به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «مصطفی منزوی» امروز (یکشنبه، 19 دی) در مراسمی که به مناسبت بزرگداشت سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی و شهادت حضرت زهرا (س) در شرکت گاز استان گیلان برگزار شد اظهار داشت: سبک زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) در تمام ابعاد باید برای ما الگو قرار گیرد زیرا این سبک زندگی بهترین راه برون رفت از تمام چالشهایی است که جامعه اسلامی را تهدید میکند.
فرمانده حوزه ادارات کل سازمان بسیج کارمندان سپاه قدس گیلان حدیث کسا را به تنهایی یک دوره تربیتی و معرف سبک زندگی اسلامی خواند و ضمن توصیه به خواندن این دعا و تدبر در آن افزود: بزرگترین درس خانم فاطمه زهرا(س) و خاندان نبوت برای همه ما همین سبک زندگی اسلامی و نحوه تعاملشان با افراد خانواده و جامعه است.
منزوی عدم وجود آرامش، خلل و گسستی که در خانوادهها به علت گسترش فعالیت و تعاملات در فضای مجازی پدید آمده است را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: وجود باارزش حاج قاسم سلیمانی و شهدای گرانقدر در فرهنگ و مکتب اسلامی و ایرانی بیانگر این است که رسالت ما رسالتی جهانی است بنابراین برای حاضر شدن در این صحنه حساس و ایجاد تحول در جامعه باید خودسازی را در اولویت قرار دهیم.
وی توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و تلاش برای تحقق و نصبالعین قراردادن توصیهها، سفارشات و تذکرات ایشان برای داشتن جامعهای پویا، سالم و در خط اهل بیت عصمت و طهارت(ع) را مورد تاکید قرار داد و گفت: مقام معظم رهبری به ویژه در سالهای اخیر در باب جمعیت فرمایشات بسیار زیادی داشتهاند. مقام معظم رهبری زمانی بحث جمعیت را مطرح کردند که ما در بحبوحه فتنه بودیم، ایشان در تاریخ 28 آبان 98 یعنی چهار روز قبل از فتنه و در جمع فعالان اقتصادی زمانی که همه فکرها و ذهنها معطوف مسائل اقتصادی بود فرمودند ما بیست سال فرصت داریم و نباید اجازه دهیم جمعیت جوان کشور کاهش پیدا کند.
منزوی افزایش موالید و ایجاد ثروت پایدار برای کشور را از دیگر بخشهای مهم این سخنرانی مقام معظم رهبری ذکر کرد و یادآور شد: مقام معظم رهبری در 12 آبان سال 98 و در جمع دیگری فرمودند سیاستی وجود دارد تا نعمت وجود جوان را را از ملت ایران سلب کند. ایشان حتی در خلال سخنرانیهای دیگرشان هم با توجه به حساسیت ویژه بحث جمعیت دائما به این موضوع اشاراتی داشتند.
وی شروع برنامه کنترل جمعیت و موالید از سال 68 طبق برآوردهای کارشناسان مسائل جمعیتی و مسئولان وقت آن زمان را مورد توجه قرار داد و ادامه داد: شاخص موالید در آن سال 6.4 درصد بود که این شاخص با یک شیب ملایم در سال 90 باید به چهار درصد میرسید اما تنها سه سال بعد یعنی در سال 71 به علت تبلیغات گسترده، نرخ موالید در کشور با یک شیب تند به عدد چهار درصد رسید. قرار بود نرخ موالید در سال 90 به چهار درصد برسد اما این شاخص در کل کشور 1.6 درصد رقم خورد که این به معنای عدم پویایی جمعیت و فاصله گرفتن بسیار شدید جامعه از جمعیت جوان است.
فرمانده حوزه ادارات کل سازمان بسیج کارمندان سپاه قدس گیلان با اشاره به اینکه عدم رشد متوازن جمعیت و کاهش جمعیت جوان مخاطرات و چالشهای زیادی را در کشور به وجود میآورد اظهار داشت: اگر شیبی که هماینک جمعیت کشور و موالید در پیش گرفته همچنان ادامه پیدا کند تا سال 1420 ایران به یک جمعیت 100 میلیونی خواهد رسید که ضمن توقف رشد جمعیت، دارای 20 میلیون سالمند میشود.
وی ایجاد بحرانهای اقتصادی زمانی که جمعیت سالمند جامعهای به 14 درصد میرسد را زنگ خطری جدی برای کشورمان خواند و ابراز داشت: در سال 1480 کل جمعیت کشور به 31 میلیون نفر میرسد که 47 درصدش را جمعیت سالمند تشکیل میدهد بنابراین در آن زمان تنها دو راهکار یعنی اعلام ورشکستگی اقتصادی، پذیرش مهاجران کار و تغییر بافت جمعیتی از حالت بومی به مهاجر برای ما متصور خواهد بود.
منزوی افزایش کیفیت زندگی در کنار فرزندآوری را دو مقوله مرتبط به هم ذکر کرد و عنوان داشت: اگر کشور ایران اسلامی در دوران هشت سال دفاع مقدس، دفاع از حرم آلالله و در عرصه مسائل علمی، تحقیقاتی و پژوهشی موفق بوده این توفیقات به سبب وجود جوانان و نخبگانش حاصل شده است.
وی فرزندآوری و تبلیغ برای این کار را در زمان حال حاضر یک مجاهدت دانست و تصریح کرد: استان گیلان در بحث موالید استان آخر و پیر کشور محسوب میشود زیرا در فرهنگ ما اینگونه جا افتاده که فرزند زیاد قبیح است؛ باید قبح فرزند بیشتر را از فرهنگ جامعه پاک کنیم چرا که رفاهزدگی یکی از دلایل عدم ترغیب فرزندآوری است.
فرمانده حوزه ادارات کل سازمان بسیج کارمندان سپاه قدس گیلان مکتب حاج قاسم سلیمانی را همان مکتب امام خمینی(ره) و در امتداد مکتب مقام معظم رهبری خواند و گفت: اخلاص در کار، ایمان قوی و عمل به اعتقادات و باورها از شاخصههای برتر شخصیتی شهید حاج قاسم سلیمانی بود که موجب شد نام و یادشان در دل و ذهن همه مردم جاودانه شود.
منزوی راه، روش و سیره زندگی حاج قاسم سلیمانی حتی در میدان نبرد با دشمن را بهترین نمونه و الگو از سبک زندگی اسلامی دانست و تصریح کرد: توکل، ولایتمداری، مردمی بودن، عدالت و ادا کردن حق ویژگیهای دیگر مکتب سردار بزرگ اسلام است که توجه عملی به هر کدام از این خصایص میتواند تحول عظیمی در زندگی یک فرد ایجاد کند.
وی با بیان اینکه شهید حاج قاسم سلیمانی در تمام صحنهها یاریگر مقام معظم رهبری بود افزود: اینکه ایشان بر این امر باور دارند که رهبر معظم انقلاب نایب امام زمان(عج) هستند، بسیار مهم است و در واقع ایشان با ولایتمداری و تبعیت محض خود برای ما الگوسازی کرده و راه درست را در دنیای پیچیده و پر از فتنه امروز تبیین کردهاند.
فرمانده حوزه ادارات کل سازمان بسیج کارمندان سپاه قدس گیلان ضمن بیان خاطراتی از شهید مدافع حرح شهید فرهاد خوشهبر ادامه داد: اگر نبودند شهدا و رزمندگان مدافع حرم ما امروز در کشورمان آسایش و امنیت نداشتیم، شهدای مدافع حرمی مانند شهید فرهاد خوشهبر از تمام تعلقات دنیایی و مادی خود گذشت و با تقدیم خون پاک خود به همه ما درس ایثار، مقاومت و عشق به ولایت دادند.
منزوی ایران اسلامی را کشوری برخوردار از مواهب خدادادی و پتانسیلهای اقتصادی و گردشگری دانست و با بیان اینکه موقعیت استراتژیک ایران اهمیت آن را در منطقه و جهان دو چندان کرده است اضافه کرد: امید آفرینی از جمله موضوعاتی است که باید به شدت مورد توجه همه ما به ویژه رسانهها قرار بگیرد زیرا دشمن با انواع ترفندها و ابزارهای تبلیغاتی درصدد ناامید کردن مردم است.
وی امید عمیق داشتن به وعدههای الهی را از دیگر ویژگیهای شهید حاج قاسم سلیمانی ذکر کرد و یادآور شد: هیچ کس فکرش را هم نمیکرد که داعش با آن همه حمایتی که از سوی کشورهای مرتجع و غرب داشت نابود شود اما دیدیم که چگونه با فرماندهی سردار بزرگ اسلام و رزمندگان مدافع حرم از آن هیمنه چیزی باقی نماند.
فرمانده حوزه ادارات کل سازمان بسیج کارمندان سپاه قدس گیلان با بیان اینکه حاج قاسم دارای خصوصیت شجاعت و مرعوب دشمن نشدن بود خاطرنشان کرد: دشمن گمان نمیکرد خون شهید حاج قاسم قوی تر از خود حاج قاسم باشد و تمجید مقام معظم رهبری از سردار قاآنی در صحبتهای اخیر نشان میدهد که سپاه قدس همچنان با قدرت و صلابت رسالت خود را در جبهه مقاومت ادامه میدهد.
نظر شما