علیرضا راهب شاعر و مترجم به مناسبت انتشار مجموعه شعر «دو استکان عرض چهل گیاه» به خبرنگار شبستان، گفت: این مجموعه شامل همه شعرهای من نیست بلکه بخشی از سرودهایم را که شاید در یک فاصله هفده یا هجده ساله سروده شده اند را در برمی گیرد که اکثر این کارها با انتخاب درست شاعر گروس عبدالملکیان صورت گرفته است.
راهب افزود: حقیقت داستان این است که سعی می کنم در سرودن شعرها نوعی سنت گریزی همیشه مدنظر داشته باشم اما این سنت گریزی خود نیز بر یکی از سنتهای ادبی که همان زبان فارسی استوار است که در همه تاریخ ادبی نمونه آن مشاهده می شود و در انتشار این مجموعه می خواستم بدانم که آیا این شیوه مورد سلیقه مردم قرار می گیرد یا نه، البته باید متذکر شوم که سنت گریزی زمانی خوب است که به نفع منطق زبان باشد.
وی تصریح کرد: تصمیم دارم در سال نود چند مجموعه تقریباً آماده را به دست ناشر بسپارم، زیرا پس از انتشار دو استکان عرق چهل گیاه تقریباً تردیدم برطرف شده است، این مجموعه هم از آنجایی که از سوی نشر چشمه که نشری بسیار معتبر است به من پیشنهاد شده بود، بدون وقفه پذیرفتم و کارها را در اختیار ناشر قرار دادم.
راهب خاطرنشان کرد: در سال 90 سعی دارم ترجمه یک مجموعه شعر ترکی آذربایجان و حوزه قفقاز را با عنوان قویوز و ترجمه یک مجموعه شعر ترکی استانبولی با عنوان فروشی نیست را منتشر کنم که در میان این دو مجموعه ای از ترانه های فارسی خودم را نیز آماده سازم.
این شاعر در ادامه افزود: برخی از اشعارم چه فارسی و چه ترکی در گذشته با عنایت دوستان در مجموعه ها و جراید مختلفچاپ می شد که برخی از آنها به زبان فارسی بودند و برخی به زبان ترکی.
راهب گفت: زبان فارسی زبان مادری من هست اما ترکی را من در اقامت چندساله در تبریز فرا گرفتم که نتیجه آن فراگیری ترکی استانبولی نیز بود اما نکته جالب اینجاست که سرودن شعر در زبان های مختلف فرق چندانی در حال و هوای شاعرانه ندارد اما نکته شگفت اینجاست که وقتی ترکی فکر می کنم دیگر نمی توانم فارسی بنویسم و وقتی هم فارسی فکر می کنم همین اتفاق برایم می افتد.
گفتنی است که مجموعه شعر دو استان عرق چهل گیاه سروده علیرضا راهب به تازگی از سوی نشر چشمه چاپ و منتشر شد.
پایان پیام/
نظر شما