

دکتر زرهانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نگاه اسلام در اهمیت مسجد سازی گفت: در دنیای اسلام بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در معماری مساجد کارنامه خوبی در کشور را داریم و باید تلاش کنیم در نگهداری و بهره برداری از مساجد بالاخص در راه های مواصلاتی کشور عملکرد مناسبی را داشته باشیم.

 

وی افزود: خوشبختانه تدبیری اتخاذ شده است که با هماهنگی مجلس شورای اسلامی و حمایت ستاد اقامه نماز فعالیت های خوبی مناسب با شان نماز در سطح کشور انجام شود.

 

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور یادآور شد: یکی از کارهای مهمی که وزارت راه و شهرسازی باید انجام دهد نگاه کارشناسانه به طرح آمایش ملی است که مشخص شود در کدام قسمت از کشور نیاز به احداث نمازخانه داریم تا نحوه سرمایه گذاری، رعایت بهداشت، نگهداری، تامین امام جماعت و تامین خادم با امنیت شغلی جهت رفاه مسافرین شناسایی شود.

 

این مقام مسوول در ادامه عنوان کرد: با توجه به ضرورت ایجاد سلامت روحی و معنوی برای هموطنان، نگاه دقیق در ساخت مساجد و بهره برداری مناسب و استمرار نشاط و سلامت نمازخانه ها و ایجاد کارگروه مشورتی جهت رسیدن به دستاوردهای مهم در زمینه مساجد و نمازخانه های بین راهی از اولویت مهمی برخوردار است.

 

وی در پایان با اشاره به سخنان بنیانگذار انقلاب اسلام حضرت امام خمینی(ره) افزود: نشر نماز مانع ترویج آسیب های اجتماعی است و ساخت مساجد و نمازخانه ها سرمایه گذاری در حوزه معنوی و تامین امنیت ملی را رقم خواهد زد.

 

داریوش امانی، معاون وزیر و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در ادامه جلسه ضمن تقدیر و تشکر از فعالیت های حجت الاسلام و المسلمین قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور در راستای ترویج و توسعه فرهنگ نماز در سطح کشور، گفت: تمام تلاش همکاران ما در مجموعه راهداری، اجرا شدن کامل تعهدات سازمان در راستای نشر فرهنگ نورانی نماز است.

 

وی تاکید کرد: با عنایت به اهمیت تامین رفاه برای هموطنان در سفرهای خود، احداث نمازخانه ها و مساجد در مکانی دارای امکانات رفاهی کامل و نزدیک به مجموعه های راهداری از اولویت های سازمان است.

 

رئیس سازمان راهداری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مهمترین بخش احداث نمازخانه ها نگهداری آنها است استفاده از ظرفیت خیرین مسجد ساز در این امر مورد تاکید است.

 

محمد حسین رضایی مشاور رئیس جمهور در امر نماز در ادامه ضمن تسلیت ایام فاطمیه و تشکر از همه مسوولین گفت: توصیه پیامبر اسلام در امر نماز و آیات و روایات متعدد در این زمینه نشان می دهد، همه دست اندرکاران ساخت و احداث مساجد بین راهی در ثواب کسانی که برای نماز در نمازخانه ها قدم می‌گذارند شریک هستند.

 

وی تصریح کرد: انتخاب محل، در مسجد سازی مهمترین مساله است، که در کنار زمان بهره برداری و استفاده از تجهیزات مناسب در نمازخانه ها به ترغیب در امور معنوی کمک خواهد کرد.

 

مشاور رئیس جمهور در امر نماز تاکید کرد: نگهداری کامل و زیبا از نمازخانه ها و مساجد و بروزرسانی و استفاده از نرم افزار های مناسب جهت استفاده همه هموطنان در مسیریابی مساجد در اولویت سازمان قرار بگیرد.

 

وی افزود: طرح آمایش مسجد در کشور به صورتی باشد که دسترسی همه مردم به مساجد راحت باشد و الگوسازی و استفاده از ظرفیت های موجود در کشور و تشریح وظایف هر سازمان در این زمینه مشخص شود.

 

در این جلسه تعداد ۱۴ باب نمازخانه بین راهی در مسیر راه های مواصلاتی مناطق کم برخوردار با پیام دکتر زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در استان های اصفهان، مرکزی، خراسان جنوبی، یزد، سمنان، سیستان و بلوچستان، کرمان و کرمان جنوب به صورت ویدیو کنفرانس به بهره برداری رسید.

 

 

کد خبر 1129322

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha