انتشار پنجمین شماره مجله ایران شناسی در ژاپن

پنجمین شماره مجله "ایران" ویژه "ورزش ایران، گردشگری و المپیک ۲۰۲۰ توکیو" به زبان ژاپنی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی»،  از سوی رایزنی فرهنگی ایران در ژاپن و در ادامه تولید و تامین محتوای مناسب به منظور معرفی فرهنگ و تمدن ایرانی – اسلامی و ظرفیت های ارزشمند کشورمان در قالب مجموعه های ایران شناسی، اسلام شناسی و ژاپن شناسی، مجله تخصصی و تمام تولیدی - رنگی " ایران" ویژه "ورزش ایران، گردشگری و المپیک ۲۰۲۰ توکیو" به زبان ژاپنی تحقیق، ترجمه، آماده سازی و در ۱۳ عنوان و سرفصل، ۱۵۰۰ نسخه و ۱۰۲ صفحه چاپ و منتشر شد.  
     
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ، با توجه به خلاء جدی در زمینه تولید محتوا به زبان ژاپنی به منظور معرفی ایران و اسلام برای مخاطبان علاقه مند و فرهنگ دوست ژاپنی اعم از فرهیختگان، اساتید دانشگاه، شخصیت ها، مخاطبان عام و موسسات و نهادهای مرتبط از ظرفیت های فرهنگی، هنری و ... همچنین فارسی آموزان ژاپنی در زمینه های مختلف، این شماره همچون 4 شماره قبلی آماده سازی و ارائه شده است. 
       
حسین دیوسالار رایزن فرهنگی ایران در ژاپن با اشاره به چاپ شماره های مختلف این مجله و کتب و مجموعه های دیگر تخصصی و استقبال فراوان مخاطبان که موجب گردیده تاکنون ۵ شماره مجله در کنار تعداد دیگری از کتب رایزنی فرهنگی در ۱۹ نوبت چاپ و بیش از ۲۸ هزار تیراژ با حمایت برخی از مخاطبان ایرانی و ژاپنی تهیه، چاپ و توزیع گردد، به مطالب این شماره اشاره کرد و گفت: در این شماره و در بخش "پرونده ویژه" با عنوان «سرزمين پهلوانان و قهرمانان»، پس از تشریح فرهنگ پهلواني و قهرماني، اسامی برخي از پهلوانان ايران زمین مانند پهلوانان اسطوره‌اي و پهلوانان تاريخي مجموعا ۱۲ پهلوان معروف ايران مانند رستم، پورياي ولي، تختی، صادق جابرزاده و ... ارائه ضمن آن که در "ورزش های ایرانی" ورزش‌هايي كه خاستگاه آنان ايران است مانند چوگان، كشتي و ... تشریح گردیده و ورزش زورخانه‌اي يا باستاني، كشتي پهلواني به انضمام فهرستي از پهلوانان معروف، ورزش‌ها و بازی هاي بومي و محلي ايران مانند کشتي با چوخه در خراسان شمالي و رضوي، لافندبازي و كشتي گيلكي در گيلان، وزرا جنگ در مازندران، كشتي آليش در خراسان، گلستان و مازندران، بازي زو كه در بيشتر مناطق ايران وجود دارد، چوب بازي بختياري، تيراندازي با اسب در لرستان، كمركشي در يزد، الك دولك، هفت سنگ، مسابقات شتر سواري، مسابقات اسب سواري در تركمن صحرا، چوگو يا گوبازي در كرمان و ... نیز مورد بررسی قرار گرفته است. 
     
وی معرفی ۵ ورزش محبوب در ايران شامل فوتبال، واليبال، بسكتبال، كشتي و تكواندو و همچنین ورزش‌هاي ديگري كه در جهان افتخار آفریدند مانند وزنه برداري، دوميداني، تيراندازي، كاراته، ووشو، كبدي و ... به همراه برخي از ورزشكاران مطرح اين رشته‌ها را نیز از جمله مطالب بخش " ورزش های محبوب" دانست. 
 
دیوسالار افزود: در معرفي فوتبال، تاريخچه این ورزش در ايران، تيم ملي فوتبال ايران و حضور آن در مسابقات آسيايي و جهاني، شخصيت هاي مطرح فوتبالي ايران، ليگ حرفه اي فوتبال در ايران و باشگاه‌هاي حاضر در آن به همراه تيم ملي فوتسال مردان و زنان و افتخارات آنها و نيز ورزشكاران مطرح، تيم ملي فوتبال ساحلي و افتخارات آن معرفي و در مورد واليبال، بسكتبال، كشتي و تكواندو نیز به همين شكل عمل شده و ضمن بيان تاريخچه مختصر آنها در ايران به معرفي تيم ملي، دست آوردها و نيز برترین های هر کدام پرداخته شده است.  
 
رایزن فرهنگی کشورمان در ایران همچنین اشاره کرد: در ادامه، ورزش‌هاي ديگر از جمله وزنه برداری كه در ايران مطرح هستند و توانسته‌اند در سطح جهاني به مدال های زیادی دست پيدا كنند معرفی و در این قسمت ضمن بيان تاريخچه وزنه برداري، ورزشکاران مطرح معرفي و در ادامه دوميداني، تيراندازي، تيراندازان مطرح بانوان ايران، كاراته، ووشو، كبدي و ... به همراه برخي از ورزشكاران مهم اين رشته‌ها معرفي شده‌اند.  
 
وی از جمله دیگر بخش های این شماره را به شرح زیر معرفی نمود: 
در قسمت مربوط به "تاريخ ايران" به حضور کشورمان در المپيك، پارالمپيك و المپيك زمستاني و نام تمام كساني كه در المپيك مدال گرفته‌اند ذکر گردیده و در مورد پارالمپيك هم برخی از مهمترین رشته ها که در جهان مطرح هستند مانند واليبال نشسته كه ایران قدرت بلامنازع جهان و المپيك است يا مرحوم سيامند رحمان كه قوي ترين مرد جهان بوده معرفی گردید. 
 
موضوعات مرتبط با المپیک و پاراالمپیک ۲۰۲۰ توکیو، ورزشکاران و مدال آوران و همچنین برنامه های متنوع و مختلف فرهنگی و هنری رایزنی فرهنگی ایران در ژاپن به این مناسبت که با استقبال فراوان مخاطبان مواجه گردید از جمله برگزاری اولین نمایشگاه تبادلات فرهنگی ایران در ژاپن، ماه فرهنگی ایران در ژاپن و ... مواجه گردید در "برنامه های رایزنی فرهنگی در المپیک 2020 توکیو" مورد اشاره قرار گرفته است. 
        
در قسمت "سبك زندگي در ايران" و موضوعات گردشگری هم به معرفي پيست‌ها و جاذبه های گردشگری آن پرداخته شده و در "استان های ايران" هم مازندران به دلیل اينكه در بين استان‌هاي کشور بيشترين مدال را در المپيك كسب كرده و قطب ورزش ایران است اشاره و در بخش "به ايران خوش آمديد" هم باغ عباس آباد مازندران معرفي گردیده است.  
     
"ايرانيان سرآمد" (معرفی ننه مكرمه يا مكرمه قنبري)، "ژاپني‌هايي كه در ايران زندگي مي‌كنند" (خانم مايومي مهدي زاده همسر استاد سليمان مهدي زاده كه يكي از كاراته كاهاي معروف ايران و دارنده مدال امپراتوري ژاپن بوده و به عنوان سامورايي در ایران شناخته مي‌شود)، "طعم ايراني"( معرفی خورشت آغوز مسما در مازندران)، "صنايع دستي"( نمدمالی) و ... نیز از دیگر بخش های این شماره مجموعه ایران شناسی مجله تخصصی "ایران" با پشت جلد تصویر زیبای دماوند و 4 شماره قبلی نشریه است. 
 
در عنوان مربوط به "شناخت اسلام" این شماره هم به ديدگاه اسلام در مورد ورزش و رشته هایی كه اسلام به آنها توصيه كرده پرداخته شده و  تاريخ حضور ايران در المپيك نیز در "برگی از تاریخ ایران" مورد توجه قرار گرفته است. 
 
مجله "ایران" به صاحب امتیازی رایزنی فرهنگی ایران در ژاپن، مدیرمسئولی و سردبیری دکتر حسین دیوسالار، تحریریه با مسئولیت قدرت اله ذاکری و همکاری و مشاورت دکتر احسان جوانمردی و هیتوشی موریشیما منتشر می شود. 
 
این نشریه علاوه بر نسخه چاپی، به صورت دیجیتالی نیز در اختیار مخاطبان قرار گرفته است. 
 
رایزنی فرهنگی پیش از این ۴ شماره مجله تخصصی ایران با موضوعاتی همچون "جغرافیا و معرفی ایران"(۲ نوبت چاپ در ۳۵۰۰ نسخه)، "ایران کشور بزرگ میوه و گردشگری"(۳ نوبت چاپ و ۵۵۰۰ تیراژ)، "ویژه نامه روابط ایران و ژاپن" در طول حدود ۱۳۰۰ سال (به مناسبت نودمین سال روابط دو کشور) در ۱ نوبت چاپ با ۳۰۰۰ تیراژ و "موسیقی ایرانی و گردشگری" (با ۲ نوبت چاپ و ۳۰۰۰ نسخه) منتشر و مجموعا در ۱۶۵۰۰ نسخه تیراژ علاوه بر نسخه دیجیتال در اختیار علاقه مندان، پژوهشگران، دانشگاه ها، موسسات و ... و همچنین به عنوان منبع کمک آموزشی فارسی آموزان ژاپنی علاوه قرار داده است.
کد خبر 1136102

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha