شکوفایی بانکداری اسلامی در آفریقا تا سال ۲۰۲۳

اگرچه بانکداری اسلامی تنها بخش کوچکی از منابع مالی جهانی را به خود اختصاص می دهد ، اما یکی از سریعترین صنایع اقتصادی است که پیش بینی می شود تا سال ۲۰۲۳ در خاورمیانه و آفریقا به شکوفایی کامل برسد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از « premiumtimesng»،بانکداری پیشگام بدون بهره در نیجریه 10 سالگی خود را به پایان رسانده  و در 6 ژانویه 2012 فعالیت خود را با سه شعبه در ابوجا، کادونا و کانو آغاز کرد.

علیرغم پرداخت هزینه های هنگفت مرتبط با پیشگام بودن ،بانکداری اسلامی توانست در سه سال اول فعالیت خود توانست سایر شاخص های عملکرد کلیدی را به طور تصاعدی در طول سال ها رشددهد کهبی سابقه بوده است.

بانکداری اسلامی از طریق پیشنهاد ارزش منحصر به فرد خود در طی یک دهه تاثیر قابل توجهی در توانمندسازی زنان، ایجاد مشمولیت مالی و حمایت از اقشار مختلف کسب و کار در بخش واقعی اقتصاد، کشاورزی، املاک و مستغلات، ساخت و ساز، نفت و گاز، عمومی،بازرگانی و غیره داشته است.

در این دوره، بانکداری اسلامی توسط آژانس بین‌المللی رتبه‌بندی اسلامی رتبه‌بندی شد و رتبه سرمایه‌گذاری BBB را به خود اختصاص داد.رتبه BBB سطح نسبتا بالایی از اعتبار را داراست.این امتیاز نشان می دهد که وضعیت اقتصادی کشور بسیار خوب است و به موقع و  به طور کامل می تواند تعهدات خود را تامین کند.

بانکداری اسلامی  همچنین با یک چشم انداز پایدار ارتقا یافته است.

در همین راستا بانک اسلامی «جایز» به دلیل برنده شدن به عنوان جایزه بهترین بانک اسلامی برای سال های 2020 و 2021 متوالی از جوایز مالی اسلامی جهانی (GIFA) و سایر افتخارات به رسمیت شناخته شده بین المللی برخوردار شده است.

«حسن عثمان»، مدیر عامل این بانک  ضمن تشکر از خداوند وئ سپس مشتریان، هیئت مدیره، مدیریت، کارکنان و سایر ذینفعان برای حمایت فوق العاده خود از گام های عظیم بانک ابراز خوشحالی کرد.

او گفت: امروز، بانک ما رسما ده سال از زمانی که درهای خود را به روی مشتریان در 6 ژانویه 2012 باز کرد، می‌گذرد. این همان کاری بود که ما انجام دادیم، ما هر لحظه زندگی کردیم، از هر اشتباه درس گرفتیم، از مشتریان خود حمایت کردیم و در عین حال علیرغم عدم وجود توانمندسازهای بانکی بدون ربا برای پیشروی در یک زیربخش نوپای که اکنون در حال رونق است، همه تلاش خود را انجام می میدهیم.

تقاضا برای بانکداری اسلامی به سرعت در خاورمیانه و جهان در حال افزایش است و پیش بینی می شود که این بخش تا سال 2023 به 3.8 تریلیون دلار برسد و تغییر روزافزون ترجیح مشتریان برای مسئولیت اجتماعی به عنوان انگیزه اصلی استفاده از محصولات و خدمات بخش های بانکی و مالی این تقاضاها را تقویت می کند.

اگرچه که بانکداری اسلامی تنها بخش کوچکی از منابع مالی جهانی را به خود اختصاص می دهد ، اما یکی از سریعترین صنایع اقتصادی است که دارایی های آن بیش از 2 تریلیون دلار است.

 «میلجان استامنکویچ» ،مدیر کل بخش خاورمیانه و آفریقای شمالی در «مامبو» که یکی از پلت فرم های پیشرو در حوزه بانکی و مالی است گفت که انتظار می رود این رقم تا سال 2023 به 3.8 تریلیون دلار برسد که مسیر مشخصی را برای بازار اقتصادی نشان می دهد.

 استامنکوویچ گفت که پیش بینی می شود بخش هایی مانند مراقبت های بهداشتی اسلامی لوازم آرایشی و بهداشتی و غیره با نرخ بی سابقه ای رشد کنند و در نتیجه از رشد این بازار و به نوبه خود از بانکداری اسلامی حمایت کنند.

 با این حال ، مدیر ارشد مامبو به موسسات بانکی و بخش مالی اسلامی در خاورمیانه و آفریقا هشدار داد که تا زمانی که در زمینه فناوری و دیجیتالی شدن در عملیات خود سریعتر پیش نروند ، ممکن است از شتاب عظیم رشد اقتصادی در منطقه و همچنین در سطح جهانی عقب بمانند.

 استامنکوویچ گفت که بانکداری باز و کار در اکوسیستم شریک همچنین ممکن است به موسسات مالی بزرگ  کمک کند تا بر ارائه محصولات جدید و ویژگی های دیجیتالی متمرکز شوند.

 بانک های اسلامی با تشخیص پتانسیل ها متوجه شده اند که پیشرفت های تکنولوژیکی نه تنها هزینه های عملیاتی را کاهش می دهد بلکه آنها را قادر می سازد تا به بازارهای محروم دسترسی پیدا کنند و دسترسی به خدمات مالی دیجیتال مقرون به صرفه را در سطح جهان فراهم می کند.

 وی افزود: ما قبلا با ظهور گسترده نئو بانک ها شاهد این امر بودیم. همانطور که غالباا در مورد نوآوری اتفاق می افتد ، اخلالگران بازار را تحریک می کنند و بازیگران فعلی را مجبور می کنند تا تحول خود را برای رقابت افزایش دهند.

 طبق بررسی جمعیت جهان ، 1.9 میلیارد مسلمان در سراسر جهان وجود دارند و این زمینه را برای خدمات بانکداری اسلامی و پتانسیل این صنعت برای گسترش دامنه خود به تمام نقاط جهان فراهم می کند.

 در حالی که بازار جهانی سبک زندگی مصرف کنندگان مسلمان و اقتصاد حلال قرار است تا سال 2023 میلادی به 3.8 تریلیون دلار برسد،ظرفیت های بالقوه زیادی برای بازار اسلامی به وجود آمده است.

 این مسئله فرصت های تجارت یا کسب و کار را برای کارآفرینانی که بدون تحریک حساسیت های می توانند بر روی بازارهای اسلامی سرمایه گذاری کنند،باز می کند تا امکان راه اندازی و شروع به کار در بخش های مختلف از غذای حلال گرفته تا مد فراهم شود.

 گزارش «تامسون راتر»  از سوی سازمان جهانی اقتصاد اسلامی نشان می دهد که بخش اقتصاد به سبک زندگی مسلمانان به طور کلی در حال رشد مضاعف در اقتصاد جهانی است.

کد خبر 1135544

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha