قریب به ۱۳ میلیون نفر در آستانه ازدواج هستند

متقی فر با بیان اینکه مراکز مشاوره ازدواج و خانواده ارزشیابی و رتبه بندی می شوند گفت: قریب به ۱۳ میلیون نفر در آستانه ازدواج هستند که باید نسبت به افزایش تعداد مراکز مشاوره تلاش شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، حجت الاسلام و المسلمین مهدی متقی فر مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی وزارت ورزش و جوانان در نشست هم اندیشی با مدیران مراکز تخصصی ازدواج و خانواده استان یزد گفت : مراکز مشاوره باید با تعامل، همدلی و تبادل دانش و تجربیات خود باعث پیشرفت و رشد خود شوند.

 

وی افزود : رویکرد دوره های دانش افزایی باید تغییر کند و ما طرحی را در دستور کار داریم که با توجه به نوآوری و جذابیت این طرح، قطعا از آن استقبال خواهد شد.

 

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی وزارت ورزش و جوانان بیان داشت : کار مشاورین و روانشناسان از کار پزشکی هم حساس تر است و با یک اشتباه کوچک سرنوشت یک فرد عوض می شود.

 

حجت الاسلام تقی فر با اشاره به طرح اجباری کردن مشاوره های قبل ازدواج یا طرح سنجش سلامت روان برای کودکان وتعامل با آموزش و پرورش گفت: متاسفانه برای تحقق این امر با کمبود مراکز مشاوره و مشاورین این حوزه روبرو هستیم و به شدت نیاز داریم که مراکز مشاوره را گسترش دهیم.

 

متقی‌فر بر ارزشیابی و رتبه بندی مراکز مشاوره حوزه ازدواج تاکید کرد و گفت: وقتی اثر سنجی نمی‌کنیم نقاط مثبت دیده نمی‌شود و نقاط ضعف هم ادامه می‌یابد. ما دنبال  این هستیم که چشم اندازی را برای فعالیت و توسعه مراکز مشاوره در دستور کار داشته باشیم. با رتبه بندی مراکز حمایت های مادی و معنوی نیز بر اساس آن رتبه بندی انجام می شود.

 

وی ادامه داد: حمایت از مراکز نیز تنها مادی نیست هرچند باید از دفاتر حمایت مالی نیز انجام شود،  اما حمایت های معنوی از جمله معرفی کردن ظرفیت مراکز، اهمیت مشاوره و اثرات آنها با رایزنی با دیگر نهادها را نیز باید پی بگیریم.

 

مهدی متقی فر مدیر کل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان با اعلام اینکه  ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در سن ازدواج هستند،تصریح کرد : از این تعداد 9 میلیون نفر جوان هستند یعنی در سن 18 تا 35 سال قرار دارند که باید با فرهنگ سازی و ایجاد فضای امن زمینه ازدواج جوانان را فراهم کرد.

 

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی وزارت ورزش و جوانان افزود : همه ما فارغ از نگرش های مختلف دغدغه این نظام و کشور را داریم یعنی وقتی می شنویم آمار طلاق بالا رفته همه متاثر می‌شویم به این خاطر است که باید دنبال مراکز مشاوره مطمئن باشیم. یعنی مراکزی که آموزش های صحیح به مراجعین دهند و نه اینکه مسیر اشتباه را برای مخاطب خود ترسیم کنند.

 

وی افزود: جهت سهولت دسترسی به مراکز مشاوره در حال طراحی اپلیکیشن هستیم تا مراجع باید به سادگی مراکز مشاوره را پیدا کنند.

 

متقی فر اضافه کرد : خوشبختانه یزد عملکرد خوبی داشته و یکی از استان هایی است که گزارش های واقعی ارائه کرده و در بحث مشاوره های ازدواج اقدامات خوبی داشته است.

 

وی اعلام کرد : هر طرح اثرپذیر و موفقی که از سوی مراکز مشاوره یزد ارائه شود و بازدهی مقبولی نیز داشته باشد، جز طرح های ملی حمایت می شود و با ایجاد پایلوت در خود استان به کل کشور تعمیم دهیم.

 

متقی فر در پایان در خصوص مسائل و مشکلات مراکز مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده گفت : تلاش داریم بیمه مشاورین را فعال کنیم اما در بحث مالیات هنوز نمی‌توانیم کاری انجام دهیم.اینکه از مالیات معاف شوند را بعید می‌دانیم اما شاید بتوان یک تخفیفاتی برای این مراکز در نظر گرفت.

کد خبر 1131870

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha