به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، محمد رضایی سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کردستان در سومین جلسه نظام نامه آموزشهای مهارتی افراد دارای معلولیت این استان با اشاره به ضرورت بهرهمندی بیش از پیش معلولین و توانخواهان کردستانی از آموزشهای مهارتی اظهار کرد: خدمت به معلولین وظیفه ذاتی مسئولین است.
وی بیان کرد: راهاندازی آموزش تخصصی فنی و حرفهای از نیازهای اصلی افراد دارای معلولیت استان است.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کردستان با تاکید بر انجام کامل نظام نامه آموزشهای مهارتی افراد دارای معلولیت در استان کردستان خواستار تعامل و همکاری بیش از پیش دستگاههای اجرایی ذیربط در این زمینه شد.
رضایی خدمت به معلولین را وظیفه ذاتی مسئولین دانست و افزود: ایجاد اشتغال برای معلولین در استان کردستان باید با جدیت پیگیری و دنبال شود و با توجه به اهمیت موضوع جلسات باید به صورت فصلی برگزار و روند انجام کار در هر جلسه گزارش داده شود.
فقدان مهارتهای مورد نیاز بازار کار در بیکاری معلولان اثر دارد
سیدجمیل احمدی مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان نیز در این جلسه به وضعیت اشتغال معلولین در جامعه پرداخت و گفت: مشکل بیکاری برای افراد دارای معلولیت در جامعه بدلیل شرایط خاص این عزیزان بیشتر از سایر قشرها مشهود است که فقدان مهارتهای مورد نیاز بازار کار، نقش بسزایی در این زمینه ایفاء میکند.
وی افزود: در کنار بعد اقتصادی، نقش آموزشهای فنی و حرفهای در تحولات اجتماعی و فرهنگی به ویژه در رشد و بهبود فرهنگ کار حائز اهمیت است که از جمله نتایج این آموزشها کاهش سطح بیکاری و تبعات منفی آن، کاهش معضلات اجتماعی، بازسازی و نوسازی امکانات آموزشی، توانمند سازی کارآموزان دارای معلولیت برای زندگی بهتر، افزایش سلامت جسمی و روانی و امید به زندگی، توسعه عرصههای زندگی مانند کار و حرفه، بهبود روابط اجتماعی و مناسبات انسانی است.
وی ادامه داد: نظام نامه آموزشهای مهارتی افراد دارای معلولیت براساس تکالیف معین در ماده ۱۴ قانون حمایت از معلولین تدوین شده است که ارتقای مهارتهای فنی و حرفهای کارآموزان دارای معلولیت و ارتقاء اثربخشی و کارآیی آموزشهای فنی و حرفهای ویژه کارآموزان دارای معلولیت از جمله اهداف مورد نظر در این نظام نامه است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان بیان داشت: این نظام نامه در ۱۵ ماده تدین شده است که ایجاد نگرش راهبردی، نظام مند و همسو سازی برنامههای توانمند سازی معلولین، تمرکز بر آموزشهای مهارتی کوتاه مدت کاربردی با توجه با توجه به نیازهای بالقوه کارآموزان دارای معلولیت و متناسب با نیاز بازار کار حال و آینده، استفاده از منابع و ظرفیتهای درون و برون سازمانی و توجه به رویکردها، مدلها، روشها، فناوریها و تکنیکهای نوین یادگیری مهارت از جمله راهبردهای آموزش کارآموزان دارای معلولیت در این نظام نامه است.
نظر شما